ΓΥΝΑΙΚΑ posted by

Μια μικρή εξομολόγηση της Ολυμπίας Σουγιουλτζή

Μια μικρή εξομολόγηση της Ολυμπίας Σουγιουλτζή

Είναι αλήθεια ότι νιώθω άβολα γράφοντας τις γραμμές αυτές. Είναι μάλλον η αρχή της αδράνειας. «Κάθε σώμα ανθίσταται στην μεταβολή της κινητικής του κατάστασης». Δεν ανήκω στον κύκλο των πολιτικών στελεχών. Έναν χώρο, που παρά τα λάθη του, τις παραλείψεις και την αλγεινή εικόνα της τελευταίας περιόδου, είναι αυτός που πήρε μία χώρα διαλυμένη από πολέμους, καταστροφές, εμφυλίους και την έφερε στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.

Με όλα του τα λάθη να είναι πολλά και σημαντικά, το ισοζύγιο είναι θετικό.

Ανήκω μάλλον στην «κατηγορία» του μέσου, ανώνυμου πολίτη. Μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη και …εσχάτως φοιτήτρια, επειδή πιστεύω και αγαπώ τη διά βίου μάθηση.

Επέλεξα στη φάση αυτή, όχι εύκολη είναι αλήθεια, να ασχοληθώ και με θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, αφορμή παίρνοντας από τις αναζητήσεις και τις συζητήσεις των ανθρώπων του μικρού κύκλου μου.

Δεν ισχυρίζομαι, θα ήταν απρέπεια, ότι έχω τις λύσεις κατά τα πρότυπα των κακώς νοούμενων πολιτικών στελεχών, που μάλλον είναι στο χρονοντούλαπο της ιστορίας η πλειονότητά τους. Έχω μόνο ως βασικό εργαλείο την κοινή λογική, που εδράγεται σε ένα στέρεο υπόστρωμα ειλικρινούς θέλησης για προσφορά και μόνο. Έχω ζητήσει να με εντάξουν στις δυνάμεις του αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου «Αλληλεγγύη» υπό την ηγεσία του σημερινού περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα. Εάν και εφ όσον ικανοποιηθεί το αίτημά μου, το μικρό αυτό αλλά όμορφο ταξίδι θα είναι για μένα μία ευκαιρία να ακούσω απόψεις, να τις συνθέσω με τις δικές μου, και με τις μικρές μου δυνάμεις να συμβάλλω και εγώ στην γενικότερη ανόρθωση.

Μία απλή πολίτης

Ολυμπία Σουγιουλτζή

Λογίστρια-  φοροτεχνικός

1 Comment

  • Η Περιφέρεια απάντησε μου σε παρακαλώ (αν μπορεις) γιατί σε κανουν διαφήμιση τωρα και εισαι σε εναν συνδιασμο ο οποιος ηδη διοικει χρονια τωρα,ποτε υπολογίζει να κάνει τον δρόμο Χαλκηδόνας- λουδια?να σου δώσω εγώ τις απαντήσεις1η θα δουμε.2η δεν γνωριζω.3η οταν έρθουν τα λεφτά και 4η η κοινή λογική όπως λες(όπως λένε όλοι μαλλον)Μόλις βγούμε.περαστικά Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *