ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Δήμαρχος από τον νομό Ημαθίας καταδικάστηκε σε 4 μηνών φυλάκιση – κινδυνεύει με αργία;

Δήμαρχος από τον νομό Ημαθίας καταδικάστηκε σε 4 μηνών φυλάκιση – κινδυνεύει με αργία;

Το πρωί της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου 2023, το Εφετείο της Θεσσαλονίκης καταδίκασε δήμαρχο του νομού Ημαθίας σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών.

Όπως αναφέρει το veriotis.gr, πρόκειται για τον νεοεκλεγέντα δήμαρχος Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του από 1η Ιανουαρίου 2024 και ήταν κατηγορούμενος στην υπόθεση της άδειας λειτουργίας στο «Κιόσκι» της Νάουσας.

Η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ σε περίπτωση που αποδειχθεί πως υπάρχει οικονομική ζημιά για τον δήμο, τότε αναμένεται να τεθεί σε αργία.

«Όσα διακινούνται σχετικά με συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, δεν είναι ικανά να αλλάξουν τη λαϊκή βούληση»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νάουσας, ο οποίος άσκησε αίτημα αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, με δημόσια δήλωσή του, ανέφερε, πως όσα διακινούνται, δεν αλλάζουν τη λαϊκή βούληση και ότι από τη νέα χρονιά είναι έτοιμος να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Διαβάστε αναλυτικά την δήλωσή του:

«Με την ευκαιρία της ορκωμοσίας μου, θέλω να ευχαριστήσω τους δημότες του δήμου της Νάουσας για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Δέσμευσή μου είναι πως θα είμαι δήμαρχος όλων των δημοτών.

Επίσης, θέλω να επισημάνω ότι τα όσα διακινούνται σχετικά με συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, δεν είναι ικανά να αλλάξουν τη λαϊκή βούληση που επέλεξε εμένα, τον Νίκο Κουτσογιάννη, ως δήμαρχο και τους συμβούλους της παράταξης του Κοινού Τόπου ως διοίκηση.

Δηλώνω με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως από την 1η Ιανουαρίου 2024 εγώ ως δήμαρχος και η ομάδα των αξιών συμβούλων μου θα φροντίσουμε να παράξουμε σπουδαίο έργο για τον δήμο της Νάουσας. Καλές γιορτές σε όλους!»

3 Comments

  • Η λαϊκή βούληση κε Δήμαρχε θα άλλαζε εάν ήταν γνωστη η απόφαση του δικαστηρίου πριν τις εκλογές. Το “δεν είναι ικανά” είναι τελείως λάθος διατύπωση. Ελπίζουμε να μιλάτε πιο έξυπνα πλέον από τον θώκο σας.

    • γιατί δεν εξελέγη ο Καρανικόλας;(χωρίς ειρωνια η ερωτηση)

  • Βαλκανια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *