ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ posted by

Από την Ημαθία ο εγκέφαλος της σπείρας που έσκαψε το τούνελ στο διατηρητέο της Βέροιας

Από την Ημαθία ο εγκέφαλος της σπείρας που έσκαψε το τούνελ στο διατηρητέο της Βέροιας

Και οι έξι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για κακούργημα

Κάτοικος Βέροιας με καταγωγή από τη Νάουσα είναι ο εγκέφαλος της σπείρας που οργάνωσε το ριφιφί στο διατηρητέο κτίριο της οδού Π. Ιωακείμ στο κέντρο της πόλης. Ο ίδιος μαζί με άλλα πέντε άτομα, τρεις ημεδαπούς από τη Νότια Ελλάδα και δύο Ρουμάνους, είχαν μετατρέψει σε εργοτάξιο το παλιό κτίριο, σκάβοντας μάλιστα μία τρύπα βάθους 25 μέτρων με σκοπό να βρουν, όπως είπαν, λίρες ή χρυσό.

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα χθες η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας όπως και το βίντεο από τη δράση των επίδοξων χρυσοθήρων παρουσιάζουν ένα πραγματικό εργοτάξιο με σκαπτικά εργαλεία, γεννήτριες, αντιασφυξιογόνες μάσκες, εργαλεία αναρρίχησης, ακόμα ένα μικρό γερανάκι, με τα οποία τα άτομα κατάφεραν να σκάψουν το λαγούμι για να βρουν χρυσό.

Ο 68χρονος εγκέφαλος της υπόθεσης είναι Βεροιώτης

Όπως αναφέρει το Veriotis.gr, σύμφωνα με την αστυνομία το σχέδιο και τη δράση της σπείρας είχε συλλάβει ο 68χρονος άνδρας που φέρεται να είχε αναλάβει το ρόλο του συντονιστή, αφού κλείδωνε και ξεκλείδωνε την πόρτα του διατηρητέου, όπως επίσης επέβλεπε τυχόν κινήσεις περαστικών. Βέβαια η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα και από μαρτυρίες περίοικων ότι κάτι περίεργο συνέβαινε μέσα στο μισογκρεμισμένο κτίριο, κινήσεις που οδήγησαν τους αστυνομικούς να εντοπίσουν και να συλλάβουν επ’ αυτοφώρω τους 6 άνδρες.

Κατηγορούνται για κακούργημα

Όλα τα μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν στον ανακριτή και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων. Από την μέχρι στιγμής έρευνα δεν έχει προκύψει κατοχή κάποιου πολύτιμου αρχαιολογικού αντικειμένου ή τυχόν παλαιού χάρτη ωστόσο η μεγάλη οργάνωση και ο εξοπλισμός που εντοπίστηκε μέσα σε αρχαιολογικό χώρο, όπως χαρακτηρίζεται το διατηρητέο κτίριο της Π. Ιωακείμ, συνηγορεί στις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους 6 συλληφθέντες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *