ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

Αλεξανδρινός: “Χωριό που φαίνεται…” οι δημοτικές εκλογές της Αλεξάνδρειας

Αλεξανδρινός: “Χωριό που φαίνεται…” οι δημοτικές εκλογές της Αλεξάνδρειας

Στα χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, χωριά και χωριουδάκια της τότε επικράτειας ήταν σπαρμένα παντού και είχαν διπλά ή τριπλά ονόματα, πέρα από το επίσημο τουρκικό, ανάλογα με τη γλώσσα του πληθυσμού που τα κατοικούσε. Μέσα σε μια τέτοια πολυγλωσσική βαβέλ και μέσα στο δαιδαλώδες γεωγραφικό απρόσιτο της αχανούς αυτοκρατορίας, είχε δημιουργηθεί ένας ειδικός κλάδος ανθρώπων που γνώριζε τα τοπωνύμια, τους δρόμους, τα χωριά μιας περιοχής και χρησιμοποιούνταν ως “οδηγοί” για να κατευθύνουν στο σωστό σημείο, όσους ήθελαν να επισκεφτούν ένα χωριό αλλά δεν ήξεραν πως να το προσεγγίσουν. Οι “οδηγοί” αυτοί ονομάζονταν “Kilavuz”, μια λέξη που στην ελληνική παραφράστηκε κι έγινε “κολαούζοι”. Αυτοί είναι και η αιτία που δημιουργήθηκε η παροιμία “χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει” όταν πρόκειται για κάτι που είναι αυταπόδεικτο και δεν χρειάζεται περαιτέρω επεξηγήσεις.

Νομίζω ότι η εξέλιξη που παίρνουν τα πράγματα με τις δημοτικές εκλογές της Αλεξάνδρειας, ταιριάζει απόλυτα με την παροιμία “χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει” και θα σας εξηγήσω αμέσως τι εννοώ.

Η ΝΕΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΛΚΙΔΗ

Ξεκινάω με τον πρωταγωνιστή της επικαιρότητας των τελευταίων ωρών, τον Μιχάλη Χαλκίδη (και είναι ο λόγος που πήγα παραπίσω χρονικά, την ανάρτηση της στήλης). Ο Χαλκίδης λοιπόν, με τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε χθες στη Μελίκη, πρόσθεσε άλλη μια πολυπληθή εκδήλωση στο προεκλογικό ενεργητικό του, έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει ως υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας και αυτό κυρίως πρέπει να το πάρουν απόφαση όσοι ομοιδεάτες του, είχαν την ελπίδα ότι θα τα παρατήσει ή θα μετακομίσει στη Βέροια.

Η συγκέντρωση της Μελίκης αποδείχθηκε “πολύ καλά οργανωμένη” όπως άκουσα να ισχυρίζονται άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του υποψήφιου δημάρχου (αμέσως μετά το τέλος της) και είναι αλήθεια ότι η “ροή” που είχε συνεχώς, το απέδειξε. Η κινητοποίηση που έγινε για την εκδήλωση, είχε επίσης αποτέλεσμα κι αυτό φάνηκε από τη μαζική προσέλευση. Ασχολήθηκε ο ίδιος ο Μιχάλης Χαλκίδης προσωπικά και με “ένταση”, όπως είχε κάνει και ο Αργύρης Πανταζόπουλος για τη δική του προεκλογική εκδήλωση. Και οι δύο απευθύνονται (ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος) στην ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων (εννοώ τη νεοδημοκρατική) κι αμφότεροι θέλησαν με τις εκδηλώσεις τους, να “δημιουργήσουν” εντυπώσεις και προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ

Θεωρώντας ότι η παρουσία προσώπων που έχουν κομματικούς τίτλους, σε τέτοιες εκδηλώσεις, δεν έχει μεγάλη σημασία και γίνεται κυρίως για τις δημόσιες σχέσεις (ενίοτε είναι και υποκριτική) θα αποφύγω να κάνω συγκρίσεις μεταξύ των δύο προεκλογικών εκδηλώσεων των υποψηφίων δημάρχων της δεξιάς πλευράς και κυρίως δεν θα υποκύψω στον πειρασμό να κάνω ονοματολογία. Σημασία κατά την άποψή μου, έχει η παρουσία τοπικών παραγόντων και του κόσμου, που αποφασίζουν να “εκδηλωθούν”υπέρ του ενός ή του άλλου υποψήφιου και στο ζήτημα αυτό, τόσο ο Μιχάλης Χαλκίδης όσο και ο Αργύρης Πανταζόπουλος έχουν τις επιτυχίες τους.

Τι δήλωσε ο Αργύρης Πανταζόπουλος για την εκδήλωση στο δημαρχείο και τι είπε για τα στελέχη της Ν.Δ.

Και για να μην έχουμε παρερμηνείες, αν επιχειρήσω τη σύγκριση, με βάση τα όσα έχουμε δει αλλά και έχουμε πληροφορηθεί μέχρι τώρα, σε σχέση με τις κινήσεις των δύο υποψηφίων, νομίζω ότι ο Μιχάλης Χαλκίδης είναι πολύ πιο μπροστά απο τον Αργύρη Πανταζόπουλο (όπου ένας Κούγκας δεν φέρνει την Άνοιξη). Κι αν δεν είχε προηγηθεί το γνωστό “πάνε- έλα” με την υπόθεση του δήμου Βέροιας και είχε επικεντρωθεί όλο αυτό το διάστημα, αποκλειστικά με τον δήμο Αλεξάνδρειας, θα ήταν ακόμη πιο μπροστά.

Η “ΜΑΧΗ” ΤΩΝ “ΔΥΟ” ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η εκλογική “μάχη” μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων της Δεξιάς, για τον δήμο Αλεξάνδρειας και σε σχέση με το ποιός από τους “τρεις” θα προχωρήσει στη δεύτερη Κυριακή, θα κριθεί μεταξύ του Μιχάλη Χαλκίδη και του Παναγιώτη Γκυρίνη. Προφανώς και δεν ανακαλύπτω την Αμερική καθώς σε αυτό το συμπέρασμα φαίνεται να καταλήγουν οι περισσότεροι, όμως θέλω να το καταγράψω σήμερα ενώ βρισκόμαστε τέσσερις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές. Μεγάλο διάστημα για να γίνονται τέτοιες προβλέψεις όμως όπως λέει και ο κόσμος, έχουμε να κάνουμε με…”χωριό που φαίνεται”.

ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΥΡΙΝΗ

“Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει” έλεγαν λοιπόν στα χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και το θέμα είναι τι θα “φανεί” από την πλευρά του έτερου υποψηφίου (κι επ’ ουδενί… Καππαδόκη), του Παναγιώτη Γκυρίνη. Ο νυν δήμαρχος, για την ώρα κρατάει κλειστά τα χαρτιά του. Θα τον χαρακτήριζα μέχρι και “ατάραχο” καθώς δεν δείχνει να παρασύρεται σε κινήσεις. Μπορεί να έκανε ήδη δύο συγκεντρώσεις ο Μιχάλης Χαλκίδης, μπορεί να έκανε μια “αξιοπρεπή” συγκέντρωση ο Αργύρης Πανταζόπουλος, όμως ο Παναγιώτης Γκυρίνηςδεν δείχνει διατεθειμένος να μπεί από τώρα στην κούρσα των εντυπώσεων. Όπως μαθαίνω, δεν σκοπεύει να κάνει ανοιχτή προεκλογική εκδήλωση, ούτε άμεσα, ούτε μέσα στον Φεβρουάριο και το προγραμματίζει για… Μάρτιο!

Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη, για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Προφανώς δεν το κάνει τυχαία, κάτι σχεδιάζει και κυρίως κάτι ετοιμάζει. Νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει κυρίως με τις “μεταγραφές” που ετοιμάζει. Μια υπόθεση που όσο περνάει ο καιρός, δεν μπορεί να παραμείνει “κρυφό μυστικό” και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το όνομα της Όλγας Μοσχοπούλου. Η δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Φώτη Δημητριάδη, είναι σίγουρο (κατά την άποψή μου) ότι θα ασχοληθεί με τις δημοτικές εκλογές και όχι με τις περιφερειακές εκλογές (όπως ισχυρίζονται κάποιοι) και όλα δείχνουν ότι θα είναι μια απο τις “δυνατές” μεταγραφές του Παναγιώτη Γκυρίνη. Καλά διαβάσατε, έγραψα “μία από…” διότι δεν θα είναι η μόνη. Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες μου και δεν μένει παρά να επιβεβαιωθεί από τις εξελίξεις.

Η ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ…

Κάπως έτσι καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η “μάχη” της δεύτερης Κυριακής μεταξύ των Δεξιών υποψηφίων δημάρχων, θα κριθεί ανάμεσα στον Παναγιώτη Γκυρίνη και στον Μιχάλη Χαλκίδη, που στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήσαν “ομόσταυλοι” και στην πορεία βρέθηκαν ο ένας στην Ανατολή και ο άλλος στη Δύση. Σίγουρα το τετράμηνο που απομένει μέχρι τις εκλογές, αφήνει πολλά περιθώρια για “εξελίξεις”, όπως είπαμε: “Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει”.

Αναγνώστης: Μετά τον Δημητριάδη το χάος – δεν θα κάνουν ψηφοδέλτιο

Αυτή είναι η άποψή μου κι επειδή δεν είμαι εγωιστής θα καταγράψω την ένσταση που διατύπωνε πρόσφατα επ΄ αυτού, έμπειρο πρόσωπο της νεοδημοκρατικής φυλής, σε συζήτηση που είχαμε στο γραφείο του alexandreia-gidas.gr και του zoomerang.gr και αναφερθήκαμε στις δημοτικές εκλογές. Η ένστασή του για το προβάδισμα της “δυάδας” που προανέφερα, είχε να κάνει με την παράμετρο του Φώτη Δημητριάδη και το κατά πόσο τα πρόσωπα που την απαρτίζουν και ο ίδιος ο Δημητριάδης, μπορούν να επηρεάσουν καταστάσεις και εξελίξεις. Υποστήριζε λοιπόν ο συγκεκριμένος συνομιλητής μας, ότι “όταν ο Δημητριάδη και η ομάδα του, αποφασίσουν ποιον θα στηρίξουν” τότε θα γείρουν και την πλάστιγγα. Διαφωνώ εντελώς διότι το πρώτο που έχει “γύρει” είναι η βάρκα τους κι αυτό τους έχει οδηγήσει σε “ναυάγιο”. Και με τα μέλη της ‘δημοτικής ομάδας Δημητριάδη” συμβαίνει ότι συμβαίνει με όλους τους ναυαγούς. “Ο σώζων εαυτόν σωθήτω”…

… ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η φράση προήλθε από τα ναυάγια των αγγλικών πλοίων, σε περασμένους αιώνες, όταν την ώρα που βούλιαζε το καράβι, ο καπετάνιος φώναζε στο πλήρωμα, δίνοντας τη διαταγή: “every man for himself”. Μήπως το ίδιο δεν έγινε και με την “ομάδα Δημητριάδη”; Ο καθένας τους, δεν κάνει τίποτε άλλο πλέον, από το να “κοιτάζει” μόνο τον εαυτό του. Για παράδειγμα: Ο ίδιος ο Φώτης Δημητριάδης (που εμφανίστηκε στον Πανταζόπουλο αλλά δεν εμφανίστηκε στον Χαλκίδη…) αποφάσισε να παίξει τον ρόλο του Κώστα Καραμανλή του μικρού, του επονομαζόμενου και “βούδα”.

Μαζί στην επίσκεψη Χατζηδάκη στη Βέροια Γκυρίνης – Μοσχοπούλου

Ο Σάκης Κούγκας επέλεξε τον Πανταζόπουλο και θα είναι υποψήφιος μαζί του, η Όλγα Μοχοπούλου (που δεν εμφανίστηκε ούτε στον Πανταζόπουλο, ούτε στον Χαλκίδη) προσανατολίζεται στον Γκυρίνη, ο Κίμων Παράσχου (που εμφανίστηκε στον Πανταζόπουλο, όχι όμως στον χαλκίδη) συζητά για να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Τζιτζικώστα, ο Κώστας Βενιόπουλος (που εμφανίστηκε στον Πανταζόπουλο, αλλά όχι στον Χαλκίδη) ακόμη δεν έχει αποφασίσει για την “επόμενη” μέρα (του) στο Δημαρχειο. Και γενικά οι “δημητριαδικοί” το διέλυσαν. Άλλοι πάνε με τον Χαλκίδη, άλλοι με τον Γκυρίνη, άλλοι με τον Πανταζόπουλο, άλλοι αλλάζουν αυτοδιοικητικό “στίβο”, άλλοι αποσύρονται κι εγώ δεν βλέπω ποιοί μπορούν να γύρουν την πλάστιγγα, αλλιώς από την πλευρά που ήδη έχει γύρει…

ΜΑ… Ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΦΥΣΙΚΑ!

Όσο για την απάντηση στο ερώτημα, “ποιον” θα συναντήσει στη Β’ Κυριακή των δημοτικών εκλογών, όποιος εκ των Γκυρίνη ή Χαλκίδη “περάσει”, δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη εξυπνάδα για να απαντηθεί. Τον Κώστα Ναλμπάντη φυσικά. Ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού “Αξίζουμε Καλύτερα” θεωρώ ότι ήδη έχει πάρει προβάδισμα έναντι όλων των άλλων υποψηφίων. Όχι “αναγκαστικά” λόγω της “διάσπασης” του νεοδημοκρατικού χώρου, αλλά κυρίως λόγω της θετικής δυναμικής που αναπτύσσει στην τοπική κοινωνία, ο ίδιος ως προσωπικότητα, η έμπειρη και δυνατή ομάδα που τον στελεχώνει και ο πολυσυλλεκτικός συνδυασμός που σχηματίζει και αρχίζει να αποκτά ένα ιδιαίτερο εύρος σε όλο το δήμο Αλεξάνδρειας. Η διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας σίγουρα “παίζει” ρόλο στο κλίμα που δημιουργείται, που δεν είναι απλή διάσπαση , ούτε καν… “τριάσπαση” (λόγω των τριών συνδυασμών του χώρου αλλά… “τετράσπαση” καθώς ήδη πολλά στελέχη του χώρου ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Κώστα Ναλμπάντη “να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα”, στέκονται στο πλευρό του και “πάνε” μαζί του.

Παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού του ο Κώστας Ναλμπάντης – δείτε τι έγινε στον Μάνθο (φώτο)

Έτσι αξιολογώ την κατάσταση αυτή τη στιγμή, έτσι την περιγράφω κι έτσι σας την παρουσιάζω, με ορίζοντα την Β’ Κυριακή των δημοτικών εκλογών. Το κλίμα που θα διαμορφωθεί στους τέσσερις μήνες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, θα είναι καθοριστικό για το αποτέλεσμα της Β΄Κυριακής, για το οποίο αν και έχω άποψη από τώρα, δεν θεωρώ φρόνιμο να την δημοσιοποιήσω. Θα έχουμε όμως την ευκαιρία να το κάνουμε σε επόμενα δημοσιεύματα και να το αναλύσουμε. Τα στοιχεία που μας έρχονται από τους υποψήφιους είναι πολλά κι ακόμη περισσότερα είναι αυτά που μας δίνει η πιάτσα.

Αλεξανδρινός

15 Comments

  • Α Κυριακή ο Πανταζόπουλος και Β Κυριακή δήμαρχος ο Πανταζόπουλος, Αλεξανδρινέ σεβαστή η άποψή σου και η κάθε άποψη, βέβαια δεν σε παίρνουμε στα σοβαρά αλλά την Α και την Β Κυριακή θα δεις πόσο έξω θα έχεις πέσει στην τωρινή σου άποψη γιατί στους επόμενους 4 μήνες θα έχεις πολλές απόψεις

  • Εντελώς άστοχο κείμενο, κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου, χωρίς την παραμικρή σχέση με το κλίμα της τοπικής κοινωνίας και χωρίς πραγματική βάση. Εκφράζει μόνον πόθους που δυστυχώς για τον συντάκτη δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ. Όνειρα κατόπιν εντολών. Ο Πανταζόπουλος δεν σάς καταλαβαίνει καθόλου, τζάμπα κουράζεστε!

  • Κυρια/κυριε αλεξανδρινε, σας γραφω ανωνυμα καθως εδω και μηνες ανωνυμος ειστε και εσεις και πισω απο τη μασκα του ανωνυμου θελετε να περασετε τις αποψεις σας. Βεβαια αν ατυχησετε στις προβλεψεις σας δεν υπαρχει προβλημα γιατι η ξεφτιλα του εμπειρου σχολιαστη θα ειναι Ανωνυμη. Σιγουρα δεν σκεφτεστε την αξιοπιστια του site που σας φιλοξενει, αλλωστε δεν μιλαμε για υπευθυνο επαγγελματια (τον αλεξανδρινο) αλλα για φοβικο ανασφαλη “ειδημονα” των πολιτικψν πραγματων. Βεβαια δεν μπαινετε σε ονοματολογια στελεχων γιατι ο εκλεκτος σας ειναι “ξεβρακωτος”. Θα χαρω να πεταξετε τη μασκα και να αντιπαρατεθουμε επωνυμα με επιχειρηματα. Εισαι?

  • ΟΤΑΝ ΔΕΙΣ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΣΟΥ.ΠΡΟΣΕΧΕ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΓΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ.ΑΣΕ ΜΗΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΑ..ΒΥΕ ΒΥΕ.ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΙΟ.ΛΑΓΕ Ε ΛΑΓΕ.

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΕ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑ.ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ.

  • Αλεξανδρινε οτι φοβομαστε το χτυπαμε ετσι. Να δω τα μουτρα σου την κυριακη των εκλογων . Πανταζοπουλος με Γκυρινη με αυτη τη σειρα. Γραψτο να με θυμηθεις.

  • ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΤΟ ΒΡΗΚΑ. ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ:ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΑΑΑΡΗΗΗΗ…

  • Το χωριο φαινεται εσυ εισαι γκαβος

  • Δεν ξερω ποιος ειναι ο δικηγορος ξερω ομως οτι ο νεος δημαρχος θα ειναι ο δικηγορος

  • Οι εκλογες τελιωσαν την δευτερα το βραδυ!!!!ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!!

  • Κυρια/κυριε αλεξανδρινε λαγος δεν ειμαι πολυ περισσοτερο δεν ειμαι κοτα. Εχω καλη μορφωση αλλα δικηγορος δεν ειμαι ουτε θα ηθελα να ειμαι. Θεωρω ομως οτι διαβαζω ενα εγκυρο site σεβομαι το δημιουργο του και αν εμενα μου εδινε μια στηλη οπως η δικη σας θα τον σεβομουν θα τον τιμουσα και δεν θα το εξεθετα. Παρα τη μορφωση μου δεν ειμαι ειδικος στα πολιτικα αλλα απλος πολιτης που βλεπω ακουω και καταλαβαινω. Μια απλη παρακληση :σεβαστειτε τους αναγνωστες σας. Ευχαριστω για τη φιλοξενια.

  • Γελάει ο κόσμος με αυτά που γράφετε “Αλεξανδρινέ”. Προκειμένου να δικαιολογήσετε τις “παροχές” διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα και προσπαθείτε να αναστήσετε τους ανύπαρκτους. Συνεχίστε να εκτίθεστε χωρίς λόγο και να προσφέρετε νούμερα επιθεώρησης. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Θα πιείτε το ποτήρι της συντριβής και του πολιτικού εξευτελισμού μέχρι το τέλος. Θα σάς το προσφέρουν απλόχερα οι πολίτες που τόσο υποτιμάτε και απαξιώνετε!

  • Αλεξανδρινε θα ηθελα να μου πεις ποιος απο τους αλλους υποψηφιους που κανανε συγκεντρωσεις εβγαλαν τοση κακια για ολους τους πρωην δημαρχους του δημου που ηταν υποστηριζομενοι απο αυτον και οταν δεν τον αφησαν να αλωνιζει ηταν αχρηστοι.Μια ομιλια που θα επρεπε να παρουσιασει το προγραμμα του και οχι να λοιδωρει,να ειρωνευετε,να μειωνει,να κακολογει ολους και ολα.Ο καλος και οι αχρηστοι η εγω η το ιππικο ο αιωνιος χαλκιδης.

    • Ακριβώς έτσι είναι φίλε , είσαι απολύτως σωστός.

  • Προς πανταζοπουλικους Παιδια αφηστε τους να γραφουν . . Δυο τρια ακομη τετοια αρθρα και ο Agry ειναι δημαρχος.. Μας συσπυρωνουν μας φανατιζουν. Αλλωστε θα τους χρειασθουμε τη 2η Κυριακη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *