ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

DYSLEXIA CENTER Αλεξάνδρειας: Εργοθεραπεία στο “σπίτι”

DYSLEXIA CENTER Αλεξάνδρειας: Εργοθεραπεία στο “σπίτι”

To “Dyslexia Centers – Pavlidis Method” στην Αλεξάνδρεια λειτουργεί στην Ταγμ. Γεωργούλη 23.

Εργοθεραπεία στο “σπίτι”

Αδρή κινητικότητα: με τους μεγάλους μύες των χεριών και του υπόλοιπου σώματος. Βελτιώνεται με ειδικές ασκήσεις και με τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων υπό την καθοδήγηση εργοθεραπευτών.

Λεπτή κινητικότητα:

Με τα δάκτυλα του χεριού. Όσο σημαντικό είναι για το παιδί να καταφέρνει να γράφει όμορφα και ευανάγνωστα, άλλο τόσο δύσκολο μπορεί να αποδειχθεί αυτό στην πράξη. Κι αυτό, διότι η γραφή δεν είναι μια απλή υπόθεση αλλά μία σύνθετη διαδικασία που ξεκινάει από την εγκεφαλική λειτουργία και προϋποθέτει έλεγχο των κινητικών δεξιοτήτων του ατόμου. Επιπλέον, η δυνατότητα συγκέντρωσης της προσοχής –στοιχείο στο οποίο υστερούν τα παιδιά με ΔΕΠΥ, αποτελεί έναν ακόμη σημαντικό παράγοντα, προκειμένου το παιδί να κατακτήσει τη δεξιότητα της ευανάγνωστης γραφής.

Η Εργοθεραπεία είναι η επιστήμη που, ανάμεσα στα άλλα, βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες, κινητικές και συμπεριφοράς, ώστε να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να βελτιώσουν τη γραφή τους. Ωστόσο, υπάρχουν εύκολοι και διασκεδαστικοί τρόποι, με τους οποίους, παράλληλα, οι γονείς μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί μας στο σπίτι:

Ασκήσεις οπτικο-κινητικού συντονισμού και ενδυνάμωσης του χεριού:

Παιχνίδια που απαιτούν συναρμολόγηση μικρών στοιχείων, π.χ. κατασκευές χρησιμοποιώντας στοιχεία (π.χ. τουβλάκια) σε μικρό μέγεθος, πάζλ, σχηματισμός «ψηφιδωτών» εικόνων με χρωματιστές πινέζες στο ειδικό ταμπλό ή χρησιμοποιώντας όσπρια σε χαρτόνι, μαστορέματα με εργαλεία-παιχνίδια (βίδωμα, ξεβίδωμα), παιχνίδι με πλαστελίνη ή μανταλάκια, δημιουργία κοσμημάτων με χάντρες που πρέπει να περαστούν σε κορδόνι κ.ά.

Ασκήσεις με μολύβι/μαρκαδόρο:

Σχηματισμός εικόνων, σχημάτων, γραμμάτων ή αριθμών ενώνοντας τελείες, λαβύρινθος -όπου το παιδί χρειάζεται να φτάσει στο τέλος τραβώντας μια συνεχή αλλά τεθλασμένη γραμμή, αντιγραφή ενός εύκολου μοτίβου, π.χ, μιας ζωγραφιάς που τους αρέσει, γέμισμα εικόνας χωρίς να βγει από το πλαίσιο κ.ά.

Οι τρόποι αυτοί είναι απλώς υποβοηθητικοί, όταν η δυσκολία ενός παιδιού είναι σοβαρή και βεβαίως δεν υποκαθιστούν τη συμβολή της Εργοθεραπείας από ειδικούς. Στα ‘ – ’, έμπειροι επιστήμονες -εξειδικευμένοι συνεργάτες μας εφαρμόζουν τεχνικές και παρεμβάσεις εργοθεραπείας σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Συχνά, συνδυάζουμε την εργοθεραπεία με την αντίστοιχη ψυχο-κοινωνική υποστήριξη. Μέσω των εξατομικευμένων προγραμμάτων, των εξειδικευμένων πρωτότυπων προγραμμάτων που εμείς αναπτύξαμε, με biofeedback-βιοανάδραση που εφαρμόζονται αποκλειστικά στα κέντρα μας και σε Tablets, το παιδί βελτιώνει τις δεξιότητές του με ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο και ενισχύει την αυτοπεποίθησή του.

Το κόστος της αντιμετώπισης καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ

Είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας.

Ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες μας στα: 2333304949

www.facebook.com/dcalexandreia?locale=el_GR

Κέντρα Δυσλεξίας: Dyslexia Centers – Pavlidis Method

[email protected]

Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Ταγμ. Γεωργούλη 23

#Dyslexiacenters#PavlidisMethod#alexandria#imathia#dyslexia#kids

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *