ΤΟΠΙΚΑ posted by

Επιβάλλεται να δημιουργηθεί Βάση – Τομέας ΕΚΑΒ στον δήμο Αλεξάνδρειας!

Επιβάλλεται να δημιουργηθεί Βάση – Τομέας ΕΚΑΒ στον δήμο Αλεξάνδρειας!

Δεχόμαστε μεγάλο αριθμό διαμαρτυριών από αναγνώστες – πολίτες του δήμου Αλεξάνδρειας σχετικά με το θέμα του ασθενοφόρου στον δήμο της Αλεξάνδρειας.

Δικαίως σχολιάζουν σχετικά με τα δύο περιστατικά πριν από λίγες ημέρες, σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ τους, όπου δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους σε κοινή θέα.

Πόσους ακόμα πρέπει να θρηνήσουμε λόγω έλλειψης ασθενοφόρου στον δήμο Αλεξάνδρειας;

Είχαν γίνει κάποιες κινήσεις από τους τοπικούς βουλευτές προ μηνών αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Ο δήμος Αλεξάνδρειας είναι ο δεύτερος δήμος του νομού Ημαθίας με πληθυσμό 60.000 κατοίκων και που είναι ανάμεσα στους οδικούς άξονες Χαλκηδόνας – Βέροιας – Αλεξάνδρειας – Κατερίνης και τέλος Εγνατίας Οδού. Θα πρέπει να υπολογιστεί και το κέντρο προσφύγων που ξεπερνάει τους 1.000 ευνοούμενους. Όλα αυτά δείχνουν πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις δημιουργίας Βάσης – Τομέα στον δήμο Αλεξάνδρειας.

Όλη η περιοχή του δήμου Αλεξάνδρειας στη δεδομένη χρονική στιγμή καλύπτεται με το ΕΚΑΒ μέσω Βέροιας και ένα πλήρωμα ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας με 5 βάρδιες (8ωρα) την εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή έχουν γίνει προσλήψεις επικουρικών υπαλλήλων καθώς και μετακινήσεις λόγω εκλογής τους στον δήμο Αλεξάνδρειας.

Επιτέλους η Διοίκηση του ΕΚΑΒ2 ας πράξει τις ανάλογες ενέργειες για να επανδρωθεί η Βάση – Τομέας στην Αλεξάνδρεια γιατί ο τόπος και η περιοχή το έχει ανάγκη!

3 Comments

  • Στην Αλεξάνδρεια υπάρχει κέντρο υγείας και έχει στον οργανισμό του ασθενοφόρο. Υπεύθυνος για τη στελέχωση του είναι η 3η ΥΠΕ και η διοίκηση του ΚΥ. Το ΕΚΑΒ καλύπτει αυτή την έλλειψη όταν οι βάρδιες του κέντρου υγείας είναι χωρίς πλήρωμα.

  • Αν κάνουν χρήση της ΠΝΠ Χρυσοχοΐδη οι βάρδιες του ασθενοφόρου του ΚΥ θα είναι καλυμμένες άμεσα σε λίγες μέρες

  • Ανικανότητα. Ούτε ένα ούτε δύο χρόνια. Πολλά τα χρόνια. Δεν μπορούν να βάλουν 24ωρες βάρδια στο ΚΥ ΑΛΕΞΆΝΔΡΕΙΑΣ. Δεν μπορούν. Από το 2018 ούτε μόνιμες θέσεις πληρωμάτων, ούτε επικουρικών ούτε ΠΝΠ Χρυσοχοΐδη για οδηγούς στρατού ΟΤΑ πυροσβέστες. Δεν μπορείτε. Έχετε επιλογές αλλά δεν μπορείτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *