ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας στο Γυμνάσιο Τρικάλων – ενημέρωσε για το Κάπνισμα

Η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας στο Γυμνάσιο Τρικάλων – ενημέρωσε για το Κάπνισμα

Από το Γυμνάσιο Τρικάλων ανακοινώθηκε:

Την Τρίτη 13/3/2024 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών και των τριών τάξεων του Γυμνασίου από την Διευθύντρια-Συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας, Παρασκευή Αμπεριάδου με θέμα «Κάπνισμα; Όχι Εμείς!».

Η κ. Αμπεριάδου αναφέρθηκε στις αρνητικές επιπτώσεις του καπνίσματος στον ανθρώπινο οργανισμό τονίζοντας ότι επιλέγοντας το κάπνισμα, οι άνθρωποι αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης σημαντικού αριθμού νοσημάτων και μειώνουν το προσδόκιμο επιβίωσής τους.

Έχει υπολογιστεί ότι, όπως η ίδια είπε,” κάθε τσιγάρο που καπνίζεται αφαιρεί κατά μέσο όρο 5 λεπτά από τη ζωή του καπνιστή και ότι κάθε 6 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει εξ’ αιτίας του καπνίσματος και της έκθεσης στο παθητικό κάπνισμα”.

Τέτοιες δράσεις και παρεμβάσεις υλοποιούνται φέτος στο πλαίσιο αγωγής υγείας σε σχολικές μονάδες σε εθνικό επίπεδο από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με στόχο την ενημέρωση και την  ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού σε θέματα δημόσιας υγείας.

Ευχαριστούμε την κ.Αμπεριάδου για την ενημέρωση και ευχόμαστε μελλοντική συνεργασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *