ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Κερδίζει πόντους η υποψηφιότητα Αργύρη Πανταζόπουλου!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Κερδίζει πόντους η υποψηφιότητα Αργύρη Πανταζόπουλου!

-ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ (5) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΚΙ ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ

-ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΜΕΛΙΚΗΣ» ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΥ

-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ

-ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

-ΓΚΥΡΙΝΗΣ- ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ

Κάποτε, στην εποχή της αρχαίας Μακεδονίας, κατά το 349 π.Χ, ο Φίλιππος Β’ κήρυξε πόλεμο στην Όλυνθο, τη γνωστή πόλη της Χαλκιδικής (κοντά στην Ποτίδαια). Τότε οι Ολύνθιοι ζήτησαν βοήθεια από τους Αθηναίους συμμάχους τους και η Αθήνα, ως δημοκρατική πόλη- κράτος που ήταν, συγκάλεσε συνέλευση για να αποφασιστεί εάν θα ανταποκρίνονταν στο κάλεσμα των Ολυνθίων ή όχι.

Στη συνέλευση μίλησαν διάφοροι ρήτορες, ανάμεσά τους και ο Δημοσθένης, ο οποίος εκφωνώντας έναν από τους περίφημους «Ολυνθιακούς» λόγους του, τάχθηκε υπέρ της αποστολής βοήθειας, τονίζοντας όμως ότι η βοήθεια αυτή δεν έπρεπε να περιοριστεί απλώς σε αποστολή μιας τυπικής στρατιωτικής δύναμης, με ευχολόγια και πατριωτικές δηλώσεις αλλά έπρεπε να είναι και μέσω οικονομικής ενίσχυσης διότι χωρίς χρήματα δεν γίνεται τίποτα. Τότε ήταν που εκφώνησε την περίφημη φράση που έμεινε στην ιστορία: «Δει δη χρημάτων, ω άνδρες Αθηναίοι, άνευ δε τούτων ουδέν έστι γενέσθαι των δεόντων». Δηλαδή «είναι απαραίτητα τα χρήματα Αθηναίοι διότι χωρίς αυτά δεν μπορούμε να καταφέρουμε ούτε τα απαραίτητα».

Έκτοτε, αυτή η φράση του Δημοσθένη παραμένει επίκαιρη διαχρονικά και τη θυμήθηκα τις ημέρες αυτές, καταγράφοντας σχεδόν 10 ονόματα συμπολιτών (ανδρών και γυναικών) που θα επιθυμούσαν να είναι υποψήφιοι/ες δήμαρχοι Αλεξάνδρειας όμως δεν το επιχειρούν διότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα έξοδα της προεκλογικής εκστρατείας. Με άλλα λόγια, «δει δη χρημάτων» και «άνευ τούτων ουδέν…» εάν με εννοείτε. Και προφανώς με εννοείτε απόλυτα αλλά και οι εξελίξεις αυτό δείχνουν.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ

Όπως έγραψα και στο προηγούμενο σημείωμα, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που κάνει το τοπικό ΠΑΣΟΚ για την αναζήτηση υποψηφίου για τον δήμο Αλεξάνδρειας, ο πρώην δήμαρχος και πάντοτε ενεργό  πολιτικό στέλεχος, Μπάμπης Γκιόνογλου, είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Κινήματος για να ερωτηθεί εάν προτίθεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Δεν το αρνήθηκε όπως αναφέρει το ρεπορτάζ αλλά μου είπαν ότι τους δήλωσε πως δεν μπορεί να μπει σε τέτοια διαδικασία, διότι δεν είναι σίγουρος ότι μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά στα έξοδα ενός προεκλογικού αγώνα.

Θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας ο Μπάμπης Γκιόνογλου το 2019 – τι απαντάει ο ίδιος;

Σοβαρή απάντηση εφόσον κάποιος θέλει να έχει τον κύριο έλεγχο του «οχήματος» που καλείται να οδηγήσει και ο Μπάμπης απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι ένας σοβαρός «παίκτης» στην τοπική πολιτική σκακιέρα, δεν «χειραγωγείται» από ενθουσιασμούς της στιγμής, ξέρει να «ζυγίζει» καταστάσεις, έχει τον τρόπο να βρίσκεται στα κέντρα των αποφάσεων, ξέρει πότε αξίζει ένα ρίσκο και σίγουρα δεν είναι κάνα κορόιδο…

Η ΠΕΡΙΤΩΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Κορόιδο βέβαια δεν ήταν ούτε ο Φώτης Δημητριάδης όταν το 2004 αποφάσισε να ξαναβάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος, όμως όπως «ακούγεται» με όλες αυτές τις υποψηφιότητες (χαμένες και κερδισμένες) και όπως «ακούστηκε» και για την περίπτωσή του, στο τέλος έχασε ένα σωρό λεφτά.

Αναγνώστης: Μετά τον Δημητριάδη το χάος – δεν θα κάνουν ψηφοδέλτιο

Το παραδέχθηκε και ο ίδιος στην προ ημερών  σύσκεψη της δημοτικής ομάδας του και ένας από τους «προσωπικούς» λόγους που επικαλέσθηκε για να μην ξαναβάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος Αλεξάνδρειας ήταν και το οικονομικό.  Άλλη μια περίπτωση, βγαλμένη από την τοπική προεκλογική επικαιρότητα του δήμου Αλεξάνδρειας όπου φαίνεται ότι το οικονομικό είναι ο βασικός παράγοντας που καθορίζει κινήσεις και διαμορφώνει εξελίξεις.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ «ΚΑΤΕΒΕΙΣ» ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΙΟΣ;

«Δει δη χρημάτων» λοιπόν και «άνευ τούτων ουδέν…». Θα μου πείτε τώρα, πρέπει να είσαι πλούσιος ή να έχεις διαθέσιμα τόσα λεφτά για να «κατέβεις» υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας; Είναι πλούσιοι όλοι αυτοί που ανακοινώνουν ότι θα είναι υποψήφιοι ή φαίνεται να το επιθυμούν; Δεν είναι εύκολη η απάντηση.

Μου είπαν όμως ότι για έναν προεκλογικό αγώνα αξιώσεων (πάντα σε επίπεδα δήμου Αλεξάνδρειας) χρειάζεται ένας προεκλογικός προϋπολογισμός που θα έχει εξαψήφιο νούμερο ή κάπου κοντά σε αυτό. Και συν τοις άλλοις πρέπει να συνυπολογιστεί η παράμετρος, εάν ένας τέτοιος προϋπολογισμός «αξίζει» ως δαπάνη (κάποιοι το λένε και… «επένδυση») ή δεν αξίζει. Το λεγόμενο «value for money» που λένε στο χρηματιστήριο.

ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΙΜΩΝΑ ΠΑΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΓΑΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ

Με τις σκέψεις αυτές και προσθέτοντας στα οικονομικά δεδομένα που προανέφερα,  κάποια επιπλέον «ζητήματα» πολιτικής, θεωρώ ελάχιστα πιθανό να μας προκύψει υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας από την δημοτική ομάδα του Φώτη Δημητριάδη. Να σας εξηγήσω την άποψή μου. Τρεις είναι οι «πιθανοί» που ακούστηκαν ως υποψήφιοι διάδοχοι του Φώτη Δημητριάδη. Ο Κίμων Παράσχου, ο Κώστας Βενιόπουλος και η Όλγα Μοσχοπούλου. Επί αυτών των ονομάτων, έχω να κάνω τις παρακάτω εκτιμήσεις: Αφήνω στην άκρη το οικονομικό και εξετάζω κάποια άλλα ζητήματα πολιτικής αυτογνωσίας των προαναφερόμενων που νομίζω ότι διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις αποφάσεις τους.

Η τοποθέτηση του Κίμωνα για τα χώματα και η διαφήμιση στον Επίκαιρο του Αλεξάνδρεια-Γιδάς (βίντεο)

Ο Κίμων Παράσχου δεν βλέπω να έχει διάθεση για να «μπει» σε τέτοιες προεκλογικές φουρτούνες. Είναι φαρμακοποιός και γνωρίζει καλά από… «φαρμάκια» όπως βεβαίως γνωρίζει και από αντίδοτα (ξέροντας το ίδιο καλά ότι η περίπτωσή μιας τέτοιας υποψηφιότητας δεν αφορά Μιθριδατικά περιστατικά αλλά το… δάγκωμα της κόμπρας). Είναι όμως και νομικός κι αυτό του δίνει ένα ακόμη εφόδιο ευθυκρισίας για να μην εμπλακεί σε τέτοιες υποψηφιότητες αλλά να κρατήσει την αξιοπρέπεια και το προφίλ που εδώ και χρόνια δικαίως έχει κατακτήσει από την ασχολία του με την πολιτική στα δημοτικά και ευρύτερα.

Η Όλγα Μοσχοπούλου είναι μια περίπτωση για την οποία θα τολμούσα να μπω μέχρι και «μπροστά» για να την υποστηρίξω διότι αξίζει ως περίπτωση, άσχετα από τις κομματικές προτιμήσεις της (με τις οποίες διαφωνώ) όμως τη θεωρώ από τις κλασικές περιπτώσεις του τύπου… «θέλω αλλά δεν το κάνω από μόνη μου». Είναι στέλεχος ενός συγκεκριμένου και ισχυρού κομματικού τμήματος της ΝΔ Αλεξάνδρειας και το τμήμα αυτό ήδη φέρεται να έχει εκφραστεί υπέρ του Παναγιώτη Γκυρίνη. Η Όλγα δεν μπορεί να κινηθεί «αυτόνομα» (παρόλο που έχει τις δυνατότητες) διότι έχει αποκτήσει αυτοματισμούς σε αξίες και συνέπειες. Κι αυτός είναι ο λόγος που λίγο-πολύ το έδειξε στην προηγούμενη  συνάντηση της Ομάδας Δημητριάδη λέγοντας ότι δεν «επιθυμεί» να ηγηθεί ως υποψήφια δήμαρχος (παρόλο που όπως ακούγεται είχε στα υπέρ της και την προσωπική προτίμηση του Φώτη Δημητριάδη έναντι των υπολοίπων).

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ…  «ΑΛΛΟΘΙ»

Άκουσα όμως κι ένα άλλο σενάριο που θέλει την Όλγα Μοσχοπούλου να εξετάζει το ενδεχόμενο για να κατέβει υποψήφια δημοτική σύμβουλος, στον  «τρίτο» συνδυασμό, εφόσον αυτός προκύψει κι αυτός είναι ο λόγος που φέρεται να συμμετέχει ενεργά στις συζητήσεις που γίνονται και στις αντίστοιχες διερευνητικές διαβουλεύσεις. Πονηρά σκεπτόμενος, αναρωτιέμαι εάν μια τέτοια πιθανότητα θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως  «άλλοθι» για κάποιους, ακόμη και εν αγνοία της Όλγας. Τι εννοώ: Η Μοσχοπούλου, όπως έγραψα και πριν, θεωρείται πως αποτελεί σάρκα εκ της σαρκός ενός συγκεκριμένου  «πυρήνα» της νεοδημοκρατικής Αλεξάνδρειας που εξ αρχής έδειξε διάθεση να στηρίξει την υποψηφιότητα Γκυρίνη.

Είναι ο ίδιος «πυρήνας» που αρχικά είχε  «ακουστεί» ως  «εμπνευστής» της μετακίνησης του Μιχάλη Χαλκίδη στη Βέροια (ως υποψήφιος δήμαρχος της πόλης) προκειμένου να  «αδειάσει» ο χώρος υπέρ του Παναγιώτη Γκυρίνη (ένας σχεδιασμός που στη συνέχεια υιοθετήθηκε κι από την ίδια την κεντρική διοίκηση του κόμματος, όμως χωρίς ανταπόκριση από την πλευρά του Μ. Χαλκίδη αν και αρχικά το συζητούσε). Ο  «πυρήνας» αυτός βλέποντας πλέον ότι η υπόθεση των δημοτικών εκλογών της Αλεξάνδρειας  «ανοίγει» σε σχέση με την κομματική βάση και ξεφεύγει (κομματικά) από την αποκλειστική χρήση του Παναγιώτη Γκυρίνη (που πριν ένα χρόνο ήταν από τα βασικά χαρτιά του) αρχίζει να «βλέπει» και προς άλλα ενδεχόμενα εφόσον προχωρήσει μια  «τρίτη» υποψηφιότητα.

Και με δεδομένο ότι  «με τίποτα» δεν θέλει να στραφεί προς την πλευρά του Μιχάλη Χαλκίδη, θα θελήσει ενδεχομένως να αποκτήσει «πόρτα εισόδου» και στα ζητήματα του άλλου συνδυασμού. Η περίπτωση της Όλγας Μοσχοπούλου θα μπορούσε να τους δώσει ένα τέτοιο… «άλλοθι» και να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος σε έναν  «τρίτο» συνδυασμό (επαναλαμβάνω, εάν τελικά σχηματιστεί), ώστε να θεμελιώσει επιχειρήματα «στήριξης» και υπέρ αυτού του συνδυασμού, όταν θα κινδυνεύει να χαθεί η μπάλα από την εσωκομματική πόλωση που θα δημιουργηθεί στη ΝΔ Αλεξάνδρειας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

«Μα εμείς στηρίξαμε και εσάς, μέσω της υποψηφιότητας της Όλγας» θα μπορούσε να γράψει ένας σεναριογράφος στο έργο: «Έχω δύο δικούς μας υποψήφιους δημάρχους και πρέπει να αποδείξω ότι στηρίζω και τους δύο».

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΥ

Κάνοντας τις παραπάνω εκτιμήσεις για τον Κίμωνα Παράσχου και την Όλγα Μοσχοπούλου, από την δημοτική ομάδα του Φώτη Δημητριάδη, απέμεινε μόνο η περίπτωση του Κώστα Βενιόπουλου για να προβάρει το ενδεχόμενο του υποψήφιου δημάρχου Αλεξάνδρειας. Μέγας  «παίκτης» ο Βενιόπουλος στην τοπική πολιτική σκηνή, κατά την άποψη μου και κυρίως ψύχραιμος στις κινήσεις και χωρίς περιαυτολογίες.

Είναι εκείνο το κρυφό «εξάρι» της ομάδας (εάν με εννοείτε) που καθώς κινείται ως «λίμπερο», εκτός από μπαλαδόρος πρωταγωνιστής, μπορεί να αγωνιστεί εξίσου αξιόπιστα και ως οπισθοφύλακας αλλά μπορεί επάξια να κάνει επέλαση και στα «φτερά» της επίθεσης ως κρυφό «εννιάρι» και να σκοράρει… Ο «Βένιος» όμως έχει ένα ακόμη βασικό χαρακτηριστικό. Είναι σοβαρός businessman των γεωργικών ανακατατάξεων και ξέρει επακριβώς τη σημασία του όρου «value for money». Τι εννοώ με αυτό: Εννοώ ότι «τα’ χει» διαθέσιμα, αναρωτιέμαι όμως: Θα τα «βάλει»; Εκτιμώ πως… «όχι», συνεπώς «πάμε για άλλα».

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΣΤΗ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ

Ή μήπως όχι; Θα μου πείτε τώρα και «ως πότε θα περιμένει». Τι να σας πω. Ίσως για μια ακόμη τετραετία. Πάνε για εβδομήντα (κοντά) οι άλλοι δύο και εξακολουθούν να βάζουν υποψηφιότητα. Γιατί να μην περιμένει και ο Βενιόπουλος;  Και το κυριότερο, μετά τον  «Κλεισθένη Ι» έρχεται ο  «Κλεισθένης ΙΙ» (εάν είναι ακόμη υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ) ή ακολουθεί κάτι άλλο εάν δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (διότι συνήθως αυτοί που έρχονται αλλάζουν αυτά που έκαναν οι προηγούμενοι). Και στις δύο περιπτώσεις (Κλεισθένης Ι ή κάτι άλλο)  «παίζει» δυνατά το σενάριο ανακατάταξης των σημερινών δήμων, με ενδεχόμενο δημιουργίας τουλάχιστον ενός ακόμη δήμου στην Ημαθία, στην περιοχή Μελίκης- Βεργίνας- Πιερίων.

Μακρινό σενάριο; Όχι και τόσο. Ο εκλογικός χρόνος περνάει πολύ πιο σύντομα από όσο τον υπολογίζουμε (σαν χθες μοιάζει που τρέχαμε πίσω από τον Γκυρίνη στο πανηγύρι του Άγιο Ραφαήλ στο Λουτρού για να μάθουμε τα νέα που έχει να μας πει και μας έτυχε εκείνο το… «περιστατικό» για το οποίο γελάμε ακόμα, εάν με νοιώθετε εσείς που ασχολείστε με τα προεκλογικά) και ο Κώστας Βενιόπουλος έχει αποδείξει πως ξέρει να περιμένει. Γιατί, λοιπόν, να μην περιμένει και γιαυτό που αποτελεί διακαή εκλογικό πόθο του και που δεν είναι άλλος από το να ηγηθεί και πάλι σε έναν δήμο με επίκεντρο τον παλιό (Καποδιστριακό) δήμο Μελίκης ή κάπως παρόμοιο;

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΜΕΛΙΚΗ

Βεβαίως και μπορεί να περιμένει, κατά την άποψή μου, όσο «πιθανό» ή «απίθανο» κι αν φαίνεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο και κυρίως όσο οι συνθήκες περί των τοπικών αυτοδιοικητικών, του το επιτρέπουν. Διότι ο Κώστας Βενιόπουλος είναι λάτρης της σαφήνειας και οπαδός της ουσίας. Δύο βασικές αρχές που τον χαρακτηρίζουν και όπως μαθαίνω κάπως έτσι σχεδιάζει να κινηθεί και σε σχέση με τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Μαθαίνω λοιπόν ότι σχεδιάζει να είναι υποψήφιος, με βάση τις δυνατότητες που του δίνει ο νέος νόμος  «Κλεισθένης Ι» έχοντας ηγετικό ρόλο, σε επίπεδο του παλιού (Καποδιστριακού) δήμου Μελίκης.

Σκέφτεται όπως περιγράφουν άνθρωποι του περιβάλλοντός του, να  «κατεβάσει» ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο που θα επικεντρώνεται στην περιοχή που σας προανέφερα (στην καθαρά δική του περιοχή), με στόχο να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που δίνει ο νέος αυτοδιοικητικός νόμος, για συνεργασίες και συνέργειες στον σχηματισμό της νέας δημοτικής διοίκησης. Ξέρει ότι με τουλάχιστον πέντε (5) κεντρικούς συνδυασμούς και με έναν περιφερειακό σαν αυτό που σχεδιάζει, η υπόθεση των δημοτικών εκλογών οδηγείται ολοταχώς στη δεύτερη Κυριακή κι εκεί ποντάρει για να πετύχει έναν συν-ηγετικό ρόλο στη νέα δημοτική αρχή, προς όφελος των στόχων που θα έχει θέσει κυρίως σε ότι αφορά την γεωγραφική περιοχή που εκπροσωπεί.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΟΝΤΟΥΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΡΓΥΡΗ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ

Με τα ενδεχόμενα να θέλουν τον Κ. Βενιόπουλο να προχωρά σε σχηματισμό περιφερειακού συνδυασμού, τους Κίμωνα Παράσχου και Όλγα Μοσχοπούλου να μην επιθυμούν να αναλάβουν ρόλο επικεφαλής, όπως και ο Φώτης Δημητριάδης, φαίνεται ότι ο «χώρος» της δημοτικής ομάδας «Δημητριάδη» καταλήγει στην περίπτωση υποστήριξης μια «τρίτης λύσης». Και εννοώ τον δικηγόρο Αργύρη Πανταζόπουλο αφού στο πρόσωπό του δείχνουν να επικεντρώνονται όλες οι τελευταίες πληροφορίες από το συγκεκριμένο μέτωπο και όχι μόνο από αυτό. Η περίπτωση του πρώην αντιδημάρχου Αλεξάνδρειας δείχνει πως κερδίζει συνεχώς πόντους και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι.

-Είναι νέος και μπορεί να μεταφέρει μια νέα πνοή και στον δήμο, με φρέσκες ιδέες και χωρίς αγκυλώσεις που άλλοι υποψήφιοι, περασμένης γενιάς, κουβαλούν ακόμη μαζί τους.

-Είναι ένας υποψήφιος που κατάγεται μέσα από την Αλεξάνδρεια (επιτέλους!) και για πολλούς αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για να υποστηριχθεί ανεξάρτητα από κομματικές διαθέσεις.

-Συνδυάζει την πολυκομματικότητα διότι μπορεί να προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και να υποστηρίζεται από σοβαρή μερίδα της, έχει όμως μια εξ ίσου αξιοσημείωτη υποστήριξη από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και άλλους χώρους. Μια υποστήριξη που την έχει κατακτήσει με τη σοβαρότητα που διαθέτει ως ενεργό μέλος της ρουμλουκιώτικης κοινωνίας, ως επιστήμονας και γενικά ως πρόσωπο που έχει καταθέσει ένα έντιμο και δημιουργικό προσωπικό αποτύπωμά του στην τοπική συλλογικότητα.

Με όλα τα παραπάνω και με άλλα ακόμη, η περίπτωση του Αργύρη Πανταζόπουλου αρχίζει να δημιουργεί μια νέα δυναμική και προβάρει πλέον δυναμικά ως μια «τρίτη λύση» στο δίπολο Γκυρίνη- Χαλκίδη, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται από επώνυμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (ακούγονται μεταξύ των υποστηρικτών του οι Μπάμπης Γκιόνογλου και Γιάννης Απατσίδης) που βλέπουν στο πρόσωπο του νεαρού δικηγόρου ένα άτομο που μπορεί άνετα να εκφράσει τη νέα εποχή των συνεργασιών και των συμπράξεων σε δημοτικό επίπεδο.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ

Τέλος πάντων κάτι τέτοια ακούει και μαθαίνει ο Κώστας Ναλμπάντης και ζητά «εγγυήσεις» ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας της πλευρά του ΠΑΣΟΚ σε συνθήκες ενότητας. Μια προϋπόθεση εντελώς επισφαλής κατά την άποψή μου, όμως παρόλα αυτά, ο Κώστας φαίνεται ότι θα είναι ο τελικός νικητής του εσωκομματικού debate μεταξύ των υποψηφίων και θα διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ (σχεδόν σίγουρα), του ΚΙΝΑΛ (εφόσον υφίσταται και στην εποχή διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών), της κεντροαριστεράς (θα σας γελάσω) και της «ενότητας του χώρου» (με τίποτα).

Όσο για την ιστορία να σημειώσω ότι η περίπτωση της Λιάνας Ζαχαράδου ήδη ξεχάστηκε και φαίνεται ότι κάποιοι βιάστηκαν να την «εκθέσουν» ως υποψήφια δημάρχου του χώρου και κάποιοι άλλοι επίσης βιάστηκαν να «κτίσουν» προσδοκίες με το όνομά της. Παραμένει όμως στον χώρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και σε μεγάλο μέρος στελεχών, ένας τεράστιος προβληματισμός για το κατά πόσο  η υποψηφιότητα Ναλμπάντη μπορεί να συσπειρώσει τις δυνάμεις του Κινήματος και κατ πόσο είναι αυτός που μπορεί να λειτουργήσει ως πόλος συσπείρωσης της ευρύτερης τοπικής κεντροαριστεράς.

Η ΑΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟ ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΥΡΙΝΗ

Να σας δώσω και μια ακόμη πληροφορία ότι τη στιγμή που ένας- ένας «αρνούνται» να είναι υποψήφιοι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Αλεξάνδρειας για οικονομικούς λόγους κυρίως ή για λόγους μη εξασφαλισμένης ενότητας του χώρου, υπάρχει κι ένας που αρνήθηκε επειδή δηλώνει… Γκυρινικός. Είναι γιατρός Δελιόπουλος Στέφανος, γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Αλεξάνδρειας, που δέχθηκε επίσκεψη από στέλεχος του Κινήματος για να βολιδοσκοπηθεί τυχόν πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας της κεντροαριστεράς και ΑΠΕΡΡΙΨΕ κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, δηλώνοντας ότι παραμείνει στο πλευρό του δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη και θα δώσει αγώνα για την επανεκλογή του και ως υποψήφιος.

Στις 7 Οκτωβρίου η Γιορτή Πίτας στην Αλεξάνδρεια – ποιον παραδοσιακό τραγουδιστή φέρνει φέτος η ΚΕΔΑ

Οπότε ανάμεσα στην υπόθεση «ενότητα ΚΙΝΑΛ» και στην υπόθεση «Γκυρίνης» σημειώσατε δύο!!! Κάτι τέτοια (επαναλαμβάνω) ακούει και ο Κώστας Ναλμπάντης και δοκιμάζει τις αντοχές του. Όμως την ίδια ώρα, όλα αυτά προκαλούν έντονο προβληματισμό σε μεγάλο μέρος του τοπικού ΠΑΣΟΚ) σε σχέση με την υποψηφιότητα Ναλμπάντη και αρχίζει να ακούγεται ότι οδηγούνται εκεί επειδή στο τέλος δεν θα υπάρχει διαθέσιμος άλλος κομματικός υποψήφιος.

ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Κάτι τέτοια ακούει βεβαίως (σαν την περίπτωση Δελιόπουλου) και ο Παναγιώτης Γκυρίνης γιαυτό και αυξάνει το προεκλογικό εύρος του καθώς βλέπει ότι του «βγαίνει» η παρουσία του, ως μια «ήρεμη δύναμη» της προεκλογικής περιόδου που θα αποδείξει τη δυναμική της σε δεδομένη στιγμή που θα το κρίνει ο συνδυασμός του και όχι οι «άλλοι», μπαίνοντας στην  γραμμή της εκκίνησης ως «φαβορί» κατά τον ίδιο και ως «αουτσάιντερ» κατά τους λοιπούς.

Στον αντίποδα και η περίπτωση της υποψηφιότητας του Μιχάλη Χαλκίδη ο οποίος δείχνει «ανεβασμένος» και όταν τον συναντάς (όπως έγινε και πρόσφατα μαζί μου, άσχετα που δεν κατάλαβε ποιος είμαι) δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την πορεία των εξελίξεων σε σχέση με την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Αλεξάνδρειας.

Πάντως και στα δύο στρατόπεδα, που πριν από ένα χρόνο έδειχναν να είναι οι μοναδικοί υποψήφιοι για τον δήμο Αλεξάνδρειας, οι εξελίξεις τους αναγκάζουν να επαναπροσδιορίζουν τους στόχους τους.

Ανεβαίνουν οι τόνοι: Απάντηση του Παναγιώτη Γκυρίνη στον Μιχάλη Χαλκίδη

Το πολύ πιθανό ενδεχόμενο να υπάρξουν πέντε (5) συνδυασμοί στις δημοτικές εκλογές για τον δήμο Αλεξανδρείας, με πέντε (5) διαφορετικούς υποψήφιους δημάρχους (Γκυρίνης, Χαλκίδης, Πανταζόπουλος, Ναλμπάντης, ΚΚΕ) κι ένας περιφερειακός στην ευρύτερη περιοχή της Μελίκης (Βενιόπουλος) ανακατεύει εντελώς το εκλογικό τοπίο και οδηγούμαστε φουλ σε δεύτερη Κυριακή, με την πρώτη Κυριακή να έχει ένα κυρίαρχο σύνθημα: Ο σώζων εαυτόν σωθείτω. 

Παρόλα αυτά, το περιβάλλον του Παναγιώτη Γκυρίνη διαβεβαιώνει ότι θα ανακοινώσει σύντομα έναν συνδυασμό «με ονόματα που θα προκαλέσουν αίσθηση» ενώ όπως αναφέραμε και πρόσφατα στο alexandreia-gidas.gr η πλευρά του Μιχάλη Χαλκίδη «πριν την απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας» θα προχωρήσει «συμβολικά» σε ανακοινώσεις ονομάτων υποψηφίων του συνδυασμού τους, με την αγωνία πολλών να φθάνει στο κατακόρυφο (λέμε τώρα…) για το εάν θα συμπεριλαμβάνεται ανάμεσά τους και ο Σάκης Κούγκας.

Ο ΣΑΚΗΣ ΚΟΥΓΚΑΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ … JAMES BOND

Ένας Σάκης Κούγκας που επιμένει να μην ξεκαθαρίζει τη στάση του και τα πράγματα σε σχέση με μια μελλοντική υποψηφιότητά του, να βολιδοσκοπεί κινήσεις (σε σχέση με τις κινήσεις της δημοτικής Ομάδας του Φώτη Δημητριάδη όπου τυπικά ή ουσιαστικά παραμένει μέλος της) και να περιμένει την κατάλληλη στιγμή ώστε να είναι αυτός που θα «τραβήξει» τελευταίος το «χαρτί» της επιλογής, διαθέτοντας ως συνήθως…  άσσους στο μανίκι του.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Σάκης Κούγκαςείναι κάτι παρόμοιο με την περίπτωση του… James Bond. Κάθε φορά που τελειώνει ένα επεισόδιο των περιπετειών του, πάντα δίνει τη διαβεβαίωση ότι θα επιστρέψει (James Bond will return). Κάπως έτσι, είναι σίγουρο ότι… Sakis Kougas will return. Απλώς δεν ξέρουμε το «πως».

Το ίδιο θα πω κι εγώ προς ώρας και θα τα ξαναπούμε (ελπίζω) σε καμιά εβδομάδα. Εύχομαι να ήμουν ευανάγνωστος και κατανοητός. Τουλάχιστον…

Αλεξανδρινός

7 Comments

  • ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΕΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥΣ ΓΚΥΡΙΝΗ ΧΑΛΚΙΔΗ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΡΑΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΚΙΝΑΛΟΣΥΡΙΖΑΙΟ.Ο ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΚΥΡΙΝΗ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΛΕΠΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΠΕΡΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ,ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΔ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΑΣ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΙΣΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝΕ ΓΚΥΡΙΝΗ ΕΝΑ ΓΚΥΡΙΝΗ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΕΦΤΥΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ………ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΚΥΡΙΝΗ ΑΣ ΚΟΙΤΑΧΤΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΘΕΣΟΥΝΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΓΚΥΡΙΝΗ….ΕΚΤΟΣ ΟΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ,ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΣΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΤΟ 2014 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΑΣΕ..

    • Τουλάχιστον πες μας ποιος σε έβαλε να τα γράψεις. Αν κ απο τα γραφόμενά σου καταλάβαμε που ανήκεις!

  • Για το ότι ο Μιχάλης Χαλκίδης θα ανακοινώσει ονόματα “πτιν την απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας” ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ και τόσο σίγουροι ότι θα γίνει, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις (που παρουσιάζει και ο “Αλεξναδρινός” που σίγουρα “κάτι” ξέρει…) για τρείς συνδυασμούς απο τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και έναν ακόμη με “επίκεντρο” την περιοχή της Μελίκης. Εάν οι εξελίξεις οδηγούν προς τ εκεί, τότε το πιθανότερο είναι ότι στην απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας ο Μιχάλης Χαλκίδης να προφασιστεί τίποτα “δουλειές” με τα κτήματα και να μην είναι κατά δω. Και μετά να μας κουνήσει το μαντήλι λόγω φόρτου εργασίας…

  • Μην παιδευεστε αλλο με συζητησεις.Ο Χαλκιδης ειναι ο επομενος δημαρχος!!!!!!!!!!!

    • Σε ποιόν Δήμο ;;;;;;

  • (Για οσους ξερουν απο εκλογες) Χαλκιδης δημαρχος ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.

  • Εάν επιβεβαιωθούν τα σενάρια που παρουσιάζει ο Αλεξανδρινός, με τρείς συνδυασμούς απο τη Νεα Δημοκρατία, με Βενιόπουλο να κάνει συνδυασμό στη Μελίκη, όσοι ονειρεύονται εκλογή απο την πρώτη Κυριακή, να αλλάξουν πλευρό. Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση και τα λένε μεταξλυ τους για να πάρουν θάρρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *