ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας για την Απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας για την Απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

Από την Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας, χαιρετίζει τις αποφάσεις όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων που θα συμμετέχουν στην αυριανή απεργία.

«’Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»: Το σύνθημα που γεννήθηκε στις πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις που πυροδότησε το έγκλημα στα Τέμπη θα ακουστεί ξανά αύριο Τετάρτη, στην απεργία και τις συγκεντρώσεις που οργανώνουν εκατοντάδες σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα.

Έναν χρόνο μετά τις πολυήμερες διαδηλώσεις που προκάλεσε η απώλεια 57 ανθρώπων στις «ράγες» της εγκληματικής πολιτικής κόστους – οφέλους, σωματεία και φορείς διατρανώνουν για μια ακόμα φορά ότι δεν θα επιτρέψουν να συγκαλυφθούν οι ευθύνες για το έγκλημα. Εξάλλου, στις ίδιες «ράγες» συντρίβεται κάθε δικαίωμα και ανάγκη των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Λίγες μέρες πριν στην Αλεξάνδρεια υπήρξε κίνδυνος ενός νέου ατυχήματος, καθώς ο αυτοματισμός δεν λειτούργησε με αποτέλεσμα το τρένο να περάσει με ανεβασμένες τις μπάρες θέτοντας σε κίνδυνο τα αυτοκίνητα που διέρχονταν αλλά και τους επιβάτες του.

Σε μια περίοδο που οι μισθοί εξαϋλώνονται από την ακρίβεια, οι δημόσιες δομές Υγείας βρίσκονται στο «κόκκινο», η μόρφωση και οι σπουδές μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, οι εργαζόμενοι σε μια σειρά χώρους δουλειάς και κλάδους, με συνελεύσεις, συσκέψεις και άλλες μορφές οργάνωσης, αποφασίζουν να απαντήσουν με απεργία. Τη στιγμή που η κυβέρνηση μαζί με τους «κοινωνικούς εταίρους» βάζει για μια ακόμα φορά σε εφαρμογή τον νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, με την υπονόμευση των Συμβάσεων, εκατοντάδες συνδικάτα απεργούν και διεκδικούν κλαδικές και επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

1 Comment

  • Ολες τις διασταυρωσεις πρεπει να ελενξουν. Προς το Καψοχωρι οι μπαρες κατεβαινουν κανονικα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *