ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Game of Thrones και… δημοτικές εκλογές Αλεξάνδρειας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Game of Thrones και… δημοτικές εκλογές Αλεξάνδρειας

Εάν σας πω ότι όλες αυτές τις ημέρες που απουσίασα ήμουν εκτός Ελλάδος, για συνεργασία με τους σεναριογράφους του Game of Thrones με θέμα την πλοκή και τα σενάρια της σειράς, θα το πιστέψετε; Προφανώς όχι και καλά θα κάνετε, αν και όντως ήμουν εκτός Ελλάδος όμως για άλλους, επαγγελματικούς λόγους.

Όμως, το θέμα της πλοκής του Game of Thrones δεν νομίζω πως είναι άσχετο με την προεκλογική εξέλιξη στον δήμο Αλεξάνδρειας. Ίσα ίσα που και στις δύο περιπτώσεις συμβαίνουν ακριβώς τα ίδια. Εάν παρακολουθήσατε τα ξημερώματα της Δευτέρας το πρώτο επεισόδιο του όγδοου και τελευταίου (;) θα διαπιστώσατε ότι όλα καταλήγουν σε δύο γνωστά στρατόπεδα κι ανάμεσά τους θα δοθεί η τελική μάχη.

Μήπως και στον δήμο Αλεξάνδρειας εκεί δεν καταλήγουν τα πράγματα;

Σε  μια τελική μάχη μεταξύ δύο ήδη γνωστών στρατοπέδων, του Παναγιώτη Γκυρίνη και του Κώστα Ναλμπάντη. Απομένουν 40 ημέρες για τις εκλογές και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κόσμου, οι δύο προαναφερόμενοι υποψήφιοι θεωρούνται μακράν ως οι επικρατέστεροι για να οδηγηθούν στο “μαρμαρένιο αλώνι” της δεύτερης Κυριακής όπου θα δώσουν την τελική μάχη τους.

Εάν μου ζητήσετε να σας πω, ποιος θεωρώ ότι έχει το προβάδισμα δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω σωστή εκτίμηση και δεν θα το επιχειρήσω. Θα αναφερθώ όμως στο προβάδισμα που νομίζω ότι έχει ο Παναγιώτης Γκυρίνης στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Φάνηκε και από την πρόσφατη επίσκεψη στην Αλεξάνδρεια, του Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρόεδρου της καρδιάς του. Τροποποίησε το πρόγραμμα ο πρόεδρος της ΝΔ για να πάρει “αλά μπρατσέτα” τον δήμαρχο και να πάει μαζί του στο Πνευματικό Κέντρο, αφήνοντας κάποιους άλλους να “λυσσάνε” από τον φθόνο.

Μη μου πείτε ότι ένας εν δυνάμει αυριανός πρωθυπουργός κινείται και συναντά ανθρώπους χωρίς να γνωρίζει ποιοι είναι και τι εκπροσωπούν. Προφανώς λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι στενοί συνεργάτες του ήταν ενήμεροι για τον δήμαρχο Παναγιώτη Γκυρίνη και έκριναν ότι έπρεπε να του κάνουν την… “αβάντα”. Διότι όταν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σου κάνει την τιμή να αποδεχθεί την πρόσκλησή σου και συμφωνεί να περπατήσει μαζί σου για να ενημερωθεί για το έργο σου, ενώ είσαι υποψήφιος δήμαρχος μαζί με άλλους 1-2 από τον ίδιο κομματικό χώρο, τότε πέρα από όλα τα άλλα είναι και αβάντα όπως και να το κάνουμε.

Εδώ ολόκληρη Γεωργία Μπατσαρά αγνόησε στη Βέροια και δεν είπε ούτε μια κουβέντα για την υποψηφιότητά της, στον δήμο της πρωτεύουσας, παρότι έχει το κομματικό “χρίσμα” (υποτίθεται) προφανώς όχι επειδή του… διέφυγε! Τι να λέμε τώρα… Γι αυτό σας λέω. Ο Παναγιώτης Γκυρίνης είναι μπροστά και ίσως στο “άτυπο” να είναι και αυτός που στηρίζουν (πλειοψηφικά) οι τοπικοί νεοδημοκράτες κι ας επιμένουν να κρατούν τα προσχήματα τα επίσημα κομματικά όργανα που συνεχώς και με κάθε τρόπο τονίζουν ότι μένουν αμέτοχα από τη μάχη των δημοτικών εκλογών, επιδιώκοντας μόνο να εκλεγεί κάποιος υποψήφιος από αυτούς που έχουν αναφορά στον κομματικό χώρο τους.

Ο Παναγιώτης Γκυρίνης βέβαια δεν αποδέχεται τον ρόλο του κομματικού δημάρχου και καλά κάνει διότι τον στηρίζουν ταυτόχρονα και  ισχυρά τοπικά στελέχη άλλων κομματικών χώρων, ειδικά από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ). Έναν χώρο που επίσημα τον εκπροσωπεί ο έτερος των δύο εκλογικών φαβορί, ο Κώστας Ναλμπάντης. Που κι αυτός για τους λόγους που το κάνει ο Παναγιώης Γκυρίνης δεν αποδέχεται τον ρόλο του κομματικού διότι τον στηρίζουν ταυτόχρονα και ισχυρά στελέχη άλλων κομματικών χώρων, ειδικά απο τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Εκεί νομίζω ότι θα κριθεί σημαντικά η διαφορά μεταξύ των δύο.  Στους πόσους θα πετύχουν να φέρουν με το μέρος τους, από άλλους κομματικούς χώρους. Ο Γκυρίνης κυρίως από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και ο Ναλμπάντης κυρίως από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Όπως και να έχει όμως, αυτοί οι δύο είναι που οδηγούν την κούρσα και μέχρι στιγμής έχουν αφήσει πολύ πίσω όλους τους άλλους υποψήφιους. Έχουμε δηλαδή μια κατάσταση όπως σε κάτι αγώνες στίβου μεγάλων αποστάσεων όπου οι δύο πρώτοι συναγωνίζονται μεταξύ τους, έχοντας τη σκέψη τους στο “καμπανάκι” της τελικής ευθείας και πολύ πίσω τους ακολουθεί το γκρουπ των… λαχανιασμένων.

Αυτά με τι δημοτικές εκλογές.

Στον χώρο των εθνικών εκλογών έχω την εντύπωση ότι η συσπείρωση στον χώρο του τοπικού ΚΙΝΑΛ αρχίζει να αγγίζει μεγάλα ποσοστά. Εννοώ του ρουμλουκιώτικου ΚΙΝΑΛ κι αυτό έχει άμεση σχέση και με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η κινητοποίηση που παρατηρείται απο την πλευρά των δύο υποψηφίων βουλευτών, του Μπάμπη Γκιόνογλου και του Νίκου Μπρουσκέλη είναι ιδιαίτερα μεγάλη και με εμφανή θετικά αποτελέσματα.

Ειδικά οι αναφορές στη συμβολή του Μπάμπη Γκιόνογλου στη στελέχωση του ψηφοδελτίου του Κώστα Ναλμπάντη είναι εμφανείς (ακόμη και από στελέχη του άλλου χώρου). Ο δε Νίκος Μπρουσκέλης από την πλευρά του κινητοποιεί ολοένα και περισσότερο κόσμο από το εύρος των γνωριμιών που διαθέτει (προσωπικά αλλά κι ως επιστήμονας) και όπως μαθαίνω, νερό στο όνομά του δεν πίνουν μόνο ψηφοφόροι από τον χώρο της κεντροαριστεράς αλλά και άλλοι πολύ που μπορεί να καταγράψουν σημαντικές προσθέσεις.

Για να μη λέτε όμως πάλι ότι γράφω μόνο για τον πολιτικό χώρο που προσωπικά υποστηρίζω, θα κάνω μια αναφορά και για τον χώρο της κεντροδεξιάς όπου επίσης υπάρχουν αξιοσημείωτες αναφορές στελεχών, μέσω και της τρέχουσας επικαιρότητας.

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος μέσω της παρουσίας του, στις εκδηλώσεις με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ημαθία, επιβεβαίωσε ότι είναι το αδιαμφισβήτητο και το αδιαφιλονίκητο “νούμερο ένα” της Νέας Δημοκρατίας στην Ημαθία και σίγουρα ένα στέλεχος πρώτης γραμμής πανελλαδικά που έχει την εμπιστοσύνη του αρχηγού και του περιβάλλοντός του (σημαντική παράμετρος για ένα κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία).

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ως εκπρόσωπος της νέας γενιάς φαίνεται ότι θα είναι το… next big think της κεντροδεξιάς στην Ημαθία. Εκπροσωπεί μια νέα σύγχρονη αντίληψη πολιτικής, έχει κουλτούρα πολιτικής καινοτομίας και παρουσιάζει εμφανές προβάδισμα έναντι άλλων προσώπων που θέλουν να πλασάρονται ως “καινούργια” αλλά συνεχώς και με… συνέπεια αποδεικνύουν το πόσο παλιές αντιλήψεις εκφράζουν.

Ο δε Λάζαρος Τσαβδαρίδης από την πλευρά του, είναι αυθεντικός και γνήσιος έναντι μιας μεγάλης βάσης νεοδημοκρατών, έχει αυτό που λέμε… “μαγιά”, είναι μέσα στο ψηφοδέλτιο όμως μου δίνει την εντύπωση ότι μια το… “βρίσκει” και μια το… “χάνει” και κατά την άποψή μου χρειάζεται έναν καλύτερο συντονισμό ώστε να πετύχει αυτό που πραγματικά αξίζει και δικαιούται ως πολιτικός.

Πριν κλείσω να σημειώσω ότι την ώρα που έγραφα το σημείωμα μου, ενημερώθηκα για τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσε το χαλάζι σε καλλιέργειες της περιοχής μας και άλλων περιοχών της Ημαθίας. Διάβασα και για τις πρωτοβουλίες που πήραν πολλοί για την έγκαιρη καταγραφή των ζημιών και την αποτελεσματική αποζημίωση των πληγέντων, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη που πραγματικά όποτε χρειάζεται δείχνει έναν  θετικό “τσαμπουκά” πολιτικού χωρίς δήθεν και χωρίς περιτύλιγμα. Ξέρει τι κάνει ο Τζιτζικώστας και μακάρι να τους βγει με τους αγρότες διότι μπροστά στην καταστροφή που έπαθαν δεν χωρούν μεμψιμοιρίες και κομματικές προτιμήσεις. Προέχει ο σκοπός και αυτή την ώρα μποστάρης για να τον πετύχουμε είναι ο αντιπεριφερειάρχης.

Αλεξανδρινός

1 Comment

  • Δες έναν ψυχίατρο χριστιανέ μου να σου κάνει μια σωστή διάγνωση πάρε και μια δεύτερη γνώμη και σταμάτα να παίρνεις ληγμένα χάπια κρίμα είσαι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *