ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Σενάρια, επιβεβαιώσεις, εξελίξεις και η… Αρχή της αβεβαιότητας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Σενάρια, επιβεβαιώσεις, εξελίξεις και η… Αρχή της αβεβαιότητας

Τα μάθατε τα νέα με τη συνέντευξη της Γεωργίας Μπατσαρά; Της υποψήφιας δημάρχου της Νέας Δημοκρατίας στη Βέροια. Έδωσε λοιπόν συνέντευξη τύπου την περασμένη Τετάρτη και ξεκίνησε αναφερόμενη σε ότι ότι σας γράφω, εδώ και καιρό. Ότι κάποιοι σχεδίαζαν όλο αυτό το διάστημα “τρόπους” για να την οδηγήσουν σε αποχώρηση από την υποψηφιότητά της, προκειμένου να “περάσουν” αυτοί στη θέση της.

Τα είπα ευγενικά η Μπατσαρά και γι΄αυτό χρησιμοποίησε… πληθυντικό ευγενείας, γνωρίζει όμως, όπως γνωρίζουν και τα περισσότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, απο που εκπορεύονται αυτοί οι σχεδιασμοί, γνωρίζει τα πρόσωπα, όπως γνωρίζει και τις κινήσεις τους. Εδώ τις μάθαμε εμείς, η Μπατσαρά δεν θα τις μάθαινε; Αλίμονο…

ΑΛΛΗΛΟ- ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ

Στις 18 Νοεμβρίου έγραψα ένα σημείωμα όπου περιέγραφα λεπτομέρειες για ένα σενάριο “αποδόμησης” της υποψηφιότητας της Γεωργίας Μπατσαρά ώστε να υπάρξει μια πιο “δυναμική” υποψηφιότητα στη θέση της. ‘Εγραψα μάλιστα ότι το σενάριο προσδοκά σε “αποτελέσματα” μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Έσπευσαν τότε κάποιοι να σχολιάσουν ότι γράφω “παραμύθια”, ότι έχω “μεγάλη φαντασία” και άλλα παρόμοια.

Νομίζατε ότι μόνο στην Αλεξάνδρεια γίνεται «πόλεμος» για τις εκλογές; Ρίξτε μια ματιά τι γίνεται στη Βέροια!

Ήλθε όμως η Γεωργία Μπατσαρά την περασμένη Τετάρτη και δημοσίως δήλωσε επί λέξη: “Έγινε μια προσπάθεια απαξίωσης της υποψηφιότητάς μου και υπήρχε σχέδιο να αποχωρησω έως τις 30 Νοεμβρίου…”. Γνωρίζει ακριβώς το σχέδιο, γνωρίζει και τους πρωταγωνιστές του. Ούτε η Μπατσαρά είναι ο Αλεξανδρινός, ούτε εμένα με λένε Γεωργία. Απλώς… αλληλο- επιβεβαιωνόμαστε. Κι επ΄ευκαιρία να προσθέσω ότι κανένας δεν έχει “πέσει μέσα” μέχρι στιγμής στις εικασίες που κάνετε για την ταυτότητά μου όμως αυτό είναι άλλη ιστορία. ‘Ασε που θα “γελάσετε” οι περισσότεροι όταν και εάν κάποτε γίνει γνωστό ποιοί γράφουμε τη στήλη.

ΚΙ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ”…

Αλληλο-επιβεβαιωνώμαστε λοιπόν με τη Γεωργία Μπατσαρά, χωρίς καν να γνωριζόμαστε προσωπικά, για έναν και μόνο λόγο. Διότι η Αλεξάνδρεια είναι η “έδρα” των παραπάνω σεναρίων. Και θα αλληλοεπιβεβαιωθούμε και σε κάτι ακόμη. Πρόσθεσε στη συνέντευξή της, η υποψήφια της ΝΔ στη Βέροια: “Αφού δεν έγινε τίποτα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τώρα οι ίδιοι κυκλοφορούν ένα νέο σενάριο ότι μπορεί να αποχωρήσω μέχρι τα Χριστούγεννα”…

Τώρα θα την επιβεβαιώσω κι εγω με τη σειρά μου. Πράγματι υπάρχει ένα νέο σενάριο, για να αποχωρήσει μέχρι τις γιορτές. Το “πως” το ξέρω, σας το εξήγησα πιο πριν. Εκτιμώ όμως ότι “το πουλάκι πέταξε” και η Γεωργία Μπατσαρά θα παραμείνει υποψήφια δήμαρχος Βέροιας με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας. Τέλος πάντων, επανήλθα στο θέμα για έναν και μόνο λόγο. Για να απαντήσω μέσω της Γεωργίας Μπατσαρά, σε όλους αυτούς που ισχυρίζονταν ότι γράφω “μυθεύματα” επι του συγκεκριμένου θέματος. Κι εδώ το κλείνω.

ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ;

Εάν κάνετε τακτικά zoom στην άλλη ιστοσελίδα του Τάσου Ντομουχτσή, στο zoomerang.gr θα διαβάσατε ίσως για το νέο σενάριο που κυκλοφορεί σε σχέση με την τακτική που ενδέχεται να ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ σε σχέση με τους υποψήφιους δημάρχους που αποφάσισε να υποστηρίξει. Μια τακτική που μάλλον αφορά και στην περίπτωση του δικού μας, Κώστα Ναλμπάντη και ίσως εκεί οφείλεται η καθυστέρηση της υποψηφιότητάς του.

Τι περιμένει και δεν ανακοινώνει ο Κώστας Ναλμπάντης;

Υπάρχει λοιπόν η άποψη, να μη δώσει επίσημα “χρίσματα” το ΚΙΝΑΛ σε δήμους που δεν έχουν ιδιαίτερη πολιτική σημασία αλλά να υποστηρίξει υποψήφιους δημάρχους μέσω “επιτροπών αγώνα”. Μέσω αυτών των επιτροπών, “χρήσιμα ονοματεπώνυμα” στελεχών, θα δηλώνουν την υποστήριξή τους προς τον συγκεκριμένο υποψήφιο που θέλει να στηρίξει το ΚΙΝΑΛ. Θα συμπεριληφθούν μάλιστα και ονόματα που “ακούγεται” ότι έχουν ροπή για ξεστράτισμα ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση μαζί τους. Όσο μπορεί να ξεκαθαρίσει διότι κάποιοι έχουν συνηθίσει να βάζουν υπογραφές σε επιταγές χωρίς αντίκρισμα.

Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ “ΣΦΡΑΓΙΔΑ”

Ο δήμος Αλεξάνδρειας μπορεί να είναι η περίπτωση ενός τέτοιου δήμου όπου δεν χρειάζεται “ντε και καλά” χρίσμα απο το ΚΙΝΑΛ. Στο κάτω- κάτω γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας, όλοι ξέρουμε τι πρεσβεύει και τι εκφράζει ο Κώστας Ναλμπάντης, ούτε ο ίδιος χρειάζεται “κομματική σφραγίδα” για το γνήσιο της κομματικής ταυτότητάς του.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι που θα στηρίξει το ΚΙΝΑΛ σε Αλεξάνδρεια, Βέροια και Νάουσα

Ίσως και τον βολεύει καθώς ο στόχος του δεν είναι ένας “κομματικός” συνδυασμός αλλά ένας πολυσυλλεκτικός συνδυασμός νέας εποχής, που θα αλλάξει σελίδα στον δήμο Αλεξάνδρειας. Υποψήφιοι όπως ο Κώστας Ναλμπάντης και συνδυασμοί όπως αυτός που σχεδιάζει να παρουσιάσει στην κοινή γνώμη του δήμου Αλεξάνδρειας, είναι υποθέσεις των πολιτών και όχι των κομμάτων.

Ο “ΒΡΑΧΝΑΣ” ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Επιπλέον, μια τέτοια εξέλιξη (να μη δοθεί χρίσμα απο το ΚΙΝΑΛ) θα απαλλάξει την υποψηφιότητα Ναλμπάντη και από τον “βραχνά” που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στη δημιουργία ενός πολυσυλλεκτικού συνδυασμού της κεντροαριστεράς είναι σίγουρα ευπρόσδεκτη στο επίπεδο των πολιτών που εκφράζει και κινητοποιεί. Όμως δεν είναι καθόλου σίγουρο πόσο θα βοηθούσε μια επίσημη ανακοίνωση στήριξης απο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκινά η εποχή των ανακοινώσεων υποψηφίων δημάρχων από τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

Οπότε εάν δεν υπάρξει χρίσμα απο το ΚΙΝΑΛ δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει χρίσμα κι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με ονοματεπώνυμο, θα μπορούν κάλλιστα να συνυπογράφουν τη στήριξη του υποψήφιου και όλα να βαδίσουν απρόσκοπτα προς την επίτευξη του τελικού στόχου, συλλογικά και μαζικά.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ

Σε σχέση με τους άλλους υποψήφιους δεν έχω να γράψω πολλά. Όταν αναζητώ το ρεπορτάζ από την κίνηση των συνδυασμών τους και των ίδιων, θυμάμαι κάτι διδασκαλίες στο αμφιθέατρο, με θέμα την Αρχή της αβεβαιότητας. Και όπως τότε, έτσι και τώρα, κάπως “δυσκολεύομαι”. Με την ίδια αβεβαιότητα περιμένω να δω, τι θα δουν τα ματάκια μας, τη Δευτέρα στο άναμμα του δέντρου.

Κι από εβδομάδα τα ξαναλέμε.

Αλεξανδρινός

2 Σχόλια

  • ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ »ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΗΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΠΑΤΣΑΡΑ» ΓΙ’ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΜΑ.

  • Η ΜΠΑΤΣΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 16% …..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up