ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Η υπέροχη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου – Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας!

Η υπέροχη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου – Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας!

Κάθε χρόνο, οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Γίνονται ηθοποιοί, χορωδοί και ό,τι μπορεί να φανταστεί ο νους, μέσα σε ήχους από κάλαντα και τραγούδια.

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 το απόγευμα και ώρα 18:00, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρει το σχολείο:

Στη γιορτή, μάς τίμησαν με την παρουσία τους: ο εκπρόσωπος της εκκλησίας του τόπου μας, η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Ευθυμία Γώτη, ο εκπρόσωπος του αθλητικού σωματείου ΑμεΑ Βέροιας «Εν Σώματι Υγιεί», κ. Λάζαρος Γιαγκιτζόγλου, η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού Αλεξάνδρειας, ο Διευθυντής του ΚΔΑΠΜΕΑ  Αλεξάνδρειας, κ. Βασίλης Κούγκας που ήρθε με τους μαθητές και το προσωπικό του κέντρου  και η κ. Κρυστάλλω Μοσχοτά από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Η εκδήλωσε άνοιξε με τον χαιρετισμό της κ. Γώτη, η οποία στέκεται πάντοτε αρωγός στις δράσεις του σχολείου μας και ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα. Στη συνέχεια, ο διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας αφού μίλησε για το Νόημα των Χριστουγέννων, έδωσε τη σκυτάλη στα παιδιά να στείλουν το δικό τους μήνυμα. 

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Χριστούγεννα χωρίς δώρο;», που παρουσιάστηκε από τους μαθητές, ήταν μια διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του κ. Λάζαρου Κιτσίδη, με τους μαθητές να έχουν αναλάβει με επιτυχία να μας ξανακάνουν όλους παιδιά, υπενθυμίζοντάς μας πως όπου υπάρχουν παιδιά υπάρχει και ελπίδα.

Με χαρούμενη διάθεση και αυθορμητισμό, τραγούδια και ποιήματα, τα παιδιά και οι παιδαγωγοί τους ενθουσίασαν αλλά και συγκίνησαν τους καλεσμένους της γιορτής, τους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους που παρευρέθηκαν.

Η γιορτή έκλεισε με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, στο τέλος των οποίων μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους/τις  μαθητές/τριες. Ο «Άγιος Βασίλης» του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μοίρασε δώρα και ευχές στα παιδιά, σκορπώντας τη μαγεία των Χριστουγέννων στην αίθουσα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας, κ. Π. Γκυρίνη για τη διάθεση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου και το Σύλλογο Γονέων του σχολείου που πρόσφερε, με πολλή αγάπη, δώρα σε όλους τους μαθητές.

      Ευχαριστούμε το φούρνο της πόλης μας, την «ΠΙΝΑΚΩΤΗ» του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου που συνεχίζει για μια ακόμη χρονιά να προσφέρει το καθημερινό πρόγευμα στους μαθητές/τριες του σχολείου μας αλλά και την κ. Οικονομοπούλου Μαριάννα του εργαστηρίου παραδοσιακών γλυκών «ΛΟΥΞ» που πρόσφερε τα γλυκά σε όλους τους καλεσμένους της γιορτής.  Ευχαριστούμε επίσης την κ. Βασιλική Ελιζοπούλου για τις πίτες που πρόσφερε ως κέρασμα στην εκδήλωση.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε, για άλλη μια φορά, στον κ. Νίκο Καραπατσάκη για τη Βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.

Τέλος, ευχαριστούμε την κ. Ελένη Παναγιωτάρα που με το χριστουγεννιάτικο face painting που έκανε αφιλοκερδώς στους μαθητές μας, τους γέμισε χαρά συμβάλλοντας σημαντικά στην εορταστική ατμόσφαιρα της γιορτής μας. 

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας ευχόμαστε σε  όλους Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

ΒΙΝΤΕΟ: 

ΕΙΚΟΝΕΣ: 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *