ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Στην Ιταλία βρέθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Καβασίλων

Στην Ιταλία βρέθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Καβασίλων

Από το Γυμνάσιο Καβασίλων ανακοινώθηκε:

Πόσο και πώς χρησιμοποιούν οι έφηβοι τα κινητά; τα τάμπλετ, τους υπολογιστές, τα κοινωνικά δίκτυα;  Γίνεται πάντα καλή χρήση αυτών; Ή υπάρχουν και  αρνητικές συνέπειες στη ζωή των παιδιών μας από μία κακή ή υπερβολική χρήση;

Με αυτό τον προβληματισμό, εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Καβασίλων πραγματοποιούν  κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2023-2024,  το ευρωπαϊκό  πρόγραμμα  Erasmus+με θέμα «On life».

4 χώρες ενώθηκαν και εργάζονται από τον Σεπτέμβριο με κοινές δράσεις, ερωτηματολόγια και  συζητήσεις με  ψυχολόγους και δικηγόρους.

Την εβδομάδα από τις 3 έως τις 8 Μαρτίου 2024 η ομάδα ERASMUS+ του Γυμνασίου Καβασίλων πραγματοποίησε την πρώτη κινητικότητα του προγράμματος «On life», στο Μαρσιάνο της Ιταλίας, στην περιοχή της Περούτζια. Συμμετείχαν τέσσερις μαθητές και μαθήτριες  από την ομάδα και οι υπεύθυνες καθηγήτριές τους. Αυτοί ήταν οι:  Μουταφίδης Νικόλαος (Γ2), Μπλαχάβα Μελπομένη(Γ1), Πασχαλίδου Σοφία(Γ2), Τάταρης Στέφανος (Γ3) και οι καθηγήτριες : Κυριακίδου Άννα (ΠΕ05) και Μουρατίδου Συμέλα(ΠΕ06)

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας η ομάδα του σχολείου μας συναντήθηκε με τους υπόλοιπους εταίρους μας : τους οικοδεσπότες μας από την Ιταλία, την Ισπανική ομάδα και την Βουλγαρική ομάδα.  Δημιουργήθηκαν ευρωπαϊκές διασχολικές ομάδες  και τα παιδιά μας με γλώσσα επικοινωνίας τα Αγγλικά,  πραγματοποίησαν πολλές δραστηριότητες , με ειδικούς ψυχολόγους πάνω στο θέμα της υπερσυνδεσιμότητας, του διαδικτυακού εκφοβισμού  και της κακής χρήσης των social media.

Οι μαθητές/τριες γνώρισαν ο ένας τον άλλον, παρουσίασαν το σχολείο και τον τόπο τους, αντάλλαξαν ιδέες και εικόνες, έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια, σχεδίασαν, ζωγράφισαν, πειραματίστηκαν, δημιούργησαν ατομικά και συλλογικά έργα. Με τη χρήση φυσικών και ψηφιακών μέσων οι ομάδες πειραματίστηκαν, εκφράστηκαν και συνειδητοποίησαν τους κινδύνους της κακής χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης  αλλά ταυτόχρονα γνώρισαν τρόπους διαφορετικής και πιο παραγωγικής και εποικοδομητικής χρήσης αυτών.

Τα παιδιά μας  μετακινήθηκαν με αεροπλάνο, λεωφορείο, τραίνο, μετρό, μίνιμετρο. Βίωσαν  για μία εβδομάδα τη ζωή στην   δαιδαλώδη μεσαιωνική Περούτζια,   θαύμασαν τον κάμπο στην Ούμπρια με τα μεσαιωνικά χωριά  που στολίζουν κάθε λόφο και  μίλησαν με ιταλούς καταστηματάρχες. Το ταξίδι εμπλουτίστηκε με πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες και επισκέψεις σε σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής, όπως  την καθολική μεσαιωνική Ασίζη, την αναγεννησιακή  Φλωρεντία . Έκλεισε με μια γρήγορη περιήγηση στην  πανέμορφη και πολύβουηΡώμη.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με επιπλέον δραστηριότητες και ένα τελευταίο ταξίδι, στο τέλος του Απριλίου 24 στην Σεβίλλη της Ισπανίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *