ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Workshop με θέμα “Αυτοπεποίθηση στην αγορά εργασίας” στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αλεξάνδρεια

Workshop με θέμα “Αυτοπεποίθηση στην αγορά εργασίας” στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αλεξάνδρεια

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 στο ΣΔΕ Αλεξάνδρειας υλοποιήθηκε workshop/εργαστήριο με θέμα την “Αυτοπεποίθηση στο χώρο εργασίας”. Εισηγήτρια ήταν η κα. Χρύσα Γραμμένου*, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας MS,c.

To workshop εστίασε στα σύγχρονα softskills, που καθιστούν ανταγωνιστικό τον εργαζόμενο στην αγορά εργασίας, είτε συμβάλλουν στην ένταξή του σε αυτή, όταν πρόκειται για ανέργους. Ορισμένα softskillsείναι: οι επικοινωνιακές δεξιότητες, η κριτική σκέψη, οι ηγετικές ικανότητες, η ικανότητα επίλυσης κρίσεων, η αυτοπεποίθηση, η προσαρμοστικότητα, κ.α.

Η αυτοπεποίθηση στην εργασία είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό που χρειάζεται να διαθέτει ο εργαζόμενος ή ο υποψήφιος εργαζόμενος σήμερα.

  • Η αυτοπεποίθηση τον καθιστά σίγουρο για αυτό που είναι και για αυτό που κάνει.
  • Η αυτοπεποίθηση κάνει και τους άλλους να τον εμπιστεύονται.

Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες του Α΄ και του Β΄ κύκλου σπουδών παρακολούθησαν και συμμετείχαν με ενδιαφέρον στο workshop. Ενημερώθηκαν και εμβάθυναν στο ρόλο που παίζει η αυτοπεποίθηση στην εργασία και γνώρισαν επιμέρους τρόπους για την καλλιέργεια και την ενίσχυση της δικής τους αυτοπεποίθησης.

*  Εισηγήτρια του προγράμματος η κα. Χρύσα Γραμμένου, Σύμβουλος ΣταδιοδρομίαςM.Sc, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών Επαγγελματικού Προσανατολισμού,από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σύμφωνα με το ΦΕΚ 617/Β/14.2.2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *