ΚΑΙΡΟΣ posted by

Ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό των επόμενων ημερών: Βροχές με «θερμοκρασίες Απριλίου»

Ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό των επόμενων ημερών: Βροχές με «θερμοκρασίες Απριλίου»

Σε υψηλά επίπεδα για την εποχή αναμένεται να παραμείνουν τις επόμενες ημέρες οι θερμοκρασίες στη χώρα, ωστόσο ο καιρός θα «δείξει τα δόντια του» με βροχές, χιόνια στα ορεινά και ισχυρούς νοτιάδες.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, την Παρασκευή ο καιρός αναμένεται να είναι ηλιόλουστος στις περισσότερες περιοχές με κατά τόπους σύννεφα. Ωστόσο η συννεφιά θα πυκνώσει το Σάββατο και την Κυριακή θα πέσουν χιόνια στα ορεινά «γιατί έτσι όπως πήγαινε ο καιρός άχυρο θα έμεναν».

Οι βροχές και τα χιόνια στα ορεινά θα συνοδεύονται με «θερμοκρασίες Απριλίου», σχολίασε ο Σάκης Αρναούτογλου. Μάλιστα, στην Κρήτη ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει την Κυριακή στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο με συννεφιά 

Το Σάββατο (10/2) θα υπάρξει αρκετή συννεφιά με κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας στα κεντρικά και τα νότια της χώρας ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Από το βράδυ θα ξεκινήσουν οι τοπικές βροχές, κυρίως σε Ιόνιο και Ήπειρο ενώ σε Έβρο, Λέσβο, Χίο και στις ανατολικές περιοχές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου υπάρχει πιθανότητα για ψιχάλες. Ο άνεμος θα πνέει νότιος από 4 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο με ριπές 7. Στο Ιόνιο θα πνέει νοτιάς 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς.

Κυριακή με βροχές και χιόνια

Την Κυριακή (11/2) σε όλη η χώρα θα έχει συννεφιά, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου ενώ έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Βροχές θα εκδηλωθούν στη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά. Σε περιοχές της Θεσσαλίας και της βόρειας Ελλάδας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 7 με 8 μποφόρ, σε θάλασσα και ξηρά.

«Μπαίνουμε επιτέλους σε φάση χιονοπτώσεων για τα βουνά μας. Γιατί έτσι όπως πήγαινε ο καιρός άχυρο θα έμεναν» είπε ο Σάκης Αρναούτογλου ξεκαθαρίζοντας πως «περιμένουμε να επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά στοιχεία για την Κυριακή, για πυκνές χιονοπτώσεις στη βορειοδυτική ορεινή Ελλάδα, πάνω από 1.400 μέτρα».

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 μέχρι 20 βαθμούς.

Δευτέρα με άστατο καιρό 

Τη Δευτέρα (12/2) ο καιρός θα είναι άστατος και αναμένεται να εκδηλωθούν αρκετές βροχές στα δυτικά. Στα βόρεια, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο αναμένεται να βρέξει ενώ τα χιόνια θα παραμείνουν πυκνά σε υψόμετρα άνω των 1.400 μέτρων. Τη Δευτέρα, ωστόσο, θα υπάρχουν χιόνια και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Ο άνεμος θα πνέει νότιος στις περισσότερες περιοχές, μέχρι 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 μέχρι 17 βαθμούς.

Βελτίωση την Τρίτη 

Η Τρίτη θα έχει συννεφιές που θα δίνουν βροχές κυρίως στο Αιγαίο. Θα εκδηλώνονται τοπικές μπόρες στις υπόλοιπες περιοχές ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 μέχρι 16 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *