ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ posted by

25 μέτρων τούνελ είχαν σκάψει οι επίδοξοι χρυσοθήρες σε διατηρητέο κτίριο της Βέροιας (φώτο)

25 μέτρων τούνελ είχαν σκάψει οι επίδοξοι χρυσοθήρες σε διατηρητέο κτίριο της Βέροιας (φώτο)

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 25 μέτρα βάθος έχει η τρύπα που έσκαψαν οι συλληφθέντες για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, την οποία δημοσιεύει το veriotis.gr.

Άνδρες από το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών βρέθηκαν χθες μπροστά σε μία πρωτοφανή, για τα αστυνομικά χρονικά της Βέροιας, ανακάλυψη μέσα στο διατηρητέο κτίριο της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ.

Οι έξι συλληφθέντες, τέσσερις Έλληνες ηλικίας 42, 68, 33 και 38 ετών και δύο Ρουμάνοι, ηλικίας 33 και 31 ετών, που πιάστηκαν εν ώρα δράσης, είχαν στήσει ένα πραγματικό εργοτάξιο μέσα στο μισογκρεμισμένο σπίτι, καταφέρνοντας να σκάψουν ένα λαγούμι βάθους 25 μέτρων.

Οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται μπροστά σε μία σημαντική υπόθεση για την οποία συνεργάζονται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, που τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει με τη σειρά της έρευνες για να διαπιστώσει τι ακριβώς έψαχναν οι δράστες.

Ο εξοπλισμός των δραστών κατασχέθηκε και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ενώ σε βάρος του 33χρονου Ρουμάνου εκκρεμεί μία καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Κ. Ο. Κ.

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας και το φωτογραφικό υλικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *