ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

Αλεξανδρινός: Πιο πολύ από όλα με ενοχλεί που τότε δεν ενοχλήθηκαν οι Έλληνες…

Αλεξανδρινός: Πιο πολύ από όλα με ενοχλεί που τότε δεν ενοχλήθηκαν οι Έλληνες…

Πείτε μου τώρα εσείς, σε ποια άλλη σύγχρονη χώρα του κόσμου, θα γίνονταν μια συγκέντρωση σαν το κυριακάτικο συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος και οι εκτιμήσεις για τον κόσμο που συγκεντρώθηκε, θα είχαν τόσο μεγάλη απόκλιση.

Εκπρόσωποι των διοργανωτών υποστηρίζουν ότι συγκεντρώθηκαν 600 χιλιάδες διαδηλωτές και μετακινήθηκαν στην Αθήνα 3 χιλιάδες λεωφορεία με κόσμο, ενώ η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει ότι συγκεντρώθηκαν 60 χιλιάδες πολίτες και μετακινήθηκαν στην Αθήνα 326 λεωφορεία για το συλλαλητήριο. Μου θυμίζουν τις φοιτητικές εκλογές, όπου οι “μεν” δεν μπορούν ποτέ να συμφωνήσουν με τους “δε” για τα αποτελέσματα και τα νούμερα.

Συλλαλητήριο: 60.000 διαδηλωτές αναφέρουν τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, για περίπου 600.000 μιλούν οι διοργανωτές

Η Αστυνομία βέβαια παραθέτει στοιχεία και με βάση αυτά παρουσιάζει τους υπολογισμούς της. Για παράδειγμα, “δίνει” ότι από την Κρήτη μετακινήθηκαν μόλις δύο (2) λεωφορεία για το συλλαλητήριο. Αναρωτιέμαι εάν μπορούν οι Κρητικοί να αποδείξουν το αντίθετο…
Από την άλλη, αναρωτιέμαι και για κάτι ακόμη. Περίπου 69.000 χωράει το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας όταν “φουλάρει”. Ούτε τόσοι δεν μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα; Οι εικόνες έδειχναν για πολύ περισσότερους. ..

Κάπως έτσι, έχουμε καταστάσεις που οδηγούν κάποιους στο να μην εμπιστεύονται ούτε τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Και όχι μόνο αυτό αλλά να τους αποδίδουν ακόμη και “σκοπιμότητες”. Επικίνδυνες απόψεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ακόμη πιο επικίνδυνες καταστάσεις.

ΝΔ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ- ΝΔ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΚΙΝΑΛ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ- ΚΙΝΑΛ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Μήπως όμως είναι να εμπιστευόμαστε και τις απόψεις των κομμάτων; Δείτε τι γίνεται.

Από τη μια είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που λέει “όχι” στο “Βόρεια Μακεδονία και καλεί τον κόσμο στα συλλαλητήρια, για να κάνει το κέφι των ψηφοφόρων που μπορεί να τον εκλέξουν πρωθυπουργό. Από την άλλη είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, η αδελφή του, που δεν διαφωνεί με το “Βόρεια Μακεδονία”, ούτε συμμερίζεται τα συλλαλητήρια και δεν συμμετέχει, διότι θέλει να κάνει το κέφι των Ευρωπαίων που μπορεί να την εκλέξουν γενική γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Από τη μια είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, που δηλώνει ότι συμφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών διότι είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και λόγω προσωπικής καριέρας, τον ενδιαφέρει η άποψη των διεθνών πολιτικών και διπλωματικών κύκλων. Από την άλλη είναι ο αδελφός του, ο Νίκος Παπανδρέου, δηλώνει ότι διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών διότι θέλει να γίνει ευρωβουλευτής. Ευρωβουλευτής όπως γνωρίζετε εκλέγεται κάποιος με την ψήφο του κόσμου κι εκεί που βάζει υποψηφιότητα ο Νίκος, η πλειοψηφία του κόσμου έχει αυτή τη γνώμη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, οπότε…

Με άλλα λόγια: Νέα Δημοκρατία εσωτερικού και Νέα Δημοκρατία εξωτερικού.  ΚΙΝΑΛ εσωτερικού και ΚΙΝΑΛ εξωτερικού.

Και στη μέση ο απλός πολίτης, ο ανυποψίαστος, αυτός που τη βγάζει ίσα με δύο χρόνια, με ένα μόνο μηνιάτικο σαν αυτά που εισπράττουν οι προαναφερόμενοι ή σχεδιάζουν να εισπράξουν μέσω των νέων θέσεων που ορέγονται. Καταλάβατε;

ΠΟΥ’ ΣΑΙ ΘΑΝΑΣΗ…

Ποιο ΚΙΝΑΛ όμως; Μόνο το ΠΑΣΟΚ έμεινε. Πάει και η ΔΗΜΑΡ, πάει και ο δικός μας, ο πρόεδρος Θανάσης Θεοχαρόπουλος.  Και τώρα που γράφω το κείμενο διαβάζω και μια δήλωση που μόλις έκανε: “Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών και η απάντηση μου ήταν αρνητική γιατί τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πρόσκαιρα κομματικά οφέλη”. Γίνονται τέτοια τελικά; Γίνονται απ΄΄τι φαίνεται και μάλιστα γίνονται από ΟΛΟΥΣ…

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αποφασίζει για τη Μακεδονία. Κρίσιμη η σημερινή εσωκομματική ψηφοφορία για το πολιτικό μέλλον της ΔΗΜΑΡ

Τον θυμάμαι τον Θεοχαρόπουλο όταν πρώτο-μπήκε στη Βουλή να δηλώνει ότι θα είναι “ένας ακόμη” βουλευτής της Ημαθίας. Να λοιπόν που τελικά, τέσσερις στους πέντε Ημαθιώτες βουλευτές θα ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αν μάλιστα υπολογίσουμε ότι υπέρ της Συμφωνίας θα ψηφίσουν 153 βουλευτές, αναλογικά η Ημαθία συνεισφέρει στη υπερψήφιση, με ποσοστό 2,61% και -υποθετικά- χωρίς τις 4 θετικές ψήφους της Ημαθίας, η Συμφωνία δεν θα περάσει.

ΧΑΛΚΙΔΗΣ- ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Έγραψα για τον “έναν ακόμη βουλευτή της Ημαθίας” και θυμήθηκα τον… Μιχάλη Χαλκίδη.

Μάλλον πιο αληθινό είναι πως θυμήθηκα το Σάββατο που στην εκδήλωση για τη βασιλόπιτα της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Χαλκίδης και Παναγιώτης Γκυρίνης, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι.

Μόλις μια καρέκλα τους χώριζε (στο ίδιο τραπέζι) και οι διοργανωτές το έκαναν να μοιάζει λίγο με θρίλερ. Πήγε στην εκδήλωση πρώτος ο Μιχάλης Χαλκίδης και ως πρώην βουλευτή, τον έβαλαν να καθίσει στο τραπέζι των επισήμων. Παραδίπλα άφησαν μια καρέκλα κενή και κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί για ποιόν ήταν το… “ρεζερβέ”. Μέχρι που εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Γκυρίνης και τον οδήγησαν εκεί ακριβώς. Παραδίπλα από τον Μιχάλη Χαλκίδη.

Περιττό να σας περιγράψω ότι δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά. Ο Παναγιώτης τους χαιρέτησε όλους και τον Μιχάλη απλώς τον προσπέρασε. Ο δε Χαλκίδης δεν πρέπει να αισθάνθηκε ούτε καν το πέρασμά του Γκυρίνη, διότι του ήταν σαν… αόρατος. Για τέτοιες καταστάσεις μιλάμε…

ΤΟΥ ΗΛΘΕ “ΒΑΡΙΑ” ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ

Όσο για τον τρίτο νεοδημοκράτη υποψήφιο, τον Αργύρη Πανταζόπουλο, ούτε που φάνηκε στην εκδήλωση της Νεας Δημοκρατίας. Απ΄ ότι φαίνεται, πρέπει να του ήλθε βαριά η νεοδημοκρατική δόση που πήρε στην εκδήλωση που πρόσφατα διοργάνωσε και είπε να το αποτοξινώσει.

ΤΥΧΕΡΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ

Είχαμε την εβδομάδα που πέρασε και την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κώστα Ναλμπάντη. Ο οποίος θα διοργανώσει και εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού, την ερχόμενη Κυριακή 27 Γενάρη. Τυχερός ο Κώστας για την επιλογή της ημερομηνίας. Θα έχει ψηφιστεί και η Συμφωνία των Πρεσπών μέχρι τότε, οπότε δεν θα έχει νόημα να απαντήσει στην ερώτηση, εάν συμφωνεί ή όχι.

Η πρώτη παρουσίαση για τον Κώστα Ναλμπάντη – που θα γίνει και πως θα λέγεται ο συνδυασμός

Η Συμφωνία θα είναι πλέον επίσημα κατοχυρωμένη, εγκεκριμένη από τις ενδιαφερόμενες χώρες, από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας και θα απομένει πλέον να κυλήσει ο χρόνος για να επιβεβαιωθεί ο πατέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει προβλέψει ότι το όνομα που θα λάβουν τα Σκόπια, όποιο κι αν είναι, δεν έχει μεγάλη σημασία, γιατί κανείς δεν θα το θυμάται σε 10 χρόνια.

“ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ”: ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΛΩΔΙΑ ΚΙ ΕΝΑ ΕΒΡΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ

Αυτά με τη σκέψη στο συλλαλητήριο για το όνομα της Μακεδονίας, που θα γίνει την Τρίτη στη Βέροια. Σήμερα όλες οι κυριακάτικες εφημερίδες είχαν έντυπο με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτιέμαι πόσοι τη διάβασαν από όλους αυτούς που θα πάνε την Τρίτη στο συλλαλητήριο. Αναρωτιέμαι επίσης εάν κάποιος από όλους αυτούς, γνωρίζει ότι το “Μακεδονία Ξακουστή” που τραγουδιέται σε όλα τα συλλαλητήρια και θα γίνει το ίδιο και στη Βέροια, αρχικά ήταν μια μελωδία που γράφτηκε προς τιμή ενός Τούρκου Σουλτάνου. Αργότερα προς τιμή του Σουλτάνου, χρησιμοποιήθηκε από Εβραίους της Θεσσαλονίκης, με εβραϊκούς στίχους, στα εγκαίνια ενός εβραϊκού σχολείου της πόλης, που κτίστηκε με απόφασή του.

Έτσι άρχισε να χρησιμοποιείται από τις εβραϊκές κοινότητες της περιοχής και έγινε γνωστό και στους Έλληνες. Μόλις μετά τον πόλεμο του 1940 γράφτηκαν οι ελληνικοί στίχοι με την αρχική αναφορά στο “Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα, που έδιωξες τους Βούλγαρους κι ελεύθερη είσαι τώρα” για χρήση κυρίως στην “εκπαιδευτική” διαδικασία σχολείων σε περιοχές της Δράμας, του Κιλκίς και των Σερρών (ο νοών νοείτω).

Μη σας γράφω κι άλλα διότι κι εγώ συγχίζομαι όσο τα θυμάμαι, διότι κι έμενα με ενοχλούν το ίδιο με εσάς, όμως κυρίως με ενοχλεί η υποκρισία. Και πιο πολύ από όλα με ενοχλεί που δεν ενοχλήθηκαν οι Έλληνες όταν στις 27 Νοεμβρίου 1945 ο Τίτο ανακήρυξε την ίδρυση της Ομοσπονδιακής Λαϊκής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας και τη μέχρι τότε γνωστή περιοχή ως “Βαρντάρσκα Μπανόβινα” τη μετονόμασε σε “Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας” και την ανακήρυξε ως μια από τις έξι συστατικές ενότητες της νέας χώρας του (Γιουγκοσλαβίας).

Αλεξανδρινός

4 Σχόλια

 • Μ΄ενδιαφέρει μόνο τα συνορα μας να μείνουν εκεί που είναι σταθερά.Οι αποφάσεις δεν παίρνονται από τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά από τις «ξένεςδυνάμεις» δες Επανάσταση του 21.Όσο για την τελευταία σου παράγραφο για την ονομασία των Σκοπίων το 1945 τότε όλη η Δύση και μαζί η ελληνική ηγεσία χάιδευε τ΄αυτιά του Τίτο γιατί δεν ακολουθούσε την ΕΣΣΔ(Ρωσία)Το πόσο Μακεδόνες είμαστε είναι άλλη ιστορία,Ελληνες όμως είμαστε και αυτό δεν μπορεί ν΄αμφισβητηθεί.

 • Donald j.trump

 • Εδώ λόγο της παγκοσμιοποίησης γίναμε ένα μεγάλο Μπ………ο, τα σύνορα να μην χαλάσουν σε πείραξαν????
  Πάρτε το απόφαση….. Όπως πάει θα πάμε!!!!!!

  Γιατί λόγω του τρόπου που μεγαλώσαμε. ( Γίναμε και οι πρώτοι κ…κιδες & κλ….ιδες ). Δυστυχώς ςςςς

 • Τελικά τους αποκαλούσαμε κι εμείς «Μακεδόνες» κάποτε, έτσι;
  Όπως αποκαλούσαμε και την περιοχή τους «Μακεδονία», τα παλιά τα χρόνια…
  Και τους το είχαμε αναγνωρίσει απ΄ότι φαίνεται…
  Ο Κούλης δεν τα ξέρει αυτά; Η Φώφη;
  Όμως είναι σημαντικοί οι ψήφοι της Δεξιάς για να πάνε χαμένοι και να τους πάρει μόνο ο καρατζαφύρερ.
  ή μήπως δεν είναι έτσι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up