ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Η Power Book Girl προτείνει για αυτήν την εβδομάδα!

Η Power Book Girl προτείνει για αυτήν την εβδομάδα!

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΤΟ ΓΚΡΟΥΦΑΛΟ

Εκδόσεις: Πατάκη

Συγγραφέας: Τζούλια Ντονάλντσον

Προτεινόμενη Ηλικία:4+ Ετών

Ένα μικρό ποντικάκι συναντά στο δάσος μια αλεπού, μια κουκουβάγια και ένα φίδι. Όλοι το θεωρούν πολύ νόστιμο μεζέ και το καλούν στη φωλιά τους. Το ποντικάκι αρνείται πολύ ευγενικά λέγοντας πως θα συναντήσει ένα Γκρούφαλο. Τι είναι αυτό; Ένα τέρας με κοφτερά δόντια, τρομερά νύχια, ένα δηλητηριώδες σπυρί στην μύτη, πορτοκαλί μάτια, μαύρη γλώσσα και μωβ αγκάθια σε όλη την πλάτη του. Τα ζώα τον πιστεύουν και κρύβονται στις φωλιές τους. Κάπως έτσι γλίτωσε από τα ζώα του δάσους και συνέχισε τη βόλτα του, ώσπου εμφανίστηκε μπροστά του ένα τέρας ίδιο με το Γκρούφαλο. Τι θα κάνει άραγε το μικρό ποντικάκι; Θα γίνει ο νόστιμος μεζές που όλοι ψάχνουν ή θα γλιτώσει χάρη στην εξυπνάδα και την εφευρετικότητα του;

Ένα παγκόσμιο θαύμα. Ένα βιβλίο που έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Μια ιστορία για την εφευρετικότητα και την προνοητικότητα που πρέπει να έχουν οι μικροί αναγνώστες. Δείχνει δείγματα ευφυίας του μικρού ποντικού για να βρει λύσεις με σκοπό να αποφύγει τους κινδύνους του δάσους. Ένα βιβλίο με ιδιαίτερη και ευφάνταστη εικονογράφηση που συνοδεύει το κείμενο με σκοπό την καλύτερη κατανόηση του μηνύματος που θέλει να περάσει η συγγραφέας. Μια ιστορία που πρέπει να υπάρχει σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *