ΤΟΠΙΚΑ posted by

Έρχονται χιόνια το Σάββατο στην Αλεξάνδρεια!

Έρχονται χιόνια το Σάββατο στην Αλεξάνδρεια!

Άκρως ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ραγδαία ωστόσο αναμένεται να είναι η μεταβολή του καιρού αύριο Σάββατο, με τους μετεωρολόγους να αναφέρουν πως η χώρα μας θα χωριστεί στα δύο.

Στη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση από το μεσημέρι, ενώ από την Πελοπόννησο και πιο νότια θα δούμε ακόμη και 18 βαθμούς και 22 προς την περιοχή της Κρήτης. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ της νότιας και της βορειοδυτικής χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. «Θα έχουμε μια βίαιη σύγκρουση δύο αέριων μαζών».

Σε ό,τι αφορά τις χιονοπτώσεις, θα ξεκινήσουν από αύριο Σάββατο το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά. «Θα χιονίσει στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, θα βλέπουμε το χιόνι πιθανόν και δίπλα στη θάλασσα, θα χιονίσει και στον Έβρο σε μηδενικά υψόμετρα και προς την κεντρική Μακεδονία, θα δούμε τα χιόνια να φτάνουν ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αύριο το βράδυ και το πρωί της Κυριακής πολύ αυξημένες οι πιθανότητες να δούμε χιονοπτώσεις και στο κέντρο της πόλης. Και προς τη δυτική Μακεδονία και λίγο πιο νότια προς τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία». «Θέλει προσοχή από τη Λαμία και πιο βόρεια, όσοι κινηθούν να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες», τόνισε ο μετεωρολόγος.

Την Κυριακή, αυτές οι χιονοπτώσεις από τη Βόρεια Ελλάδα θα αρχίσουν να εξασθενούν και να αρχίσουν να κινούνται λίγο πιο νότια για να επηρεαστούν και η Αττική και η Βοιωτία και η Εύβοια.

Από Δευτέρα θα μείνει το τσουχτερό κρύο. «Είναι δύο τρεις ημέρες χειμωνιάτικες, να είμαστε οργανωμένοι», κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *