ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Απ. Βεσυρόπουλος: 11 νέες θέσεις ιατρών σε Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας

Απ. Βεσυρόπουλος: 11 νέες θέσεις ιατρών σε Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ημαθίας της Ν.Δ. Απόστολου Βεσυρόπουλου ανακοινώθηκε:

Με  11  νέες θέσεις ιατρών ενισχύονται τα Νοσοκομεία της Βέροιας και της Νάουσας.

Αναλυτικά οι νέες θέσεις γιατρών που προκηρύσσονται:

Νοσοκομείο Βέροιας

-Επιμελητής Β΄Γενικής Ιατρικής

-Επιμελητής Α’ Εσωτερικής Παθολογίας

-Επιμελητής Β΄Βιοπαθολογίας

-Επιμελητής Α’ Καρδιολογίας

-Επιμελητής Β’ Χειρουργικής

-Επιμελητής Β΄Εσωτερικής Παθολογίας

Νοσοκομείο Νάουσας

-Διευθυντής Ακτινολογίας

-Επιμελητής Α’ Ακτινολογίας

-Διευθυντής Αναισθησιολογίας

-Διευθυντής Εσωτερικής Παθολογίας

-Διευθυντής Χειρουργικής

Θα ακολουθήσει άμεσα μια νέα προκήρυξη για 100 θέσεις ειδικευμένων γιατρών του ΕΣΥ ενώ δέσμευση της κυβέρνησης είναι 6.500 προσλήψεις στις δομές δημόσιας υγείας μέσα στο 2024.

Παράλληλα έχουν ήδη δρομολογηθεί έργα στις δομές δημόσιας υγείας στην Ημαθία, όπως:

-Η ολική αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και των ενεργειακών υποδομών του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας με την  δημιουργία και ανάπτυξη Ιατρείων Διαχείρισης Χρόνιων Νοσημάτων.

-Η αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών  του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο νοσοκομείο Νάουσας.

-Η ανακαίνιση και αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών  και Τακτικών Ιατρείων στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας.

7 Comments

  • Αυτοί οι 6500 είναι αυτοί που εκδιώχθηκαν την περίοδο covid, η μήπως όχι?
    Άρα δεν θα είναι ΕΠΙΠΛΈΟΝ 6500,απλά θα ερθει το ΕΣΥ στα κάκιστα προ covid επίπεδα .
    Λέω εγώ τώρα??!!!

    • Εννοείται. Οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν από ήδη εργαζόμενους επικουρικούς, άρα τη τελική ενδυνάμωση θα είναι μηδενική. Από καθεστώς επικουρικής εργασίας θα μετατραπεί σε μόνιμη. Για τη δυναμικότητα δεν θα αλλάξει τίποτα. Φιέστες για τον κοσμακο που τρώει το τυρί είναι αυτά .

  • Που είναι οι προσλήψεις για το ασθενοφόρο του κέντρου υγείας; Εκεί γιατί δεν προσλαμβάνουν έστω επικουρικούς πληρώματα ασθενοφόρων; Γιατί δεν γίνεται χρήση της ΠΝΠ Χρυσοχοΐδη για
    στελέχωση στις βάρδιες με προσωπικό του στρατού και μένουν οι βάρδιες του ασθενοφόρου ακάλυπτες;
    Πότε θα ξυπνήσετε;

    • Η ΠΝΟ Χρυσοχοΐδη είναι νόμος του κράτους, τι παριστάνει η διοίκηση του ΚΥ και η 3η ΥΠΕ και δεν προχωράει στην εφαρμογή; Ως πότε; Στρατιωτικοί πυροσβέστες και οδηγοί ΟΤΑ σύμφωνα με το Χρυσοχοΐδη θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των ΚΥ μαζί με υγειονομικό προσωπικό. Μάλιστα ήταν εξαγγελία Μητσοτάκη, αντάρτικο κάνουν εδώ στην Αλεξάνδρεια;

  • Πέρα από την δύσκολη πρόσβαση που έχει το νοσοκομείο Βέροιας, αν φθάσεις δεν υπάρχει κανείς , να ρωτήσεις ,να ζητήσεις βοήθεια, να βγεις ήρεμα από το αυτοκίνητο και να το παρκάρεις… Ούτε πινακίδες να ξέρεις που θα πάς… Είναι δυσάρεστο να έχεις το πρόβλημα σου και να μην ξέρεις τι σου γίνεται, που να απευθυνθείς. Οι εργαζόμενοι είναι στις θέσεις τους και εξυπηρετούν, πρόθυμοι να βοηθήσουν, εγώ έμεινα πολύ ευχαριστημένος από όλο το προσωπικό. Θα πρέπει να υπάρχει κάποιος στην είσοδο της αυλής και να βοηθάει είτε με το παρκάρισμα είτε να σε πιάσει από το χέρι και να σε πάει εκεί που πρέπει, πάνω στην ταραχή δεν μπορούν όλοι να ακολουθήσουν οδηγίες και να τις κάνουν σωστά…

  • Κύριε υπουργέ, αφού μετά τις ομολογουμένως πολλές οχλήσεις σας προς τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, δεν έγινε η περιβόητη ίδρυση τομέα, γιατί δεν πιέζεται οι τοπικοί βουλευτές την 3η ΥΠΕ . Δική της ευθύνη είναι στο κάτω κάτω το ασθενοφόρο του ΚΥ. Η 3 υπε έχει αφήσει μόνο με δύο εργαζόμενους το ασθενοφόρο, αυτή ευθύνεται για τις κενές βάρδιες. ΠΝΟ Χρυσοχοΐδη & επικουρικούς διασώστες. Ιδού η λύση. Αντικειμενικά το ΕΚΑΒ δεν έχει καμία δουλειά όσο το κέντρο υγείας διαθέτει υπηρεσία ασθενοφόρου στον οργανισμό του.

  • Χρειάστηκαν 5 χρόνια διακυβέρνησης για να κάνουν το αυτονόητο και το αστείο είναι ότι περιμένουν και χειροκρότημα. Τι σαινια είναι αυτά?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *