ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Εάν κάποιοι υποψήφιοι της Αλεξάνδρειας παίζονταν στο… στοίχημα!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Εάν κάποιοι υποψήφιοι της Αλεξάνδρειας παίζονταν στο… στοίχημα!

Απο το ξεκίνημα της στήλης ήμουν μαζί σας ειλικρινής. Το ίδιο θα είμαι ακόμη μια φορά, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους απουσίασα κάποιο διάστημα από την τακτική εβδομαδιαία επικοινωνία μας. Ή μάλλον τον… “λόγο” διότι ένας ήταν και όχι πολλοί.

Δύο υποψήφιοι δήμαρχοι της Αλεξάνδρειας, διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων (ένας εκ των οποίων συμπλέων με τις δικές μου), μου έκαναν πρόταση να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό τους. Κανένας από τους δύο δεν γνωρίζει ότι είμαι ο… “Αλεξανδρινός” και συνεπώς κανένας από τους δύο δεν μου έκανε την πρόταση επειδή είμαι ο “Αλεξανδρινός” αλλά το συσχέτισε με την άλλη επαγγελματική και κοινωνική παρουσία μου, στον δήμο της Αλεξάνδρειας.

Ούτε διακινδυνεύω να αποκαλυφθώ, επειδή παρουσιάζω δημοσίως την πρόταση που που έκαναν. Πρώτον επειδή δεν πάει το μυαλό τους, είμαι σίγουρος, για το ποιος είμαι ως “Αλεξανδρινός”. Δεύτερον επειδή στο διάστημα που μου έκαναν την πρόταση, έκαναν το ίδιο και με άλλα πρόσωπα, που δεν διαφέρουν ιδιαίτερα, σε σχέση με το δικό μου προφίλ οπότε μια τέτοια έρευνα περιλαμβάνει πολύ “μπέρδεμα” (τουλάχιστον). Και τρίτον (και σημαντικότερο) σιγά μην κάτσουν να ασχοληθούν με το “ποιός” μπορεί να είναι ο “Αλεξανδρινός” όταν έχουν να ασχοληθούν με πολύ σοβαρότερα θέματα.

Αρνήθηκα. Όπως επίσης είδα να αρνούνται να είναι υποψήφιοι και τόσοι άλλοι όπως εγώ, στο ίδιο χρονικό διάστημα που μου έγινε η πρόταση και από τους δύο (κι αυτό σχετίζεται επίσης με τα παραπάνω που υποστήριξα σχετικά με τη διατήρηση της κρυφής ταυτότητάς μου). Αρνήθηκα διότι στάθμισα “κέρδη” και “ζημιές” στο ενδεχόμενο μιας προσωπικής υποψηφιότητάς μου. Το βασικό κέρδος θα ήταν  το ενδεχόμενο να εκλεγώ και να προσφέρω/συμμετέχω στην προσπάθεια για τον δήμο μας. Πιστεύω ότι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι αυτό έχουν ως βασικό κίνητρο, συνεπώς μην αναζητείτε “λέξεις κλειδιά” για να εντοπίσετε “προτιμήσεις”.  Η βασική “ζημιά” που θα πάθαινα, υπολογίζω πως ήταν το να παρεξηγηθώ με πολλούς καλούς φίλους μου, οι οποίοι δεν θα συμφωνούσαν με την επιλογή μου.

Κάπως έτσι, αρνήθηκα και στις δύο προτάσεις που μου έγιναν, όμως μέχρι να το αποφασίσω προβληματίστηκα ιδιαίτερα για το εάν θα ήταν σωστό να συνεχίζω να αρθρογραφώ ως “Αλεξανδρινός” ενώ θα ήμουν και υποψήφιος. Δημοσιογράφος δεν δηλώνω για έναν και μόνο λόγο. Επειδή δεν είμαι. Έχω μάλιστα μι ιδιαίτερη δυσανεξία με όλους αυτούς (και αυτές) που δηλώνουν δημοσιογράφοι και είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό (something like or wannabe or whatever…).

Παρ΄ όλα αυτά, εφόσον διατηρώ στήλη δημόσιας επικοινωνίας σε δημοσιογραφικό μέσο που ανήκει σε δημοσιογράφο, θεωρώ υποχρέωσή μου να σέβομαι και να τηρώ βασικούς κανόνες ηθικής (δημοσιογραφικής) δεοντολογίας. Με βάση αυτό δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι υποψήφιος και την ίδια ώρα να προβάλλω εμμέσως ή απ΄ευθείας έναν συγκεκριμένο δήμαρχο και τον συνδυασμό του. Και το γράφω αυτό όντας σίγουρος ότι η πόλωση των δημοτικών εκλογών, αργά ή σύντομα,  θα οδηγούσε τα γραπτά μου σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Ακόμη και τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές αισθάνομαι ότι μέσα μου έχουν ήδη ξεθωριάσει οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ του ελέγχου της εξουσίας και της άσκησης της εξουσίας. Το έχω διαπιστώσει από κείμενα που έχω δώσει και από παρατηρήσεις που έχω δεχθεί από αναγνώστες που είχαν δίκαιο. Φανταστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί εάν γινόμουν κι εγώ εξάρτημα ενός εκλογικού μηχανισμού, που θα έπρεπε να ρολάρω ακροβατώντας σε δύο σχοινιά, του σχολιαστή και του υποψήφιου.

Τουλάχιστον έτσι μπορώ να έχω άποψη και να διατυπώνω θέση υπέρ του ενός ή του άλλου όμως μέσα μου θα ξέρω ότι αυτό το κάνω επειδή έχω αυτή τη γνώμη ως αρθρογράφος/σχολιαστής και όχι ως ένας υποψήφιος που θέλει να παραπλανήσει τον κόσμο χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο.

Ολοκληρώνοντας αυτά που είχα να γνωστοποιήσω σε σχέση με μια πιθανή υποψηφιότητά μου και πραγματικά με προβλημάτισαν σε σημείο να διακόψω τη στήλη μέχρι να πάρω την τελική απόφαση, προχωρώ σε μια σύντομη αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης, σε σχέση με την προεκλογική μάχη στον δήμο Αλεξάνδρειας.

Θεωρώ ότι ο Κώστας Ναλμπάντης διανύει μια ιδιαίτερα δημιουργική προεκλογική περίοδο, μετά την πραγματικά μεγάλη συγκέντρωση που διοργάνωσε στο “Αλεξάνδρειο” και με βάση τα όσα δείχνει ο ίδιος ως υποψήφιος δήμαρχος αλλά και ο συνδυασμός του, ως σύνολο (υποψήφιοι και συνεργάτες- επιτελείς), φαίνεται ότι διεκδικεί τον δήμο με ιδιαίτερες αξιώσεις. Εαν παίζονταν στο “στοίχημα”έχω την άποψη ότι η πρόβλεψη “πρόκριση Κώστα Ναλμπάντη στη δεύτερη Κυριακή” θα έδινε απόδοση 1,20 με τάση να υποχωρήσει στο 1,10 ίσως και λιγότερο όσο να πλησιάζουν οι εκλογές.

Αντίστοιχους βηματισμούς ισχυρής υποψηφιότητας, σίγουρα στην πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και με σταδιακά αυξανόμενο εύρος και σε άλλους πολιτικούς χώρους, κάνει και ο Παναγιώτης Γκυρίνης. Ο δήμαρχος κρατάει ακόμη “κλειστά” πολλά από τα δυνατά χαρτιά του κι αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν έχει εμφανίσει ακόμη το σύνολο της εκλογικής δυναμικής του. Ο χρόνος δεν είναι πάντα σύμμαχος σε τέτοιες περιπτώσεις όμως στην περίπτωση που Παναγιώτη Γκυρίνη και σε σχέση με τους άλλους “ομόσταυλους” συνυποψήφιούς του, μάλλον οι συγκυρίες δείχνουν να είναι με το μέρος του. Εαν παίζονταν στο “στοίχημα”έχω την άποψη ότι η πρόβλεψη “πρόκριση Παναγιώτη Γκυρίνη στη δεύτερη Κυριακή” θα έδινε απόδοση 1,50 χωρίς να μπορώ να διευκρινίσω την αυξομείωση της τάσης, σε ένα μήνα μετά.

Για τους υπόλοιπος δεν έχω να σχολιάσω κάτι ιδιαίτερο. Άλλωστε χωριό που φαίνεται, “Αλεξανδρινό” δεν θέλει. Περιμένω όμως να δω μια άλλου είδους προεκλογική κινητικότητα από την πλευρά του συνδυασμού Κούγκα, Βενιόπουλου (κλπ). Πρόκειται για περίπτωση όπου εδώ, ο χρόνος μάλλον κυλάει σε βάρος τους κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξουν αν και σε σχέση με τους προσωπικούς σχεδιασμούς τους, “δεν φοβάμαι” ούτε τον έναν ούτε τον άλλον.  Όσο για τον εάν περιλαμβάνονταν σε στοιχηματικές προβλέψεις, τόσο ο Σάκης Κούγκας όσο και ο Κώστας Βενιόπουλος θα περιλαμβάνονταν στα ειδικά στοιχήματα κι εκεί αφήνω τον “Επίκαιρο” να τα προσδιορίσει από πλευρά “είδους” και αποδόσεων, με την προτροπή να δώσει βάρος στη γκανιότα για να έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο.

Με αυτά και χωρίς άλλα κλείνω το σημερινό σημείωμά μου.

Θα έχουμε περισσότερα στο επόμενο και μέχρι τότε, υγεία και προπαντός ψυχραιμία.

Αλεξανδρινός

4 Σχόλια

  • Θα ήθελα την άποψη σου σχετικά με το φαινόμενο εξαγοράς ψήφων.
    Επίσης θεωρεις ότι όσοι ξεπουλιούνται για 20-30-50 ευρώ έχουν δικαίωμα να ασκούν έπειτα κριτική στην πολιτική ηγεσία που θα εκλεγεί;

  • Δεν είδα να αναφέρεσαι στην υποψηφιότητα Αργύρη Πανταζόπουλου, τόσο πολύ φοβάσαι που ούτε καν το όνομα του αλλά ο κόσμος της Αλεξάνδρειας δείχνει την εμπιστοσύνη του με τον τρόπο που τον προσεγγίζει χωρίς………?

  • Φοβάσαι τον Πανταζόπουλο και καλά κάνεις, ασχολείσαι με τακτικές εντυπώσεων του Ναλμπάντη, όσους παρουσίασε στο Μέλαθρον είναι δεν είναι το 1/4 των ψήφων του Κούγκα, γατάκι

  • Ε τώρα θα στο πω. Με τέτοια χαζά που γράφεις πιστεύεις πως κανείς μπορεί να σε πάρει στα σοβαρά? Ένας σοβαρός άνθρωπος που αρθρογραφεί για να τον λάβει ο αναγνώστης στα σοβαρά βάζει το ονοματάκι του και δεν το παίζει ούτε ξερόλας ούτε κουκουλοφόρος. Για αυτό κατέβα από το καλάμι γιατί γίνεσαι γραφικός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up