ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Εκπαιδευτικοί από τη Γαλλία επισκέφτηκαν το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας

Εκπαιδευτικοί από τη Γαλλία επισκέφτηκαν το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας

Για Erasmus+ «Job Shadowing» (παρακολούθηση εν ώρα εργασίας)

Από το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

Το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, στις 10-12 Απριλίου 2024, φιλοξένησε τους καθηγητές Isabelle Deveyneix και Bernard Bréjeon από το Γαλλικό Επαγγελματικό Λύκειο “Lycée des Métiers du Bâtiment Sillac”, στο πλαίσιο κινητικότητας Job Shadowing-Erasmus+.

Η επίσκεψη αυτή προέκυψε μετά από τη συνεργασία των δύο σχολείων σε προγράμματα eTwinning τα τελευταία χρόνια. Τα προγράμματα “Discover Europe with 3D printing!” (2020-2021), “A virtual museum” (2021-2022), “Travelling Europe – a board game” (2022-2024) που επικεντρώθηκαν στη σχεδίαση τρισδιάστατων-3D μοντέλων, την εκτύπωση και την παρουσίασή τους.

Στόχοι της επίσκεψης ήταν η γνωριμία με το ελληνικό Επαγγελματικό Λύκειο και το εκπαιδευτικό μας σύστημα, η ανταλλαγή εκπαιδευτικών εμπειριών, η ενημέρωση για τα προγράμματα eTwinning και Erasmus, η παρατήρηση διδασκαλίας.

Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας, πραγματοποιήθηκε:

  • Παρουσίαση του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του, παρουσίαση του εξοπλισμού των εργαστηρίων και των μαθητικών έργων. Λεπτομερής παρουσίαση του Lycée des Métiers du Bâtiment Sillac στους Έλληνες εκπαιδευτικούς και μαθητές.
  • Γόνιμος διάλογος με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Συζητήσεις για τις δυνατότητες των προγραμμάτων eTwinning και Erasmus και διερεύνηση μελλοντικής συνεργασίας των δύο σχολείων.
  • Παρακολούθηση υποδειγματικών διδασκαλιών που οργανώθηκαν από τους καθηγητές του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, στα μαθήματα των Αγγλικών και του Προγραμματισμού Η/Υ και ανταλλαγή καλών πρακτικών. Παρουσίαση από τους εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ, της χρήσης εργαλείων ΤΠΕ σε όλα τα μαθήματα.
  • Συζήτηση με Τοπογράφο Μηχανικό- ελεύθερο επαγγελματία της περιοχής για τη γνωριμία των φιλοξενούμενων με το επάγγελμα στην Ελλάδα.
  • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.

Η κινητικότητα των καθηγητών από το Lycée des Métiers du Bâtiment Sillac στο ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας αποδείχθηκε εποικοδομητική και ωφέλιμη για όλους τους συμμετέχοντες. Η ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών, καθώς και η συζήτηση για κοινά ενδιαφέροντα, δημιούργησαν γόνιμο έδαφος για μελλοντικές συνεργασίες.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: ΔΙΟΥΔΗ ΕΙΡΗΝΗ- ΠΕ86 Πληροφορικής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *