ΤΟΠΙΚΑ posted by

Δεν θα πιστέψετε πόσα κιλά ρούχα συγκέντρωσαν οι νέοι κάδοι στην Αλεξάνδρεια!

Δεν θα πιστέψετε πόσα κιλά ρούχα συγκέντρωσαν οι νέοι κάδοι στην Αλεξάνδρεια!

Από τον δήμο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε:

Πολύ θερμά αγκάλιασαν οι Δημότες της Αλεξάνδρειας το καινοτόμο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Ρούχων. Μέσα σε δύο (2) μόλις μήνες λειτουργίας του προγράμματος στην πόλη μας ανακυκλώθηκαν σχεδόν 2,5 τόνοι ρούχων.

Τα οφέλη για το Δήμο μας είναι αρκετά, μεταξύ άλλων, τουλάχιστο 150 κιλά ρούχων και υποδημάτων που είναι σε καλή κατάσταση, καθαρίστηκαν και δύνανται να επαναχρησιμοποιηθούν. Αυτά θα διανεμηθούν δωρεάν στους ωφελούμενους δημότες μας από τη Δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Αλεξάνδρειας.

Η συλλογή και μεταφορά των συλλεχθέντων υλικών θα γίνεται αποκλειστικά με δαπάνες και μέσα της εταιρείας που υλοποιεί το έργο, ενώ στο εργοστάσιο διαλογής ανακτάται κατά μέσο όρο το 85% των εισερχομένων αποβλήτων ένδυσης και οδηγείται τελικώς προς επαναχρησιμοποίηση αυξάνοντας έτσι τον κύκλο ζωής τους.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να ανακυκλώνετε τα μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδησης και λοιπά υφασμάτινα υλικά, όπως ρούχα, τσάντες, πάνινα παιχνίδια, παπούτσια κλπ. στους ειδικούς κάδους που βρίσκονται στα εξής σημεία:

 • Δημοτικό Κολυμβητήριο (Βέροιας 2)
 • Εκκλησία Κυρίλλου και Μεθοδίου (Μπουρατσή 33)
 • Τραπεζούντος 2 (έμπροσθεν 1ου & 2ου Γυμνασίου)
 • Δημαρχείο (Εθνικής Αντίστασης 41)
 • Πλατεία Ελευθερίας (Αριστοτέλους 25)
 • Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας (Βετσοπούλου 82)
 • Βετσοπούλου (Βετσοπούλου 53)
 • Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας (Πλατεία ΟΣΕ)
Ικανοποιημένος από τη λειτουργία του Προγράμματος ανακύκλωσης ρούχων, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης δήλωσε τα εξής: «Η νέα πρωτοβουλία του Δήμου Αλεξάνδρειας, ο οποίος άλλωστε πρωτοπορεί διαχρονικά σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος αγκαλιάστηκε από τους Δημότες της πόλης μας. Τα οφέλη για το Δήμο μας είναι μεγάλα, οικονομικά με τη μείωση των ποσοτήτων των υλικών που οδηγούνται για ταφή και ανταποδοτικά με την επιστροφή μέρους των συλλεχθέντων ρούχων προς τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αλεξάνδρειας. Σκοπός μας ως Διοίκηση είναι η σταδιακή επέκταση του δικτύου των κάδων και σε κεντρικά σημεία των Δημοτικών ενοτήτων ώστε να βοηθήσουμε στην εμπέδωση της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων των δημοτών».

3 Σχόλια

 • Στην Αλεξάνδρεια υπάρχουν τουλάχιστον 3 αποθήκες νοιακιασμενες από αρμόδιους που έχουν μέσα ρούχα και παπούτσια κάθε ηλικίας… Και είναι παρατημενα εδώ και ένα χρόνο…. Έχουμε επικοινωνήσει με τους αρμόδιους αλλά δεν έδωσαν καμιά σημασία ίσα ίσα το μόνο που είπαν να αδειασουμε τις αποθήκες και να τα πετάξουμε… Ελλάς το μεγαλείο σου….

 • BRAVO

 • Θα τα βρειτε στο παζαρι…εχει αρκετους παγκους με μεταχειρισμενα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up