ΤΟΠΙΚΑ posted by

Η πρόταση παιδικού βιβλίου για αυτήν την εβδομάδα από την Power Book Girl!

Η πρόταση παιδικού βιβλίου για αυτήν την εβδομάδα από την Power Book Girl!

Η Ράνια η Power Book Girl θα μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Κάθε βιβλιοπρόταση θα παρουσιάζεται κάθε Τρίτη ενώ κάθε Παρασκευή στις σελίδες της θα βρείτε μουσικοκινητικά και ψυχοκινητικά παιχνίδια, κατασκευές, θεατρικά ή ομαδικά παιχνίδια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη. Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα Τρίτη η Power Book Girl προτείνει:

ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Εκδόσεις: Διόπτρα

Συγγραφείς: Greig Louise / Lindsay Ashling

Προτεινόμενη Ηλικία: 4+ Ετών

Ο Μαξ έχει ένα κλειδί λιγάκι διαφορετικό. Ανήκει σ΄ ένα κουτί, το κουτί της νύχτας. Είναι η ώρα που η μέρα αρχίζει να χασμουριέται και ο ίδιος την χαιρετά δίνοντας την θέση της στη νύχτα. Το κουτί της νύχτας περιμένει να μπει στην κλειδαριά του το κλειδί ώστε να ξεχυθεί το σκοτάδι και να πάρει την θέση του. Όταν πια τα λουλούδια έχουν κλείσει τα κουτάλια στην κουζίνα δεν κουδουνίζουν πια και η μητέρα του Μαξ του πηγαίνει το γάλα του και τον φιλάει για καληνύχτα, ο Μαξ ξέρει πως έφτασε η ώρα. Γυρίζει το κλειδί και ανοίγει το καπάκι. Η μέρα γλιστρά μέσα και η νύχτα παίρνει την θέση της. Φτάνει ψηλά στον ουρανό αλλά και σε μια λίμνη και ένα δάσος. Όλοι οι ήχοι ακούγονται δυνατά στο πέρασμα της. Εκείνη είναι τρυφερή, γενναία αλλά και παιχνιδιάρα. Μα μόλις εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της πέφτει και εκείνη για ύπνο χαρίζοντας την θέση της στην λαμπερή ημέρα. Και κάπως έτσι ένα νέο τραγούδι ξεκινάει…

Μια ιστορία που μπορεί να γνωρίσει στους μικρούς αναγνώστες την διαδοχή ημέρας και νύχτας αλλά και τι συμβαίνει όσο εμείς κοιμόμαστε. Ένας νυχτερινός περίπατος που σκοπό έχει να βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν την υπέροχη φύση χωρίς το φως της ημέρας αλλά και τις τυχόν φοβίες τους σχετικές με το σκοτάδι. Το ποιητικό κείμενο εύκολα δημιουργεί ταξίδια του μυαλού δημιουργώντας όλες τις εικόνες που αφηγείται. Ένα βιβλίο φως μέσα στο σκοτάδι της νύχτας το οποίο πρέπει να υπάρχει σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη.

Η βιβλιοπρόταση αυτή έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *