ΤΟΠΙΚΑ posted by

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμομλου θα επισκεφθεί την Αλεξάνδρεια

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμομλου θα επισκεφθεί την Αλεξάνδρεια

Ο επανεκλεγείς δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμομλου, πρόκειται να επισκεφθεί την πόλη της Αλεξάνδρειας στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Η είδηση έγινε γνωστή λίγο μετά την επικύρωση της νέας θριαμβευτικής επανεκλογής του όταν και ανακοινώθηκε ότι πρώτο μέλημά του, σε επίπεδο εξωστρέφειας, είναι η άμεση πραγματοποίηση επισκέψεων σε πόλεις του εξωτερικού και ανάμεσα  σε αυτές περιλαμβάνονται η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη, ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει συμπεριλάβει στην ατζέντα του επισκέψεις σε πόλεις της περιφέρειας της συμπρωτεύουσας όπου διατηρούνται σπουδαία μνημεία της Οθωμανικής εποχής και ανάμεσα στις πόλεις αυτές περιλαμβάνονται, οι Σέρρες, τα Γιαννιτσά, η Βέροια και η Αλεξάνδρεια.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Τούρκου Δημάρχου, η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη θα επικεντρωθεί στο σπίτι του Κεμάλ Αταταούρκ, στις Σέρρες στο ιστορικό τέμενος Ζινζιρλί Τζαμί, στα Γιαννιτσά το Μαυσωλείο και τα λουτρά του Γαζή Εβρενός, στη Βέροια τοΜεντρεσέ Τζαμί και το κτίριο της παλιάς Μητρόπολης της πόλης που επίσης είχε μετατραπεί σε τζαμί, ενώ η επίσκεψη του Εκρέμ Ιμάμομλου στην Αλεξάνδρεια θα επικεντρωθεί στο Οθωμανικό Κονάκι για το οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά του Δήμου Κωνσταντινούπολης ενδιαφέρεται να συμμετέχει στην αναστήλωσή του.

Παρόλα αυτά, πηγές από την πλευρά του Δημάρχου της Κωνσταντινούπολης όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα, υποστηρίζουν ότι σε αυτή τη φάση ο Ιμάμογλου δεν ενδιαφέρεται να έχει συναντήσεις με Δημάρχους πλην του ομολόγου του στη Θεσσαλονίκη, Στέλιου Αγγελούδη, γι’ αυτό και στην Αλεξάνδρεια θα έχει συνάντηση μόνο με ιστορικούς και λαογράφους της πόλης σε εκδήλωση που θα διοργανώσει το Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης ενώ αντίστοιχες συναντήσεις θα έχει και στις άλλες πόλεις που θα επισκεφθεί στην Κεντρική Μακεδονία.

11 Comments

  • Θα ερθει ν επισκευθει την δημαρχο αλεξανδρεια τη κουρκουτα;;;;;

  • Χαχα αστείο δεν γέλασα καθόλου

  • Πριν δύο χρόνια είχε επισκευτεί τα κονάκια σε Νησελουδι και Παλιόχωρα. Καλό μήνα!!!!

  • Θα συναντηθεί με την Κουρκουτα

  • να ετοιμάσω ιμαμ μπαιλντι ,τρεχω

  • Καλή πρωταπριλιά

  • Ναι , φυσικα !!!!! Ακουσα πως θα ειναι μερα Σαββατο γιατι θελει να παει και στο παζαρι!!!!!!!!

  • Επιτέλους, μια αγανώριση για την όμορφη πόλη μας. Χαίρομαι πολύ που ο δήμαρχος μιας τόσο σημαντικής πόλης θα επισκεφετεί τον τόπο μου. Προτείνω να γιορτάζουμε κάθε χρόνο τέτοια μέρα αυτήν την υπέροχη είδηση.

  • Δεν έχουμε και λίγους …..

  • Είναι σίγουρο,μιας και θα υπάρξει αποκλειστική συνέντευξη στο γνωστό κανάλι του Βρυσακίου.

  • Ευκαιρία να καθαρίσουν και τους δρόμους η Βετσοπούλου γεμάτη σκουπίδια και όλοι οι δρόμοι φυσικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *