ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Είχε κόσμο ο Πανταζόπουλος – και τι κόσμο!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Είχε κόσμο ο Πανταζόπουλος – και τι κόσμο!

Δύο είναι τα κυριότερα γεγονότα που θέλω να σχολιάσω σήμερα. Ένα από τη γενική πολιτική επικαιρότητα κι ένα από την τοπική. Στην πολιτική επικαιρότητα, η είδηση είναι ότι θα γίνει κι άλλος ανασχηματισμός χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ημαθίας. Ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης κι αμέσως μετά θα σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς το βαρίδι των ΑΝΕΛ και με προοδευτικό ή ψευτο-προοδευτικό πρόσημο, θα σχηματίσει μια κυβέρνηση που θα έχει διάρκεια σίγουρα μέχρι τον Μάιο ίσως και μέχρι τον Οκτώβριο.

Όλα θα εξαρτηθούν από την “ανταπόκριση” του εκλογικού σώματος στις παροχολογίες που θα ακολουθήσουν. Ήδη διαφαίνεται θετική ανταπόκριση και εάν αυτό συνεχιστεί τότε η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ θα μειώνεται συνεχώς. Η ΝΔ ήδη βρίσκεται στο απόγειο της  εκλογικής συσπείρωσής της, η αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση ελάχιστα παραπάνω θα της δώσει (όσοι ήταν να φύγουν από τους ΑΝΕΛ έφυγαν ήδη εδώ και καιρό) κι αν ο Κλεισθένης οδηγήσει σε ήττες “γαλάζιων” περιφερειαρχών όπως του Πατούλη στην Αττική (κόντρα στον Σγουρό), του Νίκα στην Πελοπόννησο (κόντρα στον Τατούλη), του Μαρκογιαννάκη στην Κρήτη (κόντρα στον Αρναουτάκη, του Φαρμάκη στη Δυτική Ελλάδα (κόντρα στον Κατσιφάρα) θα χαθεί το όποιο πλεονέκτημα ενδέχεται να πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ένα θεωρούμενο “υψηλό ποσοστό” του κόμματός του, στις ταυτόχρονες ευρωεκλογές.

Βάλε και τις δημοτικές εκλογές…

Κάντε την εξίσωση βάζοντας στη μια πλευρά ένα πιθανό αποτέλεσμα στην Ημαθία, με υψηλό ποσοστό στις ευρωεκλογές και την ίδια ώρα βάλτε στην άλλη πλευρά ένα αυτοδιοικητικό αποτέλεσμα με χαμένους και τους τρεις δήμους της Ημαθίας από υποψήφιους της κεντροαριστεράς. Ποιες θα είναι οι εντυπώσεις και η ψυχολογία για τους νεοδημοκράτες;

Μη σκεφτούμε κι ένα σενάριο περισσότερο “πορνό” με αυτοδιοικητικές ήττες του Μπακογιάννη στον δήμο Αθηνας και του Ταχιάου στον δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και με ταυτόχρονη νίκη του Τζιτζικώστα στην περιφέρεια, με το “στράτευμα” να ετοιμάζεται για τον δεύτερο γύρο διεκδίκησης της προεδρίας του κόμματος. Διότι “κοινό” μυστικό στο γαλάζιο στρατόπεδο είναι ότι η πλευρά Τζιτζικώστα δεν σκοπεύει να “οριοθετήσει” τα πολιτικά σύνορά της σε επίπεδα περιφέρειας. Αντίστοιχα ούτε σκοπεύει να μείνει σε όρια δήμου, η πλευρά του Κώστα Μπακογιάννη.

Εάν έχετε στον κύκλο σας, κάποιο “γνήσιο στέλεχος” Τζιτζικώστα ή αντίστοιχο “στέλεχος” Μπακογιάννη, ρωτήστε να μάθετε πόσο θα χαρούν αμφότεροι την ημέρα που θα γίνουν οι εθνικές εκλογές και δεν θα πάρει αυτοδυναμία το κόμμα τους. Διότι τότε θα αρχίσει η μεγάλη εσωκομματική “φαγούρα”, είτε σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ και πρωθυπουργό σε ομηρία τον Κυριάκο, είτε το ΚΙΝΑΛ θα αποφασίσει να μην κάνει κινήσεις νέας “εξαΰλωσης” και δεν θα στηρίξει κυβέρνηση με πρωθυπουργό Μητσοτάκη αλλά με κάποιον “τρίτο”. Σε κάθε περίπτωση θα ανοίξει και πάλι θέμα αρχηγίας στη Νέα Δημοκρατία και αργά ή γρήγορα θα κληθεί να βάλει το χέρι του ο Θεός.

Και για να τελειώνω από εκεί που το άρχισα, να επαναλάβω ότι όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση Τσίπρα οδηγείται σε έναν ακόμη ανασχηματισμό, εκλογικών καθηκόντων, όπου θα απουσιάζουν και πάλι εκπρόσωποι της Ημαθίας.

Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ

Είχαμε όμως και την πρεμιέρα του Αργύρη Πανταζόπουλου, με την πρώτη προεκλογική εκδήλωσή του, που κέρδισε εντυπώσεις λόγω της παρoυσίας όλων όσων παρέστησαν και ήδη τους διαβάσατε στο alexndreia-gidas.gr και στο zoomerang.gr

Τους ξαναγράφω κι εγώ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, Στέφανος Κυριαζόπουλος, Νίκος Τάκης, Φώτης Δημητριάδης, Γρηγόρης Στεργιόπουλος, Κώστας Βενιόπουλος, Κώστας Καρέλης, Σάκης Κούγκας, Απόστολος Ρεσινιώτης, Δώρα Κουρκουτά, Κίμων Παράσχου, Μαρία Βουλγαροπούλου, Κώστας Πασχαλιώρης, Αντώνης Σταμάτης, Γιώργος Τζίλας, Τάκης Παπαδόπουλος, Γιώργος Καραμούσας, Σταύρος Ευαγγελόπουλος, Όλγα Καστανά, Γιώργος Μαντζώλας κ.α.

Ονόματα που δεν τα λες και “μικρή δουλειά”. Θέλω να δω όμως, πόσοι από αυτούς θα πάνε και στην εκδήλωση του Παναγιώτη Γκυρίνη ακόμη και στην εκδήλωση του Μιχάλη Χαλκίδη.

Η Όλγα Μοσχοπούλου για παράδειγμα, δεν πήγε στην εκδήλωση, ενισχύοντας τις φήμες που τη θέλουν να είναι υποψήφια με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Γκυρίνη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όλοι που πήγαν στον Πανταζόπουλο, θα είναι υποψήφιοι μαζί του. Ή μήπως θα είναι…

Θα δείξει. Εκείνο όμως που κατά την άποψή μου ήταν το ισχυρό χαρτί της εκδήλωσης, ήταν ο ίδιος ο Αργύρης Πανταζόπουλος. Δυνατή ομιλία από δεινό ομιλητή και με σοβαρό περιεχόμενο. Αυτοί είναι οι χαρακτηρισμοί που μου έρχονταν κατά νου, όσο τον άκουγα και κυρίως όσο έβλεπα τις αντιδράσεις μέσα στην αίθουσα. Η ομιλία του είχε περιεχόμενο, είχε ρεαλισμό, δεν περιλάμβανε “πυροτεχνήματα”, ούτε αόριστες καταγγελίες. Άσκησε έντονη κριτική στη δημοτική αρχή, όμως με όρους πολιτικούς και όχι σε ρυθμούς αγοραίου πολιτικάντικου λόγου. Γενικά είχε δομή, είχε αρχή και τέλος, είχε κατανοητό συναίσθημα και κυρίως είχε ξεκάθαρη τοποθέτηση επί των κυρίαρχων θεμάτων που αφορούν στον δήμο Αλεξάνδρειας.

Έντονη παρουσία στελεχών της Ν.Δ. στην εκδήλωση του Αργύρη Πανταζόπουλου – ποιους είδαμε (ονόματα)

Θα μου πείτε, δικηγόρος είναι και χειρίζεται έντεχνα τον προφορικό λόγο, αντιδήμαρχος ήταν και ξέρει τα θέματα, νέος είναι κι έχει τη φλόγα. Δεν αντιλέγω όμως εγώ θα έλεγα ότι έχει ταλέντο. Αρκεί όμως μόνο αυτό; Δεν νομίζω. Πολιτικά εκφράζει σίγουρα τη νέα αντίληψη, την ανανέωση, στα δημοτικά δρώμενα, όμως αυτά δεν αρκούν από μόνα τους. Ο συνδυασμός του χρειάζεται στελέχωση. Σε επαρχίες σαν τη δική μας, τα στελέχη φέρνουν τους ψήφους, τα στελέχη μαζεύουν τα χρήματα για τον αγώνα, τα στελέχη φροντίζουν για την οργάνωση. Εάν ένας υποψήφιος δεν διαθέτει ικανή ομάδα για να τα κάνει όλα αυτά, όσο ταλέντο κι αν έχει από μόνος του, δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα. Το ίδο ισχύει και για τον Αργύρη Πανταζόπουλο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ

Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και την ανακοίνωση υποψηφιότητας του Κώστα Ναλμπάντη. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος που προέρχεται από τον χώρο της κεντροαριστεράς έχει πλέον αρκετό υλικό στη διάθεσή του και μπορεί να καταφέρει το διαφορετικό.

Έχει αποδείξει ότι ξέρει να είναι προσεκτικός, έχει δείξει δείγματα των ικανοτήτων του, έχει ισχυρή ομάδα που τον στηρίζει και τον υποστηρίζει, είναι πλέον η σειρά του. Τον αναμένουμε με ενδιαφέρον. Μέχρι τότε όμως θα μείνουμε με τη γεύση που μας άφησε ο Πανταζόπουλος.

Αλεξανδρινός

4 Comments

  • εχεις πολυ δικαιο ολοι αυτοι μαζι του θα ειναι!και εγω ειμαι αεροπορος.γιατι οχι???

  • Αλεξανδρινέ έχεις μαύρα μεσάνυχτα μετά ομίχλης τόσο για τα πολιτικά όσο και για τα δημοτικά δρώμενα

  • δυστηχος για ολους αυτους που βλεπουν φαντασματα και πετουν λασπη θα ειναι πρωτος οπως ο ιδιος ειπε μεταξυ πρωτων για μια αλεξανδρεια που να μας αξιζει ευχομαι ολα αυτα να γινουν πραξη γιατι το θελει ο ιδιος οπως ολοι μας !!!!

  • Εκει στον καμπο χιονισε φετος Αλεξανδρινε ?? Γιατι δεν λες το Δελτιο καιρου αφου εισαι τοσο καλος στις προγνωσεις..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *