ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ posted by

Συνεχίζονται τα μακάβρια τηλεφωνήματα στην Αλεξάνδρεια: Ζήτησαν χρήματα από ηλικιωμένη για τροχαίο

Συνεχίζονται τα μακάβρια τηλεφωνήματα στην Αλεξάνδρεια: Ζήτησαν χρήματα από ηλικιωμένη για τροχαίο

Σταματημό δεν έχουν τα μακάβρια τηλεφωνήματα και στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

Η μέθοδος είναι σχεδόν ίδια. Τηλεφωνούν (συνήθως σε ηλικιωμένους) και τους ζητάνε χρήματα για εγχείρηση συγγενικού τους προσώπου που ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα.

Προ ημερών τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη γυναίκα στην Αλεξάνδρεια και της ζήτησαν χρήματα για εγχείρηση της κόρης της που είχε δήθεν τραυματιστεί σε τροχαίο. Η ίδια πανικοβλήθηκε, ευτυχώς όμως ειδοποίησε φιλικό της πρόσωπο που έμεινε κοντά στο σπίτι της που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, συνιστά:

  • Μην εμπιστεύεστε αγνώστους, που προσπαθούν να σας πείσουν τηλεφωνικά να τους δώσετε χρήματα, λόγω επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού σας προσώπου.
  • Μην κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια, χωρίς πρώτα να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το συγκεκριμένο πρόσωπο προς επιβεβαίωση.
  • Μην πείθεστε αν σας δώσουν οι δράστες να μιλήσετε στο τηλέφωνο με υποτιθέμενο συγγενή σας.
  • Μην δεχτείτε οποιαδήποτε συνάντηση – ραντεβού με αγνώστους και δηλώστε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, νοσοκομεία, συγγενείς κ.λπ.).

1 Comment

  • Κι εμενα μου τηλεφωνησαν την περασμενη Πεπτη στις 3 το μεσημερι, στο σταθερο τηλεφωνο, προσποιουμενος τον γιο μου οτι τρακαρε κ ειναι στην αστυνομια, ζητωντας χρηματα για την ζημια που προκαλεσε σε αλλο αυτοκινητο! Μολις αρχισα να τους επιπλητω άγρια, το εκλεισαν!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *