ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ posted by

“Εύρηκα το μέτρο”: Το υπέροχο βιβλίου του Θάνου Παναπακίδη από την Αλεξάνδρεια!

“Εύρηκα το μέτρο”: Το υπέροχο βιβλίου του Θάνου Παναπακίδη από την Αλεξάνδρεια!

Ο Θάνος Παναπακίδης είναι από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Τελειώνοντας το Λύκειο, πέρασε σε σχολή πληροφορικής αλλά αντιλήφθηκε πως ήταν ένα αντικείμενο με το οποίο δεν ήθελε να ασχοληθεί.

Έτσι αποφάσισε να εισέλθει απευθείας στον χώρο της εργασίας ώστε να βιοποριστεί μόνος του το συντομότερο.

Είναι πατέρας δύο υπέροχων παιδιών και σύζυγος μιας υποδειγματικής γυναίκας και μητέρας, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τον εμπνέουν να γράφει και να συνεχίζει να προσπαθεί στην ζωή.

Λατρεύει την λογοτεχνία και κυρίως την αρχαία ελληνική γραμματεία. Πιστεύει πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από τον λόγο, γι’αυτό και ο ίδιος προσπαθεί μέσα από τα παραμύθια του, να διασκεδάσει μεν τους μικρούς φίλους, αλλά ταυτόχρονα, να δώσει και ποιοτική τροφή για σκέψη στους γονείς, μέσα από το πρίσμα των δικών του αντιλήψεων.

Στόχος του είναι να βάλει και εκείνος το λιθαράκι του για το μέλλον της κοινωνίας μας, το οποίο είναι τα παιδιά, προσφέροντάς ότι καλύτερο έχει!

Από τις εκδόσεις ΔΙΑΝΟΙΑ κυκλοφορεί το βιβλίο του Θάνου Παναπακίδη με τίτλο “Εύρηκα το μέτρο“.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την εικονογράφηση του βιβλίου έχει κάνει η Εριφύλη Γούργου που είναι επίσης από την Αλεξάνδρεια.

Καλοτάξιδο!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο μου έχει ως κεντρικό χαρακτήρα ένα χαρισματικό νεαρό παιδί που τον λένε Αριστοτέλη. Όμως όσο χαρισματικός και να είσαι παραμένεις άνθρωπος με πάθη και η λύση σε όλο αυτό είναι να βρεις το μέτρο στην ζωή σου.

Αριστοτέλης! Ποιος δε θα ήθελε να γνωρίσει μία τέτοια προσωπικότητα; Μέσα από αυτό το ποιητικό παραμύθι, ελάτε να διδαχτούμε με οδηγό μας τον Αριστοτέλη πώς μπορούμε με το μέτρο να βρούμε την ευτυχία στη ζωή μας!

Ας συλλογιστούμε, πώς αποκτά ο άνθρωπος την ευτυχία στη ζωή;

Μήπως με το να κάνει αυτό που θέλει;

Μήπως με το να κάνει αυτό που μπορεί;

Ή μήπως με το να κάνει αυτό που πρέπει;

Ίσως με το να εναρμονίζει αυτά τα τρία μαζί!

4 Comments

  • Καλοτάξιδο!

  • Ευλογία Θεού για τον τόπο μας να βγάζει τόσο αξιόλογους ανθρώπους.

  • Καλοτάξιδο να είναι το βιβλίο σου!
    Χαίρομαι που ο τόπος αυτός βγάζει αξιόλογα άτομα που γράφουν τόσο όμορφα για τους μικρούς ήρωες μας.

  • μπράβο Θάνο!! καλοταξιδο και ευλογημένο!! είμαι σίγουρος ότι το μέλλον σε αυτό που κάνεις με τόση αγάπη και αφοσίωση θα είναι λαμπρό και φωτεινό σαν εσένα και την υπέροχη οικογένεια σού!! η Παναγία μας να σε φωτίζει πάντα για να μας δίνεις ποιοτικά, αξιοπρεπή και όμορφα αναγνώσματα που θα ακονίζουν το μυαλό αλλά και θα ομορφαίνουν την ζωή μας!! ΕΥΓΕ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *