ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Ο Μιχάλης Χαλκίδης μπορεί να κερδίσει τον δήμο Βέροιας αρκεί να μην “φοβηθεί”

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Ο Μιχάλης Χαλκίδης μπορεί να κερδίσει τον δήμο Βέροιας αρκεί να μην “φοβηθεί”

Από τα μέσα της εβδομάδας που πέρασε, είχα την εντύπωση ότι θα έχουμε ανατρεπτικές εξελίξεις με τα δημοτικά της Αλεξάνδρειας. Όλα ξεκίνησαν από κάποιες σοβαρές ενδείξεις ότι μια ισχυρή κομματική υποψηφιότητα από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, θα μπορούσε να κερδίσει άνετα τον δήμο της ημαθιώτικης πρωτεύουσας. Η Βέροια ήταν εξαρχής ο μοναδικός δήμος της Ημαθίας που ενδιέφερε αυτοδιοικητικά τη Νέα Δημοκρατία κι αυτός ήταν ο λόγος που το κόμμα αποφάσισε να δώσει “χρίσμα”. Το “χρίσμα” δόθηκε στη Γεωργία Μπατσαρά περισσότερο ως επακόλουθο “ανομβρίας” κι αφού προηγουμένως αναζητήθηκαν άλλες λύσεις, κυρίως με προτάσεις που δεν απέδωσαν, προς την πλευρά του Μιχάλη Χαλκίδη και του Γιώργου Μηνά.

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΑΤΣΑΡΑ

Η Γεωργία Μπατσαρά το αποδέχθηκε, μπήκε στη μάχη, όμως σύντομα διαπιστώθηκε ότι οδηγεί την κούρσα έχοντας τραβηγμένο το χειρόφρενο. Παρά την αποδεδειγμένη “οδική διαπίστωση”, τα στελέχη έπεσαν με τα μούτρα πάνω της, η κομματική βάση έσπευσε να την υποστηρίξει και όσοι/ όσες έσπευδαν να υποστηρίξουν άλλο συνδυασμό, για λόγους πολιτικού “αμοραλισμού”, ένιωθαν να απειλούνται από την κομματική κατακραυγή αλλά κι από “αποκαλύψεις” που διατυμπανίζει η “γαλάζια” πιάτσα και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον εάν κάποια στιγμή ενημερωθούμε και για το περιεχόμενό τους.

Νομίζατε ότι μόνο στην Αλεξάνδρεια γίνεται «πόλεμος» για τις εκλογές; Ρίξτε μια ματιά τι γίνεται στη Βέροια!

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν αυτά, η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη δείχνει να προσεγγίζει ποσοστά “πάτου”, η υποψηφιότητα Μαρκούλη φαίνεται ότι θα απομείνει μετα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και της Κατερίνας Παπακώστα, ο Παπαγιάννης δείχνει ότι θα κινηθεί στα ίδια ίσως και χειρότερα, ενώ το “ασκέρι” που συγκεντρώθηκε γύρω από την υποψηφιότητα Παυλίδη πέρα από την ανομοιογένεια που παρουσιάζει, με κάθε καρυδιάς καρύδι στη σύνθεσή του, δείχνει και εντελώς “αναλώσιμο”. Το δε ΚΚΕ είναι γνωστό ότι πάντα “κατεβαίνει” με υποψήφιο σε δήμους όπως η Βέροια και η Αλεξάνδρεια, με στόχο να χάσει τις εκλογές και όχι να τις κερδίσει.

Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΛΚΙΔΗ

Με την κατάσταση αυτή να διαμορφώνεται στον δήμο Βέροιας, άρχισαν να διαφαίνονται προοπτικές νίκης για τη Γεωργία Μπατσαρά ενώ δείχνει κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι εάν υπήρχε μια πιο “δυναμική” υποψηφιότητα, η Νέα Δημοκρατία θα κέρδιζε σχεδόν θριαμβευτικά τον δήμο της Βέροιας. Αυτό ακριβώς ήταν το “στοιχείο” που σύμφωνα με πληροφορίες, επανέφερε στις σκέψεις ορισμένων στελεχών την περίπτωση του Μιχάλη Χαλκίδη.

Όπως είναι γνωστό, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας από το περασμένο Καλοκαίρι έκανε επίσημη πρόταση στον Μιχάλη Χαλκίδη για να είναι υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας. Οι εκτιμήσεις που υπήρχαν (και είναι ρεαλιστικές) υπολόγιζαν ότι ο Μελικιώτης πολιτικός θα μπορούσε να συσπειρώσει τον κομματικό χώρο της κεντροδεξιάς, να λειτουργήσει πολυσυλλεκτικά, να κερδίσει τις εκλογές και να είναι ο επόμενος δήμαρχος της Βέροιας. Έφτασαν να του μεταφέρουν την πρόταση, ο ίδιος ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης και ο υπεύθυνος του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Νικήτας Καλαμάνης. Όμως ο Μιχάλης Χαλκίδης αρνήθηκε.

ΤΟ “ΔΕΟΣ” ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΥ

Θα σας περιγράψω την άποψη που έχω για την άρνηση να αποδεχθεί την πρόταση που του έγινε. Νομίζω ότι ο Μιχάλης Χαλκίδης, παρά τα 20 και πλέον χρόνια που ασχολείται με την πολιτική, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με δέος τις μεγάλες πόλεις. Αυτός άλλωστε είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο δεν έγινε ποτέ υπουργός ή υφυπουργός σε μια κυβέρνηση, όσα χρόνια κι αν ήταν βουλευτής. Αντιμετώπιζε την Αθήνα με δέος, δεν μπόρεσε ποτέ να εισχωρήσει σε αστικούς κύκλους πολιτικής που διαμορφώνουν καταστάσεις, δεν μπόρεσε ποτέ να έχει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να γίνει στέλεχος σε επίπεδο πρωτεύουσας, όπως τόσοι άλλοι πολιτικοί της επαρχίας.

Έχω την εντύπωση ότι ο πολιτικός ναρκισσισμός του Μιχάλη Χαλκίδη και το φαίνεσθαι της επίδοσης, εξαντλούνται μεταξύ Μελίκης, Νεοκάστρου, και Κυψέλης, άντε και σε περιορισμένα στέκια της Αλεξάνδρειας (όπου ποτέ δεν είχε σχέσεις με τους αστούς της πόλης) ή σε άλλα χωριά του Ρουμλουκιού. Όπως και την Αθήνα, ομοίως και τη Βέροια την αντιμετώπιζε πάντα με αντίστοιχο δέος, παρά το γεγονός ότι ο κόσμος της, τον δέχτηκε, τον αντιμετωπίζει  ισότιμα και τον υποστήριξε δυναμικά. Δεν είναι δα και το Greenwich ΝΥ ως πόλη η Βέροια, όμως ο Χαλκίδης φαίνεται πως μέσα του, κουβαλάει μια άλλη άποψη. Ούτε είναι η μόνη λάθος εκτίμηση που κάνει εδώ και καιρό, και στην περίπτωση της Βέροιας δεν εκτίμησε καλά τα δεδομένα, όπως και στην περίπτωση της Αλεξάνδρειας επίσης.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ

Επιπλέον ο Μιχάλης Χαλκίδης δεν έχει μάθει να χάνει, ούτε να έρχεται δεύτερος και εφόσον υπάρχει μια τέτοια προοπτική, προτιμά να μην ασχολείται καθόλου παρά να την “δοκιμάζει”. Με τη Βέροια φοβήθηκε ότι θα χάσει και κάπου εκεί αρνήθηκε να είναι υποψήφιος. Λάθος εκτίμηση, όσο και εκτίμηση βιαστική, χωρίς καθόλου “ψάξιμο”.

Ο Μιχάλης Χαλκίδης δεν θέλει να χάνει κι αυτός είναι ο λόγος που σταμάτησε να βάζει υποψηφιότητα ως βουλευτής κι αυτός είναι ο λόγος που αρχικά σκέφτηκε να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Σίγουρη εκλογή, χωρίς ανταγωνισμό και κυνήγι σταυρών. Όλα αυτά βέβαια με τον προηγούμενο νόμο, διότι με τον “Κλεισθένη” όλα είναι διαφορετικά. Και ο “Κλεισθένης” που περιλαμβάνει πλέον εκλογή με σταυρό, είναι ο λόγος που τον απομάκρυνε κι από αυτή την υποψηφιότητα.

Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Το ίδιο ισχύει και σε σχέση με την επιλογή του, να διεκδικήσει τον δήμο Αλεξάνδρειας. Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, πριν από ένα χρόνο, θεωρώντας ότι θα αποτρέψει άλλες υποψηφιότητες “κόντρα” στον Παναγιώτη Γκυρίνη. Και λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο διότι πάντα έτσι λογαριάζει, επειδή νομίζει πως πάντα έτσι γίνεται. Έτσι γίνονταν και όταν αποφάσιζε να κατέβει κοινοτάρχης ή δήμαρχος στη Μελίκη ή βουλευτή στην Ημαθία (και του έβγαινε), έτσι όμως λογάριαζε κι όταν υπολόγιζε να γίνει υπουργός (και δεν του “έβγαινε”).

Λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο, θεωρώντας ότι θα είναι μαζί του άπαντες. Και ο Ναλμπάντης, και ο Κούγκας, και ο Βενιόπουλος, και ο Δημητριάδης, και ο Αλεξόπουλος, και ο Βεσυρόπουλος και όσοι διαφωνούν με τον Γκυρίνη και ο κόσμος όλος.

ΛΟΓΑΡΙΑΖΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ

Λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο και στην πορεία διαπίστωσε ότι κανένας από όσους υπολόγιζε, δεν είναι τελικά μαζί του. Ενώ δεν είναι για άλλη μια φορά μαζί του, ούτε ο αστικός κόσμος της Αλεξάνδρειας κι αυτό έχει σημασία, όσο κι αν κάποιοι το “λοιδορούν” και δεν το υπολογίζουν. Παράλληλα με όλα αυτά, διαπίστωσε ότι ο χώρος από τον οποίο υπολόγιζε να αντλήσει τη βασική δύναμη των ψήφων, η Νέα Δημοκρατία, έχει πλέον τρεις διαφορετικές επιλογές υποψηφίων δημάρχων και δεν είναι ο μόνος.

Επεδίωξε μάλιστα να πάρει προβάδισμα έναντι αυτών, απεμπολώντας την αρχική διακήρυξη περί δήθεν ακομμάτιστης υποψηφιότητάς του και ζήτησε το “χρίσμα” της Νέα Δημοκρατίας. Ούτε αυτό έγινε, όπως και άλλα πολλά που περίμενε και δεν έγιναν. Κι επιπλέον, μπροστά σε όλες αυτές τις εξελίξεις, είδε βασικούς συνεργάτες μέχρι πρότινος, να “παγώνουν” και να εκφράζουν αμφιβολίες.

ΜΙΑ ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ENA … “COME BACK”

Τότε ήταν που ίσως σκέφτηκε τη γνωστή λύση του “στρίβειν δια του αρραβώνος”. Η περίπτωση που σας περιέγραψα παραπάνω, με την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο δήμο Βέροιας, γύρω από την υποψηφιότητα της Γεωργίας Μπατσαρά, έμοιαζε ιδανική. Και κάπως έτσι επανήλθε στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας, αυτή τη φορά λόγω δικής του επιθυμίας. Εξακολουθώντας να διαθέτει φίλους στη Βέροια, άρχισε να το προωθεί ως ενδεχόμενο και κάπως έτσι φτάσαμε στα μέσα της εβδομάδας, να βουίζει ο τόπος για “come back Χαλκίδη” ως υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας, από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Επιχειρήθηκε να εμφανιστεί ως “λύση” σίγουρης προοπτικής, προκειμένου να αλλάξουν τα δεδομένα και να λάβει αυτός το κομματικό “χρίσμα” του υποψηφίου δημάρχου Βέροιας και να οδηγηθεί σε παραίτηση η Γεωργία Μπατσαρά. Ένα σενάριο που σύμφωνα με πληροφορίες βρήκε υποστηρικτές και από την πλευρά των νεοδημοκρατών “ανταρτών” που έχουν στραφεί σε άλλη υποψηφιότητα δημάρχου, τα οποία μπροστά στην έντονη κατακραυγή (και όχι μόνο) που διαφαίνεται ότι θα εισπράξουν για αυτή την επιλογή τους, αποφάσισαν να βρουν διέξοδο διαφυγής, τασσόμενοι στο πλευρό της “λύσης” Χαλκίδη.

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Πάλι όμως ο Χαλκίδης λειτούργησε με προχειρότητα κι έσπευσε να κάνει λογαριασμούς χωρίς τον ξενοδόχο. Δεν ενημέρωσε πρώτα απ όλα τη Γεωργία Μπατσαρά, που τον θεωρούσε μέχρι πρότινος ως βασικό υποστηρικτή της, εξαγρίωσε στελέχη για τον διαφαινόμενο ανεξέλεγκτο οπορτουνισμό του και κινδυνεύει να αποτύχει και στη δεύτερη απόπειρα να είναι τελικά υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας.

Να το κλείσω για να μην το κουράζω.

Ο Μιχάλης Χαλκίδης μπορεί να κερδίσει τον δήμο Βέροιας. Τον ευνοεί η πολιτική συγκυρία, τον ευνοεί και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί με τους άλλους υποψήφιους δημάρχους, που εάν ασχοληθεί με τον δήμο, κάποιοι θα αποχωρήσουν και οι εναπομείναντες απλώς θα δουν την πλάτη του. Το σύνολο της Νέας Δημοκρατίας θα σταθεί δυναμικά στο πλευρό του, ακόμη και η πλευρά των ευκαιριακά “ανταρτών”, ενώ υπάρχουν ιδιαίτερα αξιόλογα στελέχη της βεροιώτικης κοινωνίας και του συνόλου της δημοτικής ενότητας, που όχι απλώς θα τον στηρίξουν ως υποψήφιο αλλά θα ενταχθούν και στον συνδυασμό του. Στοιχεία που δεν διαθέτει ούτε κατά διάνοια σε σχέση με την υποψηφιότητά του, στην Αλεξάνδρεια.

Αυτά είπε ο Μιχάλης Χαλκίδης στη συνέντευξη στον ΜΑΝΘΟ (ολόκληρο το βίντεο)

Παράλληλα όμως, αποφασίζοντας να μετακινηθεί στη Βέροια, γίνεται ο νούμερο ένα ρυθμιστής της κομματικής νεοδημοκρατικής ομαλότητας, σε δύο δήμους της Ημαθίας (κάτι που δεν έγινε ακόμη από κανέναν). Θα δώσει λύση στο δήμο Βέροιας, θα δώσει λύση και στον δήμο Αλεξάνδρειας (Γκυρίνης και Πανταζόπουλος θα τα βρουν στο τέλος και το ξέρει).

Και να μην ακούω εκείνα τα υπερφίαλα του, ότι θα φύγει από την Αλεξάνδρεια αλλά θα ορίσει στο πόδι του άλλον υποψήφιο (π.χ. τον Δημητριάδη). Αυτά είναι χαζα και μικροπολιτικές ανοησίες.

Να ασχοληθεί με τα σοβαρά ο Χαλκίδης και να φροντίσει πριν την εκδήλωση της Δευτέρας με τον Κώστα Τσιάρα, που διοργανώνει η ΝΔ Βέροιας για τις δημοτικές εκλογές, να δημιουργήσει κλίμα υπέρ της υποψηφιότητάς του.

Στο δήμο Βέροιας θα σαρώσει ο Χαλκίδης. Στον δήμο Αλεξάνδρειας δεν έχει καμία προοπτική. Αρκεί να μη ξανα φοβηθεί να το κάνει και αρκεί αυτή τη φορά να εκτιμήσει σωστά την κατάσταση. Έχει πολλούς και ιδιαίτερα αξιόλογους που τον στηρίζουν ως υποψήφιο δήμαρχο στη Βέροια κι αυτή τη φορά, πραγματικά μπορεί να λογαριάζει μαζί με τον ξενοδόχο.

Αλεξανδρινός

6 Σχόλια

  • Στον Δήμο Αλεξάνδρειας θα σαρώσει κύριοι.Είναι ο αυριανός Δήμαρχος

  • ΑΝ ΜΟΥ ΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΣΕ ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ..ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΥΡΙΝΗ.ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ Η ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ Η ΔΕΞΙΑ.Η ΓΛΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΓΚΥΡΙΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ???ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΧΑΛΚΙΔΗ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.ΕΧΕΙ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΑΛΛΟΥ.

  • Πώ πώ πώ αγάπες και ενδιαφέρον για την Νέα Δημοκρατία και τον Χαλκίδη!!! Ρίγος συγκίνησης πέρασε από το κορμί μου !! Λοιπόν για να μην κουράζεστε ο Χαλκίδης θα είναι και υποψήφιος, αλλά και Δήμαρχος στην Αλεξάνδρεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Υ Γ Όσο για τις πληροφορίες σου για την πρόταση και την επιμονή τόσο του Αυγενάκη όσο και του Κακλαμάνη για τον Δήμο Βέροιας στο Χαλκίδη μάλλον έχεις δίκαιο, αλλά σταμάτησε αυτή η πρόταση μόλις μάθανε στην Νέα Δημοκρατία όταν …… ακούσανε την Συνέντευξη του Γκυρίνη πως ο Χαλκίδης ήτανε ….. ακόλουθος και υποστηρικτής του Καμμένου!!!!!!!. Ε τώρα λέμε και καμιά μ@@@@@α για να περνά και η ώρα.

  • Ο Χαλκιδης ειναι δημαρχος Αλεξανδρειας.παρτο αποφαση.γιαΤΙ τοση φασαρια???/

  • ΧΑΛΚΙΔΗς ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!!

  • Ευτηχως που γραψατε αυτο το αρθρο για να παρει κουραγιο ο Χαλκιδης !!Ξερετε ειναι απο αυτα τα παιδια που θελει σπρωξιμο/????.Τελικα τον νωριζετε καλα!!Χαλκιδης Δημαρχος Α ΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up