ΓΥΝΑΙΚΑ posted by

Μεγάλη διάκριση στο Τόκιο για την Αγγελίνα Τσουμάνη από την Αλεξάνδρεια! (φώτο)

Μεγάλη διάκριση στο Τόκιο για την Αγγελίνα Τσουμάνη από την Αλεξάνδρεια! (φώτο)

Ρεπορτάζ: GreeceJapan.com

Με την απονομή του 2ου Βραβείου (Semi Grand-Prix) στη χαράκτρια Αγγελίνα Τσουμάνη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 στο Τόκιο η τελετή βράβευσης των νικητών της διεθνούς τριενάλε χαρακτικής Tokyo International Mini-Print Triennial που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Τέχνης Τάμα, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια καλλιτεχνικών σπουδών στην Ιαπωνία.

Το βραβείο για το έργο της «Fabric» απένειμε στην Ελληνίδα χαράκτρια ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου και κριτικός τέχνης κ. Ακίρα Τακεχάτα.

H Aγγελίνα Τσουμάνη γεννήθηκε το 1994 στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και μεγάλωσε στα Τρίκαλα του δήμου Αλεξάνδρειας και στην πόλη μας την Αλεξάνδρεια.

Φέτος ο διαγωνισμός είχε 1.927 συμμετοχές από 94 χώρες και περιοχές. Οι συμμετοχές από την Ελλάδα ήταν 20. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού πέρασαν 324 έργα, τα οποία εκτίθενται μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2018 στο Μουσείο και ανάμεσά τους είναι ακόμα ένα ελληνικό έργο, της Χρυσούλας Αγαθού. Το πρώτο βραβείο κέρδισε η Κορεάτισσα Jihye Lim. Με το Semi Grand-Prix βραβεύθηκε επίσης η Έρικα Σουγκιγιάμα από την Ιαπωνία.

Στην τελετή παρευρέθηκε ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο κ. Γεώργιος Παρθενίου(Σύμβουλος Α’).

Δείτε τις φωτογραφίες  της Τζούνκο Ναγκάτα | GreeceJapan.com:

3 Comments

  • ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!

  • Μπράβο Αγγελίνα ! Να είναι αυτό , μόνο η αρχή..Πολλά συγχαρητήρια!!

  • Συγχαρητήρια .
    Λαμπρό ξεκίνημα στο δύσβατο στίβο των εικαστικών τεχνών.
    Βάσιμα ευελπιστώ και εύχομαι ανάλογη συνέχεια στο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *