ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Αλλαγές στη ΝΔ και εκτιμήσεις για το ψηφοδέλτιο της Ημαθίας – τι γίνεται στα δημοτικά

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Αλλαγές στη ΝΔ και εκτιμήσεις για το ψηφοδέλτιο της Ημαθίας – τι γίνεται στα δημοτικά

Επιμένουν για Χαλκίδη στη Βέροια, δεν κάνει… «γκελ» ο Γκυρίνης

Είχα σκοπό να σας αναλύσω τα νεώτερα σχετικά με τις εξελίξεις για τις υποψηφιότητες στον Δήμο Αλεξάνδρειας αλλά και να σας παρουσιάσω αρκετές ενδιαφέρουσες πληροφορίες που συγκέντρωσα σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας και τις κινήσεις του ενόψει των εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, όμως μόλις την περασμένη Τετάρτη “διέρρευσαν”  (σε όσους έχουν πρόσβαση αλλά και ασχολούνται με το… “σπορ”) οι αποφάσεις για κάποιες ενδιαφέρουσες κινήσεις  που ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία, οπότε θα τις δώσω προτεραιότητα για να σας τις “προλάβω”. Και με αφορμή αυτό θα συνδυάσω κάτι που είχα σκοπό να γράψω για το κομματικό ψηφοδέλτιο της Ημαθίας.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΛΚΙΔΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ
ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ… «ΓΚΕΛ» Ο Π. ΓΚΥΡΙΝΗΣ

Να σας ενημερώσω πρώτα κι  εν τάχει ότι σε σύσκεψη που έγινε πρόσφατα στη Νέα Δημοκρατία, στην Αθήνα, έγινε μια ακόμη συζήτηση για τους δήμους της χώρας όπου θα επικεντρώσει βασικό ενδιαφέρον το κόμμα τους (για να επανεκλέξουν τους δικούς τους δημάρχους  ή να πετύχουν να εκλέξουν αυτή τη φορά δικούς τους). Το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή που συντονίζει ο Νικήτας Κακλαμάνης και ασχολείται με τις “κομματικές” υποψηφιότητες στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ενώ η είδηση είναι πως δεν ασχολήθηκαν με τον Δήμο Αλεξάνδρειας.

Ανεβαίνουν οι τόνοι: Απάντηση του Παναγιώτη Γκυρίνη στον Μιχάλη Χαλκίδη

Σε σχέση με την Ημαθία, μόνο για τον Δήμο Βέροιας έκαναν μια σύντομη αναφορά και αποφάσισαν να εξαντλήσουν όποια περιθώρια υπάρχουν για να βρεθεί ένας “κομματικός” υποψήφιος που θα μπορούσε να ξανακερδίσει το Δήμο για λογαριασμό της ΝΔ. Θα σας ενημερώσω μάλιστα ότι συνεχίζουν να θεωρούν ότι ο Μιχάλης Χαλκίδης είναι μια υποψηφιότητα που συγκεντρώνει τέτοιες πιθανότητες και θα επιχειρήσουν άλλη μια φορά για να τον «πείσουν» να μετακινηθεί ως υποψήφιος δήμαρχος στη Βέροια.

Αυτό θα γίνει άμεσα και το ίδιο άμεσα θα δρομολογηθούν οι επόμενες εξελίξεις, ανάλογα με τη στάση που θα κρατήσει ο ρουμλουκιώτης πολιτικός. Για την Αλεξάνδρεια δεν έγινε καμία κουβέντα και φάνηκε ότι ο Παναγιώτης Γκυρίνης δεν συγκαταλέγεται (προς το παρόν) μεταξύ των νεοδημακρατών δημάρχων που κάνουν «γκελ» στο αρμόδιο κομματικό όργανο.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΝΔ ΕΝΟΨΕΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Σε ότι αφορά τώρα τα «νέα» που προέκυψαν από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, οι πληροφορίες αναφέρουν “εσωτερικές” αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό και είναι εξελίξεις που αναμένεται να επηρεάσουν και την εμφάνιση του κόμματος στην Ημαθία κυρίως σε σχέση με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο για τις εθνικές (βουλευτικές) εκλογές.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Τάκης

Έμαθα λοιπόν κι εγώ με τη σειρά μου (όπως μερικοί ακόμη στην Ημαθία) ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης πρόκειται να προχωρήσει τον Σεπτέμβριο σε αλλαγές προσώπων στον κομματικό μηχανισμό των κεντρικών γραφείων, που ασχολείται με την προεκλογική προετοιμασία και τις υποψηφιότητες.

Μιλάμε για “σαρωτικό ανασχηματισμό” και στο γαλάζιο επιτελείο καθώς έχουν εκδηλώσει πρόθεση να πολιτευτούν πάρα πολλά στελέχη του και όλα θα αποχωρήσουν από τις θέσεις τους, για να ασχοληθούν με τις εκλογικές περιφέρειες τους.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ  ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ ΗΜΑΘΙΑΣ

Θα μου πείτε τώρα, “τι μας νοιάζει” και τα γράφεις όλα αυτά. Τα γράφω ως… “ρεπορτάζ”  διότι αυτό το… “ξαφνικό”, μέχρι που χάλασε και καλοκαιρινές διακοπές τοπικών πολιτευτών και τοπικών στελεχών της ΝΔ Ημαθίας, που θέλουν να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του Νομού. Πρόκειται για γαλάζια στελέχη και… “στελέχη” wannabe βουλευτές που είχαν επενδύσει σε γνωριμίες με πρόσωπα της κεντρικής κομματικής διοίκησης και ξαφνικά κινδυνεύουν να χάσουν τα λεγόμενα “κονέ” τους, κάποια από τα οποία τους διαβεβαίωναν ότι μπορούν να «στηρίζονται» επάνω τους, σε σχέση με τις βουλευτικές υποψηφιότητές τους. Να σημειωθεί ότι στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας έχουν ξεκινήσει πριν καιρό οι καταγραφές ονομάτων και οι αξιολογήσεις υποψηφίων και για την Ημαθία. Τώρα με τις “αλλαγές”, όλα αυτά θα περάσουν σε νέα πρόσωπα, που θα τα επανεξετάσουν.

Ν.Ο.Δ.Ε. Ν.Δ. Ημαθίας: «Να γίνουν άμεσα οι εκλογές να τελειώνουμε με τον θίασο Τσίπρα – Καμένου»

Μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα αυτής της κατηγορίας, σε σχέση με την Ημαθία, είναι ο Γραµµατέας Ειδικών Κοµµατικών Οργανώσεων (συνδικαλισμός) Βασίλης Σπανάκης, ο γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Βασίλης Ξυπολυτάς και ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τάσος Γαϊτάνης, που θα πολιτευτούν σε περιφέρειες της Αθήνας. Και οι τρεις είχαν αποκτήσει φίλους στην Ημαθία και μέσω αυτών σχημάτιζαν εικόνα για το Νομό. Εικόνα “δοσμένη” από μια πλευρά και όχι πολύπλευρη, παρόλα αυτά ήταν μια εικόνα. Το ίδιο ισχύει και για τον Καβαλιώτη στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και στενό φίλο κάποιων γαλάζιων στελεχών της Ημαθίας, τον πολύπειρο Μακάριο Λαζαρίδη που έχει ήδη παραιτηθεί επισήμως από τα καθήκοντα στο γραφείο του προέδρου για να πολιτευτεί στην Καβάλα, εξακολουθεί όμως να διατηρεί άριστες σχέσεις με αρκετούς Ημαθιώτες, μέσω των οποίων ενημερώνεται από “πρώτο χέρι” για τα τεκταινόμενα στο γαλάζιο στρατόπεδο της Ημαθίας.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ “ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ” ΝΕΖΗΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑΔΑΚΗΣ

Αντίθετα υπάρχουν στελέχη που παραμένουν στις θέσεις τους και είναι πρόσωπα στα οποία έχουν επενδύσει πολλά και αρκετοί υποψήφιοι για να είναι… υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ημαθίας, με στόχο να χτίσουν μια καλή “φήμη” στην Αθήνα. Πρώτος και καλύτερος από αυτούς, ο εξαιρετικά ικανός Θανάσης Νέζης (φώτο κάτω) που παραμένει πάντα στρατηγικό στέλεχος της κεντρικής διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ως alter ego του Προέδρου, χωρίς να έχει αξιώσεις για να γίνει βουλευτής επί του παρόντος, έχοντας όμως πάντα την αρμοδιότητα για να κρίνει αυτούς που σκοπεύουν να γίνουν. Η παραμονή του Θανάση Νέζη στο κομματικό επιτελείο ανακουφίζει φιλόδοξα πρόσωπα της ΝΔ Ημαθίας (για ευνόητους λόγους) συνάμα όμως και “ζορίζει” αρκετούς (επίσης για ευνόητους λόγους). Να σημειώσουμε επίσης στο σημείο αυτό ότι η απόφαση του Θανάση Νέζη να παραμείνει στο μετερίζι του κομματικού αγώνα εκτιμάται ιδιαίτερα από τα στελέχη και την κομματική βάση της ΝΔ καθώς οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι σε άλλες περιόδους, στελέχη της εμβέλειας Νέζη, το πρώτο που είχαν κατά νου ήταν να “βολέψουν” τον εαυτό τους, πάντα υπό την εύνοια του κομματικού προέδρου της εποχής τους. Κατάσταση με την οποία δεν έχει καμία σχέση, πρώτος από όλους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εξ αρχής δεν έδωσε δικαιώματα στο περιβάλλον του και σε όλο το κόμμα, για τέτοιου είδους υστερόβουλες σκέψεις.

Παραμένει επίσης στη θέση του, τόσο ο πολύ έμπειρος Τάκης Θεοδωρικάκος, δεξί χέρι του Μητσοτάκη (και πολύτιμος με τις καθοριστικές παρεμβάσεις του) αλλά όπως μου λένε και ακριβοθώρητος σε Ημαθιώτες επισκέπτες που κατά καιρούς επιχειρούν να του χτυπήσουν την πόρτα), όσο ο Γραµµατέας Οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης, πρόσωπο επίσης με πολλές γνωριμίες στην Ημαθία, παράλληλα όμως και στέλεχος με σοβαρότητα που ξέρει να κρατά αποστάσεις. Την ίδια σπουδαιότητα για κάποιους (σε σχέση με όσα σημειώσαμε πριν) έχει και ο Γρηγόρης Δημητριάδης, στρατηγικό στέλεχος της ΝΔ που γνωρίζει άριστα την ανθρωπογεωγραφία των πολιτευτών και των wannabe πολιτευτών ανά την επικράτεια, πέρα από έμπιστος του Προέδρου καθώς μιλάμε και για ανεψιό του (είναι γιος της αδελφής του Κυριάκου, Κατερίνας Μητσοτάκη). Ο Γρηγόρης Δημητριάδης όπως αναφέρουν πληροφορίες, είναι μεταξύ αυτών που έχουν άμεση πρόσβαση τον “φάκελο” της Ημαθίας, σε σχέση με την αξιολόγηση των τοπικών στελεχών που θέλουν να στελεχώσουν το κομματικό ψηφοδέλτιο στην Ημαθία και ήδη έχει σχηματίσει άποψη για πολλά πρόσωπα του Νομού.

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

Ήταν και ο Λευτέρης Αυγενάκης που είχε διαμορφώσει τη δική του “ατζέντα” από πολιτευτές και στελέχη της Ημαθίας (με θετικό αλλά και αρνητικό πρόσημο για ορισμένα πρόσωπα). Όμως ο Κρητικός  Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής πλέον “μετράει μήνες” καθώς φεύγει από τη θέση αυτή, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, μέσω της συνεδριακής διαδικασίας που οσονούπω θα προκηρυχτεί λεπτομερώς, οπότε είναι αναμενόμενο πολλά στελέχη να “ξεκόβουν” τις σχέσεις μαζί του, αλλά (εδώ που τα λέμε) και ο ίδιος να απαλλάσσεται σιγά – σιγά από όλα όσα “τραβούσε” με τους πολιτευτές και τους υποψήφιους που αναζητούσαν την εύνοιά του (είτε στην Αθήνα, είτε όταν επισκέπτονταν την Ημαθία).

Και κάτι τελευταίο. Εάν φέτος το καλοκαίρι βρεθήκατε για διακοπές στη… Νάξο και είχατε ενδιαφέρον να ενημερωθείτε για τα νεοδημοκρατικά δρώμενα, θα μαθαίνατε κάτι που στο νησί ο κόσμος το΄χει τούμπανο. Ότι ο  τοπικός βουλευτής Γιάννης Βρούτσης θα είναι ο αντικαταστάτης του Λευτέρη Αυγενάκη, στη θέση του Γραμματέα της Νέα Δημοκρατίας. Γιατί σας το γράφω αυτό. Το γράφω για να διαβάζετε το alexandreiagidas.gr και να το θυμάστε όταν μαθαίνεται κάτι εκ των υστέρων και αναρωτιέστε: “Ρε που το διάβασα αυτό…”.

“ΨΗΛΑ” Η ΝΟΔΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΛΠΑΝΑΣ

Όταν βέβαια βρίσκεσαι με τέτοιας εμβέλειας στελέχη ενός κομματικού χώρου, σαν τους συνομιλητές μου από τους οποίους έμαθα αυτά που σας προανέφερα και τα συγχώνευσα με τις εδώ υπάρχουσες πληροφορίες, μπαίνεις σε “πειρασμό” να τους ρωτήσεις και για την άποψη που έχουν, για συγκεκριμένα τοπικά στελέχη που πρωταγωνιστούν στην πολιτική επικαιρότητα της Ημαθίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον προσφάτως επανεκλεγέντα πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ημαθίας, Παναγιώτη Παλπάνα και τον κατατάσσουν “ψηλά” σε σχέση με την αξιολόγηση που έχουν για τις κομματικές οργανώσεις ανά την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ημαθίας (της ΝΟΔΕ όπως είναι γνωστή με τα αρχικά της) θεωρείται στην ομάδα των έμπιστων “προεδρικών” της περιφερειακής οργάνωσης και συχνά συμμετέχει σε περιφερειακές και άλλες συγκεντρώσεις, παρουσία στελεχών του γραφείου του προέδρου αλλά και του ίδιους του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Παναγιώτης Παλπάνας το έχει ξεκαθαρίσει ότι στη φάση αυτή δεν επιθυμεί να πολιτευτεί ούτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, ούτε αυτοδιοικητικά, αλλά παραμένει σταθερά και με προσωπική ανιδιοτέλεια ως επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης του Νομού και αυτό είναι κάτι που στην Αθήνα το εκτιμούν ιδιαίτερα.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΠΕΝΤΑΔΑ” ΤΩΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ας προχωρήσουμε όμως σε μια εκτίμηση της κατάστασης σε σχέση με τους “πέντε” του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, των περασμένων εκλογών, με βάση τις πληροφορίες που διαρρέουν από την Αθήνα αλλά και τις κατά καιρούς φημολογούμενες “κρίσεις” στελεχών της κεντρικής διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, που αναμένεται να διαδραματίσουν ρόλο στη συγκρότηση του επόμενου ψηφοδελτίου (για τις εθνικές εκλογές του 2019).

Βεσυρόπουλος Αποστόλης: Θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο και επειδή είναι εκλεγμένος βουλευτής κυρίως όμως επειδή κέρδισε την εμπιστοσύνη του προέδρου του κόμματος, με την κοινοβουλευτική δουλειά που παράγει, τόσο σε σχέση με τα προβλήματα της Ημαθίας όσο και σε σχέση με τον τομέα της Οικονομίας όπου είναι αναπληρωτής τομεάρχης.  Αδιαμφισβήτητα αναμένεται να εκλεγεί και πάλι πρώτος, ανάμεσα στους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα με διακριτή διαφορά μεταξύ των υπολοίπων συνυποψηφίων του. Και όπως εξελίσσονται τα πράγματα, φαίνεται ότι θα είναι πρώτος σε ψήφους όχι μόνο στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και μεταξύ των υποψηφίων όλων των κομμάτων στην Ημαθία. Ο “Αποστόλης” πέτυχε στα χρόνια που πολιτεύεται, να τον αποκαλεί ο κόσμος με το μικρό όνομά του κι αυτό είναι κάτι που δείχνει ότι απέκτησε μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και γενικότερα στην τοπική κοινωνία.

Ο Απ. Βεσυρόπουλος εκπρόσωπος του Κ. Μητσοτάκη τον 15Αύγουστο στην Παναγία Σουμελά (ρεπορτάζ)

Στην περιοχή της Αλεξάνδρειας (λόγω εντοπιότητας) διατηρεί έναν ιδιαίτερα ισχυρό πυρήνα υποστηρικτών και προσωπικών στελεχών που φαίνεται ότι διευρύνθηκε και σε σχέση με τη ΝΔ και σε σχέση με ψηφοφόρους άλλων κομμάτων που προσεγγίζουν της ΝΔ. Εξ ίσου δυνατό χαρτί του Απόστολου Βεσυρόπουλου είναι και η περιοχή της Βέροιας όπου διαθέτει ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό πολιτικό γραφείο, έχει ισχυρούς υποστηρικτές και στηρίζεται από ένα ευρύτερο τμήμα της τοπικής κοινωνίας που στο πρόσωπό του βλέπει κι ένα μελλοντικό στέλεχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Άλλωστε ο ίδιος ο Βεσυρόπουλος στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν είναι καθόλου τυχαίο που τοποθετήθηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ, αναπληρωτής τομεάρχης σε έναν ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα όπως είναι ο Τομέας Οικονομικών ενώ συχνά εκπροσωπεί τον πρόεδρο του κόμματος σε εκδηλώσεις (όπως φέτος στην παναγία Σουμελά). Η περιοχή της Νάουσας δείχνει πως είναι το λιγότερο δυνατό σημείο του, μια περιοχή που εκφράζεται συνήθως “τοπικιστικά” σε τέτοιε εκλογές γιαυτό και θα εξαρτηθούν πολλά (και για τον Βεσυρόπουλο) από το εάν συμμετέχει τελικά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, “βέρος” Ναουσαίος ή Ναουσαίος “εξ αγχιστείας”. Λόγω του ότι είναι εν ενεργεία βουλευτής, η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομός Ημαθίας, θεωρείται δεδομένη.

Μπαρτζώκας Τάσος: Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος αν και ο ίδιος επιμένει να κρατά χαμηλούς τόνους και να δηλώνει “απλός στρατιώτης” του κόμματος. Παράλληλα αποτελεί γενικότερη εκτίμηση στο νεοδημοκρατικό κόσμο της Ημαθίας ότι θα πετύχει την εκλογή του, με το σπαθί του και με τη συνέπεια που δείχνει όλα αυτά τα χρόνια. Ο νεαρός δικηγόρος από τη Μελίκη, έχοντας μια ισχυρή “μαγιά” πολιτικής βάσης από τη συμμετοχή του στις προηγούμενες εκλογές, φαίνεται να κερδίζει συνεχώς έδαφος ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και παράλληλα να διατηρεί αποστάσεις από παλαιοκομματικές προσεγγίσεις τρίτων προς το πρόσωπό του.

Τάσος Μπαρτζώκας: «Μακεδονική ταυτότητα έχει μόνο όποιος είναι Έλληνας»

Η αλήθεια είναι πως διάφοροι “κομματάρχες” και διάφοροι “Γκόρτζοι” της τοπικής πολιτικής σκηνής, συχνά του γίνονται “φόρτωμα” για ευνόητους λόγους που αυτοί επιδιώκουν, όμως ο Μπαρτζώκας διαθέτει και τον τρόπο και τις γνώσεις για να τους διατηρεί διακριτικά σε απόσταση.

Δυνατό χαρτί του Τάσου Μπαρτζώκα είναι η αποδοχή που έχει στη νέα γενιά και στο νέο κόσμο, τόσο λόγω ηλικίας αλλά κυρίως λόγω του σύγχρονου τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει την πολιτική. Μιλάει τη γλώσσα τους, κάνει συχνές παρεμβάσεις σε θέματα που τους απασχολούν, χειρίζεται εποικοδομητικά τα social media ενώ σε σχέση με τον τοπική κοινωνία γενικότερα είναι αυθεντικός συνομιλητής του απλού κόσμου, χωρίς υπερβολές και κυρίως χωρίς πολιτικάντικες εξυπνάδες, που οι στοιχειωδώς σκεπτόμενοι τις έχουν βαρεθεί. Πολιτική “έδρα” του, φαίνεται πως γίνεται η Βέροια (όπου βρίσκεται και το δικηγορικό γραφείο του), διαθέτει πάντα ιδιαίτερα ισχυρά ερείσματα στο Ρουμλούκι (και λόγω καταγωγής) όπου η παρουσία του είναι συνεχής, ενώ σε ότι αφορά στην παρουσία του στην περιοχή της Νάουσας ισχύουν όσα σημειώσαμε και προηγουμένως, αναφορικά με τον ιδιότυπο “τοπικισμό” των ψηφοφόρων της περιοχής.

Τσαβδαρίδης Λάζαρος: Ιδιαίτερη περίπτωση από πολλές απόψεις. Μετά την εκκωφαντική πολιτική “ήττα” που είχε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, όπου δεν κατόρθωσε να επανεκλεγεί βουλευτής, φάνηκε να εγκαταλείπει την ενασχόληση με την κεντρική πολιτική σκηνή και κάποια στιγμή ακούστηκε ότι θα διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Βέροιας, όπου ήταν και πάλι υποψήφιος (το 2010) χωρίς να καταφέρει την εκλογή του. Σύντομα όμως και το σενάριο αυτό απενεργοποιήθηκε καθώς ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης επέλεξε να ενταχθεί στο δυναμικό του Δήμου Βέροιας ως νομικός σύμβουλος. Ένα νέο σενάριο, αυτό που θέλει τη Νέα Δημοκρατία να έρχεται πρώτο κόμμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, “έμπλεξε” και το όνομα του Τσαβδαρίδη στους εν δυνάμει υποψήφιους βουλευτές χωρίς ο ίδιος να το διαψεύδει. Φαίνεται όμως ότι δεν το επιθυμεί και τόσο… “διακαώς”, τουλάχιστον έτσι κρίνοντας από την “αδιαθεσία” που δείχνει να ασχοληθεί ευρέως με τον κόσμο της Ημαθιώτικης περιφέρειας, έστω και ως πολιτευτής του κόμματος, ιδιότητα που εξακολουθεί να έχει δικαιωματικά. Αναμφίβολα πρόκειται για έναν πολύπειρο πολιτικό που πλέον γνωρίζει μέχρι που μπορεί να φθάσει ως υποψήφιος (κατά περίπτωση πάντα) και νομίζω ότι δεν θα ρισκάρει το ενδεχόμενο να συμμετέχει σε εθνικές εκλογές εάν δεν είναι σίγουρος ότι θα εκλεγεί. Και τα μέχρι τώρα δεδομένα, θεωρώ ότι εκεί τον οδηγούν. Να μην είναι υποψήφιος αλλά να παραμείνει όπως πάντα στην πρώτη γραμμή του “γαλάζιου αγώνα”, ώστε να αξιοποιηθεί ως στέλεχος στο ενδεχόμενο μιας νεοδημοκρατικής κυβέρνησης, όπου και εάν του ζητηθεί.

Μπατσαρά Γεωργία :Πρώην βουλευτής της ΝΔ Ημαθίας κι αυτή, έντιμη σε σχέση με την παρουσία και με τις προθέσεις της και με φιλοδοξίες που παραμένουν διαρκείς, άγνωστο όμως μέχρι το “πού” θέλει να τις φθάσει. Ακούγεται ότι η ίδια επιθυμεί να είναι υποψήφια “ακόμη μια φορά”, όμως δεν φαίνεται ότι υπάρχει αντίστοιχη “επιθυμία” και σε κεντρικό επίπεδο. Οι πληροφορίες λένε ότι η Γεωργία Μπατσαρά δεν συγκεντρώνει τα στοιχεία που θέλει η σημερινή ηγεσία της ΝΔ για το προφίλ ενός υποψήφιου βουλευτή, στο πλαίσιο της ανανέωσης που θα επιχειρηθεί. Το ότι είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός δεν νομίζουμε πως αποτελεί τροχοπέδη για τις φιλοδοξίες της, καθώς οι συνταξιούχοι της εκπαίδευσης, του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας και άλλων ασφαλιστικών ταμείων (κυρίως των λεγόμενων “ευγενών” ταμείων και όχι του… ΙΚΑ) αναμένεται ότι θα στελεχώσουν σε μεγάλο βαθμό τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ανά την επικράτεια. Σε κάθε περίπτωση και η Γεωργία Μπατσαρά δηλώνει πως παραμένει στη διάθεση του κόμματός της, έχω όμως την άποψη ότι θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ημαθίας μόνο εφόσον δεν “προχωρήσουν” άλλες προτεραιότητες της κομματικής ηγεσίας, για υποψήφιους ή υποψήφιες και θεωρώ ότι οι πιθανότητες για να συμβεί αυτό, δεν είναι με το μέρος της.

Εμμανουηλίδης Απόστολος: Συγκαταλέγεται κι αυτός ανάμεσα στους σίγουρα “κομμένους” από όσες και όσους εκφράζουν την επιθυμία να είναι υποψήφιοι στο υπό κατάρτιση ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ημαθίας. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν πληροφορίες από πολλές πηγές, αυτό δείχνει να το έχει αντιληφθεί και ο ίδιος παρά τη σφοδρή επιθυμία του, να δοκιμάσει ξανά τη συμμετοχή ως υποψήφιος βουλευτής. Οι λόγοι που κι αυτός “απορρίπτεται” έχουν να κάνουν και πάλι με το “προφίλ” του υποψηφίου που θέλει να “επιβάλει” το “καθεστώς Μητσοτάκη” (έτσι αποκαλούν οι “κομμένοι” τους διάφορους που ασχολούνται με την κατάρτιση των κομματικών ψηφοδελτίων της ΝΔ και δεν το ακούσαμε από τον κ.΄Εμμανουηλίδη). Ο ίδιος ως άνθρωπος της προσφοράς και της συνεχούς δράσης, το προσπάθησε με πολλούς θεμιτούς τρόπους και με προσωπικό κόστος, όμως τελικά φάνηκε ότι έχει πληθώρα “άσπονδων” φίλων (και των δύο φύλων) που φρόντισαν να χρεώσουν πολλά σε βάρος του και να τα διαδώσουν πολλαπλά. Όπως όταν κάποια στιγμή ακούστηκε για δήθεν “συνομιλίες” του με τη Χρυσή Αυγή για να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιό τους, κάτι που το διέψευσε άμεσα και κατηγορηματικά (η δε Χρυσή Αυγή ουδέποτε έθεσε τέτοιο ζήτημα) ή ότι ασχολήθηκε ανεπιτυχώς σε μια αμφιλεγόμενη προσπάθεια “διάσωσης” της τότε καταρρέουσας ποδοσφαιρικής ομάδας της “Βέροιας”, προκειμένου να το διαχειριστεί ίσως και πολιτικά, “μπλέκοντας” ποδόσφαιρο και πολιτική. Βεβαίως ο κόσμος γνωρίζει ότι ο Απόστολος Εμμανουηλίδης είναι μια προσωπικότητα κύρους και ευθυκρισίας, με έντονο λαϊκό προφίλ και με δυνατότητες να προσεγγίζει όλα τα επίπεδα της κοινωνικής διαστρωμάτωσης και κυρίως δεν μπορεί να συμβιβάζεται με κομματικές γραμμές, ούτε να διαπραγματεύεται με κατευθύνσεις που δεν ταιριάζουν στην αισθητική και στις αξίες του. Κι αυτό είναι ίσως το μεγάλο “μειονέκτημά” του. Εκτιμώ πως δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο τη ΝΔ Ημαθίας αν και μιλάμε για ένα κόμμα που ποτέ δεν ξέρεις πως θα “ξημερώσει”. Δεν αποκλείω όμως να “αξιοποιηθεί” εφόσον το κόμμα του καταφέρει να σχηματίσει βιώσιμη κυβέρνηση.

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις για τις προοπτικές της “πεντάδας” του προηγούμενου ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ημαθίας, που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας. Τις καταθέτουμε για την πληρότητα του ρεπορτάζ και θεωρώντας ότι μόνο δύο εξ αυτών, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι (οι Βεσυρόπουλος Απόστολος και Μπαρτζώκας Τάσος) θα προχωρήσω σύντομα και σε μια πρώτη εκτίμηση για πιθανά πρόσωπα (υποψηφιότητες) που θα μπορούσαν να στελεχώσουν τις τρεις “κενές’ θέσεις του νέου ψηφοδελτίου. Εννοείται ότι αντίστοιχα ρεπορτάζ αναζητούμε και για άλλα κόμματα, τα οποία σύντομα θα σας παρουσιάσουμε και σίγουρα δεν θα είναι τα “γνωστά” αλλά τα “νέα” όπως ξεδιπλώνονται από τις εξελίξεις, πάντα βασισμένα σε αξιόπιστες πηγές, που πάντα μας δικαιώνουν για την εγκυρότητα όσων σας παρουσιάζουμε.

Μείνετε συντονισμένοι στο alexandreia-gidas.gr διότι έχουμε να σας πούμε πολλά περισσότερα, προσεχώς.

Αλεξανδρινός

8 Comments

  • O Μπαρτζώκας θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών

  • Ο Χαλκίδης να πάει στη Βέροια, ο Γκυρίνης να πάει στο σπίτι του και ο Νίκος Τάκης να κατέβει για Δήμαρχος για να αλλάξουμε πραγματικά σελίδα στον Δήμο και να γίνει η Αλεξάνδρεια και η περιοχή της, αντάξια της ιστορίας της αλλά και σύμφωνα με τις αναπτυξιακές δυνατότητες και τις προοπτικές που έχει σήμερα ως κόμβος μιας τεράστιας περιοχής.

    • Η γερουσία ας πάει όπου θέλει , ο Γκυρινης, ο Χαλκίδης και οι όμοιοί τους. Πλέον και οι δυο τους πηραν το δρομο για τα εβδομήντα και τα σιγοκοντευουν. Φτάνει πια, άλλοι στη θέση τους βγαίνουν στη σύνταξη και αποσύρονται. Ναι, ο Νίκος ο Τάκης είναι μια επιλογή νίκης, προοπτικής και ανάπτυξης για τον Δήμο. Ας το τολμήσουν ο Νέζης και οι άλλοι που αναφέρετε. Θα δικαιωθούν απο κάθε άποψη.

  • Οι νεοδημοκράτες έχουν βγει σαν τις υποψήφιες νύφες σε νυφοπάζαρο. Απευθύνονται σε κοινό με μνήμη χρυσόψαρου. Λίγο αυτοσυγκράτηση “ΝεΔες”

    • Ξέρεις πόσα χρυσόψαρα κολυμπούν σε αυτό τον τόπο. Πλειοψηφία και μάλιστα μεγάλη.

  • Κύριε Νεζη και λοιποί αρμόδιοι της Νεας Δημοκρατίας. Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ημαθία θα πάει πολύ καλά και λιγο πολύ οπως τα γράφει το ρεπορτάζ είναι τα πράγματα. Ασχοληθείτε ομως και με τον δημο Αλεξάνδρειας και μη μας αφήνετε σε επιλογές του τύπου ή στη Σκύλα ή στη Χάρυβδη (Γκυρινης – Χαλκίδης). Υπάρχουν νεοι άνθρωποι για τον Δήμο ως υποψήφιοι δήμαρχοι που οχι μονο θα κερδίσουν τις εκλογές άνετα και με στηριξη ευρύτερη αλλα κυρίως θα μας βγάλουν απο τα αδιέξοδα και θα μας δώσουν δημιουργική και αναπτυξιακή προοπτική. Τολμήστε την ανανέωση κσι στον δημο μας. Οι παλιοί μας κούρασαν. Φτάνει.

  • Γατάκια νεοδημοκράτες, σας ξεβρακωνει ο Αλεξανδρινός κι εσείς χορεύετε απο τη χαρά σας. Θέλει η τ@τανα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει

  • Οι νεοδημοκράτες και κυρίως όλοι οι προαναφερόμενοι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Και ξενοδόχος είναι ο ελληνικός λαός που θα τους ξαναστείλει σπίτια τους διότι και πάλι θα εμπιστευτεί τον Αλέξη Τσίπρα. Κοντός ψαλμός αλληλούια για να μιλήσω και με τη γλώσσα σας, παλιοθεούσες της πολιτικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *