ΤΟΠΙΚΑ posted by

Υποβαθμίζεται κι άλλο η Αλεξάνδρεια – κλείνει και το Ειρηνοδικείο

Υποβαθμίζεται κι άλλο η Αλεξάνδρεια – κλείνει και το Ειρηνοδικείο

Μετά την εφορία, το ΕΚΑΒ και το υποθηκοφυλακείο, μία ακόμα υποβάθμιση έρχεται στην περιοχή της Αλεξάνδρειας. 

Με το σχέδιο νόμου που αναρτήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης και έχει τεθεί σε διαβούλευση μέχρι και τις 18 Απριλίου 2024 κλείνει και το Ειρηνοδικείο Αλεξάνδρειας.

Παράλληλα διατηρείται της Νάουσας ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Βέροιας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Δώρα Κουρκουτά σε δημοσίευση στα social media:

Μία ακόμη υποβάθμιση της περιοχής μας. Με το σχέδιο νόμου που ανήρτησε το υπουργείο Δικαιοσύνης και έχει τεθεί σε διαβούλευση μέχρι και την 18.4.2024 κλείνει και το Ειρηνοδικείο Αλεξάνδρειας, ενώ διατηρείται αυτό της Νάουσας ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Βέροιας.

Αρχές Δεκεμβρίου 2023 ήταν όταν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε τους προέδρους των δικηγορικών συλλόγων της περιφέρειας του Εφετείου Θεσσαλονίκης και τους τοπικούς βουλευτές. Μοναχικός μονομάχος των συμφερόντων του νομού μας ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βέροιας κ. Στέργιος Σουροβίκης, κανείς μαζί του, ενώ όλοι οι υπόλοιποι πρόεδροι των Δ.Σ. συνοδευόταν από τους τοπικούς βουλευτές.

Από όσο γνωρίζω ο κ. Σουροβίκης απέστειλε και αναλυτικό υπόμνημα προς το υπουργείο στην προσπάθειά του να κρατηθεί το Ειρηνοδικείο μας. Ο αεικίνητος νεοεκλεγείς δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης, με την ανάληψη των καθηκόντων του , έδωσε μάχη στο υπουργείο Δικαιοσύνης και όπως φαίνεται τα κατάφερε.

Η Αλεξάνδρεια; Τρεις κυβερνητικοί βουλευτές με ρίζες από το Δήμο μας και ένα κυβερνητικός δήμαρχος, αποτέλεσμα ΛΟΥΚΕΤΟ. Μήπως δεν προσπάθησαν; Μήπως δεν έχουν τη δύναμη; Δεν ξέρω τι ισχύει. Έχουν όμως ακόμη λίγες ημέρες προθεσμία και αν δεν μπορούν αυτοί, ας απευθυνθούν σε κάποιο από τα παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχει σχέση με τον κ. Υπουργό.

Ίσως αυτοί μπορούν καλύτερα…

10 Comments

  • Παλιά μοθ τέχνη κόσκινο

    • Άντε τα 3 παλικάρια της Ν Δ δεν μιλανε? βέβαια η δημοτική αρχή μίλησε μήπως? Άντε καημένη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ???

    • Σε τι χρησιμεύει το ειρηνοδικείο?
      Την εφορία και υποθηκοφυλακείο δεν τα χρειαζόμαστε αφού όλα ηλεκτρονικά γίνονται…
      Σειρά θα πάρουν οι τράπεζες!
      Όταν ξεκίνησε η εξόντωση και οι διωγμοί των εκπαιδευτικών κάνεις δεν αντέδρασε, ο λαουτζίκος χειροκροτούσε που χιλιάδες αργοσχολοι έχασαν την δουλειά τους. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είχαν ένα μισθό αλλά πήγαινε στον ιδιωτικό τομέα και με τα μαύρα χρήματα θησαυριζαν οι τοπικές αγορές!
      Πως να έρθει η ανάπτυξη με κομματσκυλα σε μια πόλη που είναι αδύνατο να μετακινηθείς.
      Είναι μια πεδινή περιοχή που θα έπρεπε να είναι πρότυπο δόμησης και οδικής συμπεριφοράς, ήρθε το φυσικό αέριο και δεν βλέπω να το διαφημίζει κάνεις για να έρθουν επενδύσεις.
      Η αναβάθμιση θα έρθει αν έρθει κόσμος για μετεγκατάσταση χρειαζόμαστε νέες γειτονιές φιλόξενες.
      Θα μπορούσαμε να γίνουμε “προάστιο” της Θεσσαλονίκης πουλώντας ποιότητα ζωής!

  • Κανεις δεν νοιαστηκε ποτέ γι αυτην την πόλη…

  • ΓΙΑΤΊ ΠΟΙΑ ΚΩΜΌΠΟΛΗ Η ΧΩΡΙΌ ΑΝΑΒΑΘΜΊΖΕΤΑΙ ΤΑ ΠΆΝΤΑ ΕΊΝΑΙ ΑΘΉΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ ΚΛΠ. ΟΙ. ΒΟΛΕΥΤΕΣ. ΤΙ ΚΆΝΟΥΝ. ; ΑΠΛΆ ΤΊΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΌΙΔΑ ΤΡΈΧΟΥΝ ΑΠΌ ΠΙΣΩ. ΕΛΛΆΔΑ ΞΑΤΑ ΚΑΗΜΈΝΗ

  • 41 τής εκατό δεν θέλατε;

  • Κουρκουτα ο Απερχόμενος εγινε τώρα Κυβερνητικός Δήμαρχος

  • Κυρά μου δεν μπορείς να ξεχάσεις τον Βενιζελο

  • Αναβάθμιση θέλουμε, και με τον τοπικό βουλευτή της περιοχής που έχουμε ,δεν μπορεί να κάνει κάτι?

  • Αναβάθμιση θέλουμε, και με τον τοπικό βουλευτή της περιοχής που έχουμε ,δεν μπορεί να κάνει κάτι? Κάντε κάτι στο Δήμο για τα Α.Μ.Ε.Α να περνάνε την ώρα τους, πληρώνουμε πολλά εμείς η γονείς, όπως έγινε κδαπ Α.Μ.Ε.Α ας κάνετε και κάτι άλλο διαφορετικό ,,,, …….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *