ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ μίλησε η Ολυμπία Αποστόλου

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ μίλησε η Ολυμπία Αποστόλου

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ μίλησε η Ολυμπία Αποστόλου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 με την κυρία Αποστόλου να κερδίζει το θερμό χειροκρότημα με την τοποθέτησή της. 

Αναλυτικά τα όσα είπε η Ολυμπία Αποστόλου:

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η σημερινή συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μας βρίσκει όλους αισιόδοξους, δυναμικούς, αποφασισμένους να προχωρήσουμε ενωτικά, μαζί, μπροστά. Στις εθνικές εκλογές, Το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να πετύχει μια πολύ σημαντική αύξηση του ποσοστού του της τάξης του 50%.

Στις δεύτερες εκλογές, η αύξηση αυτή παγιώθηκε, αποδεικνύοντας ότι δεν ήταν τυχαία, αλλά οργανική.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές που ακολούθησαν, καταφέραμε να γίνουμε το θετικό θέμα σε όλες τις συζητήσεις της δεύτερης Κυριακής, πετυχαίνοντας σημαντικές νίκες μετά από χρόνια. Αιχμή του δόρατος, η θριαμβευτική ανατροπή στο δήμο της Αθήνας με το Χάρη Δούκα, που γέμισε χαμόγελα ακόμα και τους πιο δύσκολους να ικανοποιηθούν συντρόφους.

Θα σας ζητήσω τώρα σύντροφοι, να θυμηθείτε πως ήμαστε, πως νιώθαμε ένα περίπου χρόνο πριν, στις αρχές του Δεκέμβρη του 22.. όταν και πάλι είχαμε μαζευτεί για μια συνεδρίαση της ΚΠΕ, για να παρουσιαστεί το πρόγραμμα μας.

Στη σκιά τότε ενός σκανδάλου που απείλησε να τινάξει στον αέρα τα επιχειρήματα μας για ανανέωση.. με ένα ολόκληρο σύστημα απέναντι μας να προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε με τις υποκλοπές ακόμα και αν αφορούν τον πρόεδρο μας.. με δημοσιογράφους να μας ρωτάνε αποκλειστικά με ποιο από τα δυο μεγάλα κόμματα θα συνεργαστούμε. Με εκτιμήσεις από «έγκυρους» αναλυτές ότι το ΠΑΣΟΚ θα συντριβεί στις μυλόπετρες του δικομματισμού..

Ήτανε δεδομένο ότι θα πετύχουμε όσα πετύχαμε; Ήταν δεδομένο ότι θα ξεπερνούσαμε τα εμπόδια; Ήτανε δεδομένο ότι θα βρισκόμασταν μετά από κάθε κάλπη στην όχθη των νικητών; Όπως επέμενε να μας λέει ο Πρόεδρος;

Όχι, δεν ήταν δεδομένο. Εμείς το πετύχαμε. Το κόμμα μας το πέτυχε. Ο πρόεδρος το πέτυχε. Τα κομματικά μας όργανα και οργανώσεις το πέτυχαν. Οι υποψήφιοι μας το πέτυχαν. Το πρόγραμμα και η στρατηγική μας το πέτυχε.

Και σήμερα, με μια ενισχυμένη, ανανεωμένη κοινοβουλευτική ομάδα έχουμε πολύ περισσότερες δυνατότητες. Σήμερα, με τον πρόεδρο μας μέσα στην Βουλή, να κερδίζει τις εντυπώσεις με τις αντιδράσεις του, τις γνώσεις του, την αντίληψη που έχει για το πολιτικό τόσο στις τοποθετήσεις όσο και στις δευτερολογίες του, δείχνουμε στον κ. Μητσοτάκη πως είναι να έχει πραγματικό αντίπαλο.

Αρκεί αυτό; Φυσικά και όχι. Ο στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει δύναμη κυβερνητική. Και μεθοδικά κινούμαστε προς τα εκεί.

Το επόμενο βήμα στο δρόμο μας είναι η κάλπη των ευρωεκλογών. Είναι μια κάλπη που έχει δυσκολίες για εμάς.

Η χαλαρή ψήφος των ευρωεκλογών και η γενικευμένη και ασαφής δυσαρέσκεια προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς δε δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για ένα κόμμα υπεύθυνο και ουσιαστικό , με αταλάντευτα ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Είναι όμως μια κάλπη που έχει και μεγάλες ευκαιρίες.

Γιατί ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, για να είναι πραγματικά χρήσιμο, θα πρέπει να έχει και χαρακτήρα παιδευτικό. Να έχει τη δυνατότητα να μεταφράσει στην ελληνική πραγματικότητα τα μεγάλα ρεύματα και γεγονότα που διαμορφώνουν την παγκόσμια πολιτική. Πόλεμοι, κλιματική κρίση, διατροφική επισφάλεια, μεταναστευτικές ροές, πανδημίες, τεχνητή νοημοσύνη, νέου τύπου εργασιακές σχέσεις, ανεξέλεγκτο χρηματοοικονομικό σύστημα, αυξανόμενες ανισότητες. Τα ζητήματα αυτά δεν αντιμετωπίζονται από καμία μόνη χώρα. Επηρεάζουν όμως τη ζωή και την καθημερινότητα όλων, πολλαπλασιάζοντας τις ανασφάλειες.

Και είναι δικό μας καθήκον να ερμηνεύσουμε γιατί συμβαίνουν και πως μας επηρεάζουν αλλά και πως πρέπει η Ελλάδα να κινηθεί τόσο στο εσωτερικό, όσο και σε συνεργασία με τους συμμάχους της. Στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Οι ευρωεκλογές είναι εξαιρετικό πεδίο για αυτό. Και το ΠΑΣΟΚ, με στελεχιακό δυναμικό με εμπειρίες και κατάρτιση και επικεφαλής έναν πρώην ευρωβουλευτή , με βαθιά γνώση της Ε.Ε. και του διεθνούς συστήματος είναι το κατάλληλο κόμμα για να το πετύχει.

Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, η ολοκλήρωση του πειράματος που ξεκίνησε στην ήπειρο μας πριν από 70 χρόνια για να εγγυηθεί την Ειρήνη, που έγινε επιλογή ορθολογική, μοίρα αναπόδραστη και μέλλον αδιαπραγμάτευτο και για την πατρίδα μας, δε μπορεί να λειτουργήσει αν δεν έχει στην πυρήνα της 3 στόχους, 3 αξίες.

-Δημοκρατική λειτουργία της κοινωνίας

-Κοινωνικά δικαιώματα για όλους τους κατοίκους της

-Οικονομική ανάπτυξη με ευημερία για όλους

Οι αξίες αυτές ταυτίζονται με τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας. Ευρώπη των λαών είναι μόνο η σοσιαλδημοκρατική Ευρώπη. Και την εκλογική μάχη του Ιουνίου δε θα τη δώσουμε μόνο για το ΠΑΣΟΚ, δε θα τη δώσουμε μόνο για την πατρίδα, θα τη δώσουμε για την επικράτηση των ιδεών μας, των ιδεών της σοσιαλδημοκρατίας στο κοινό, ευρωπαϊκό μας σπίτι.

1 Comment

  • Τώρα θα κοιμάμαι ήσυχος…….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *