ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Νέο “χτύπημα” στους αγρότες της Ημαθίας – δυνατό χαλάζι κατέστρεψε χωράφια στη Μελίκη (εικόνες)

Νέο “χτύπημα” στους αγρότες της Ημαθίας – δυνατό χαλάζι κατέστρεψε χωράφια στη Μελίκη (εικόνες)

Νέο χτύπημα για τους παραγωγούς της Ημαθίας ήρθε τις τελευταίες ημέρες από την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή μας, με αποκορύφωμα τη σφοδρή χαλαζόπτωση που ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής, καταστρέφοντας μεγάλες εκτάσεις σε ροδάκινα και τις πρώιμες ποικιλίες σε νεκταρίνια και βερίκοκα.

Μιλώντας στο veriotis.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας Τάσος Χαλκίδης, χαρακτήρισε «χιόνι» το χαλάζι που είδε με τα μάτια του να σκεπάζει τα χωράφια στην περιοχή της Μελίκης το απόγευμα της Παρασκευής 12 Απριλίου. Όπως ανέφερε ο κ. Χαλκίδης, μέχρι στιγμής έχουν γίνει αναφορές για τεράστιες καταστροφές στην περιοχή της Μελίκης, του Κοπανού και της Ραψωμανίκης, με τη μεγαλύτερη ζημιά να εντοπίζεται στις πρώιμες ποικιλίες νεκταρινιών και βερίκοκων.

«Αυτό που είδα με τα μάτια μου ήταν “χιόνι”. Το χαλάζι χτύπησε τα πρώιμα νεκταρίνια και τα σακάτεψε. Οι γεωπόνοι έπρεπε να είναι στα χωράφια από χθες, αλλά από Δευτέρα οπωσδήποτε πρέπει να μπουν στα χωράφια να δουν τις ζημιές», τόνισε, ενώ όπως ανέφερε, πραγματοποιώντας χθες μια πρώτη αυτοψία σε χωράφια της Ημαθίας μαζί με τον βουλευτή Απόστολο Βεσυρόπουλο, προκειμένου να δουν την έκταση και το μέγεθος της νέας καταστροφής που υπέστησαν οι παραγωγοί, προσπάθησαν να «πιέσουν» τις αρμόδιες υπηρεσίες για την άμεση εκτίμηση της ζημιάς.

Δείτε φωτογραφίες από τη Μελίκη του veriotis.gr:

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *