Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη έκθεση μαθητικών δημιουργιών του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Μαΐου 2026.
Το Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας μετατράπηκε σε έναν ζωντανό χώρο δημιουργίας και τεχνολογίας, αναδεικνύοντας τις δεξιότητες των μαθητών και το υψηλό επίπεδο της επαγγελματικής εκπαίδευσης του σχολείου.
Με τίτλο «Νέοι Δημιουργοί, Νέοι Ορίζοντες», η έκθεση παρουσίασε το εύρος των γνώσεων και των πρακτικών εφαρμογών που διδάσκονται στο σχολείο.
Όσοι βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά έργα και δράσεις από όλους τους τομείς του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας όπως:
-
Γεωπονία, Τρόφιμα & Περιβάλλον: Με έμφαση στη βιωσιμότητα και τις σύγχρονες καλλιέργειες.
-
Ηλεκτρολογία, Ηλεκτρονική & Αυτοματισμός: Με εντυπωσιακές τεχνικές κατασκευές.
-
Μηχανολογία & Πληροφορική: Με εφαρμογές που συνδύαζαν τη μηχανική ακρίβεια με τον ψηφιακό κόσμο.
-
Διοίκηση & Οικονομία: Παρουσιάζοντας τις βάσεις της σύγχρονης επιχειρηματικότητας.
-
Υγεία, Πρόνοια & Ευεξία: Με πρακτικές επιδείξεις φροντίδας και αισθητικής.
Το ΕΠΑ.Λ. Αλεξάνδρειας απέδειξε για άλλη μια φορά ότι αποτελεί ένα φυτώριο δημιουργικότητας. Η επιτυχία της φετινής διοργάνωσης αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις και επιβεβαιώνει ότι όταν η γνώση συνδυάζεται με το μεράκι, οι ορίζοντες για τη νέα γενιά είναι πράγματι ανοιχτοί και ελπιδοφόροι.
Συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την όμορφη πρωτοβουλία!
Βρεθήκαμε στο Πνευματικό Κέντρο όπου συνομιλήσαμε με την Διευθύντρια του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας Μαρία Προύσκα και είδαμε από κοντά τις δημιουργίες των μαθητών.
Δείτε:
ΒΙΝΤΕΟ:
ΕΙΚΟΝΕΣ:




























































Αφήστε μια απάντηση