ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Οι δημοτικές εκλογές της Αλεξάνδρειας προηγούνται της… Δευτέρας Παρουσίας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Οι δημοτικές εκλογές της Αλεξάνδρειας προηγούνται της… Δευτέρας Παρουσίας

Μπαίνουμε στο Μάιο και ταυτόχρονα μπαίνουμε και στην τελική ευθεία των δημοτικών εκλογών. Απομένουν πλέον μόλις 26 ημέρες μέχρι την πρώτη Κυριακή και όλες οι πληροφορίες που έρχονται στη διάθεσή μας, δείχνουν ότι οι «δυάδες» του τελικού μάλλον έχουν ξεκαθαρίσει και στους τρείς δήμους της Ημαθίας. Κάτι άκουσα και για κρυφές «μετρήσεις» που «δείχνουν» όσα θα σας παρουσιάσω παρακάτω όμως δεν είμαι σε θέση να τα επιβεβαιώσω και κατά συνέπεια δεν θα παρουσιάσω στοιχεία για το ποιος θα είναι πρώτος και ποιος δεύτερος ούτε θα μπω στον πειρασμό να αναφερθώ σε ποσοστά παρότι έμαθα πως ήδη κυκλοφορούν στην πιάτσα.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες που έρχονται από πολλά σημεία της πιάτσας, η κατάσταση στους δήμους της Ημαθίας δείχνει να καταλήγει στις παρακάτω δυάδες:

Στον δήμο Βέροιας η επικρατέστερη δυάδα που φαίνεται να προκρίνεται στη Β’ Κυριακή των δημοτικών εκλογών είναι ο νυν δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης και ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Παύλος Παυλίδης. Μεταξύ αυτών των δύο αναμένεται να κριθεί η «τελική μάχη». Μάλλον υποψηφιότητα κομματικής σφραγίδας (ΚΙΝΑΛ) ο Κώστας Βοργιαζίδης, με μεμονωμένες συνεργασίες στελεχών άλλων κομμάτων αλλά και με την υποστήριξη γνωστών «κύκλων» της Βέροιας που τώρα θα φανεί κατά πόσο διαθέτουν «ζουμί» ή είναι απλώς «αυγά χωρίς κρόκο». Από την άλλη πλευρά υπάρχει μια πολυσυλλεκτική ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση, ο συνδυασμός του Παύλου Παυλίδη που εκπροσωπεί την τάση της «αλλαγής» και της νέας πρότασης για να ξεφύγει η πρωτεύουσα της Ημαθίας από τη στασιμότητα στην οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια. Στη Βέροια επίσης, κοντεύει να γίνει «νόμος» ότι όποιος κερδίζει στην πρώτη Κυριακή, χάνει στη δεύτερη κι αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όσους ποντάρουν σε νικητή, πάντα την τελευταία στιγμή. Κι αυτό απομένει να δούμε εάν θα επαναληφθεί για άλλη μια φορά.

Στον δήμο Νάουσας, σύμφωνα πάντα με τις πηγές των εκτιμήσεων που σας ανέφερα (βασικά της πιάτσας που ξέρει καλύτερα από τον κάθε δημοσκόπο «τι» ακριβώς συμβαίνει στον τόπο της), ο νυν δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης θα αναμετρηθεί στη Β΄ Κυριακή των εκλογών με τον υποψήφιο δήμαρχο Νικόλα Καρανικόλα. Κι αυτό είναι ένα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ζήτημα καθώς ο δήμος Νάουσας κάποτε θεωρούνταν προπύργιο της Αριστερής και της Κεντροαριστερής αυτοδιοίκησης. Το συζητούσαμε αυτό με φίλους που έχουν θητεύσει στο χώρο (τοπικά) και κατέχουν τα αυτοδιοικητικά και την τοπική ιστορία τους, οι οποίοι μας ανέφεραν δημάρχους Νάουσας όπως ο αείμνηστος Δημήτρης Βλάχος (στέλεχος του Συνασπισμού της Αριστεράς και εκλεγμένος δήμαρχος για πέντε θητείες) όπως και οι, Πέτρος Μπόλας, Γρηγόρης Λιόλιος,  Γεώργιος Πολάκης, Τάσος Καραμπατσός, που είχαν δημιουργήσει «άπαρτο καθεστώς» στην αριστερή και κεντροαριστερή παρουσία της  δημοτικής αρχής της Νάουσας. Όμως από την ώρα που «εντάχτηκαν» στο δήμο Νάουσας οι πρώην δήμοι Ανθεμίων και Ειρηνούπολης άλλαξε η εκλογική σύνθεση και μαζί άλλαξαν και τα παραταξιακά δεδομένα. Η πρώτη φορά δεξιάς απόκλισης δήμαρχος, έγινε πραγματικότητα στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, με την επικράτηση του Νίκου Κουτσογιάννη. Αυτό δεν το είχε καταφέρει, στα παλιά τα χρόνια, ούτε ο Γιάννης Σπάρτσης κι αυτό μου λένε αυτοί που ξέρουν είναι ιδιαίτερα ενδεικτικό για την αλλαγή της σύνθεσης του εκλογικού σώματος. Σα να μην έφθανε αυτό ήρθε και η εποχή που στο δήμο Νάουσας φθάσαμε να διαγωνίζονται δύο πρόσωπα της δεξιάς για να κερδίσει ένας από αυτούς τον δήμο. Η δε προοδευτική παράταξη της πόλης βρίσκεται σε εκλογικό λήθαργο ή σε προσωπική αυτοάμυνα, αδυνατώντας ή αρνούμενη να παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Αρκεί να σας πω μια πληροφορία που μου μετέφεραν και ισχυρίζεται ότι ο πρώην δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Καραμπατσός, σήμερα υποστηρίζει τον δεξιό Νίκο Καρανικόλα, με τον οποίο έχει συστρατευτεί και η μίση Νέα Δημοκρατία του δήμου (η άλλα μισή είναι με τον Κουτσογιάννη).

Κι ερχόμαστε στα δικά μας, στον δήμο Αλεξάνδρειας όπου επίσης οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις που σας μετέφερα παραπάνω (της πιάτσας) καταγράφουν με σαφήνεια τη δυάδα που θα προκριθεί στη Β΄ Κυριακή των δημοτικών εκλογών. Εκτιμήσεις που δεν απέχουν καθόλου με όσα σας γράφω εδώ και καιρό και απομένουν μόλις 25 ημέρες από σήμερα, για να αποδειχθεί το αξιόπιστό τους. Ο Παναγιώτης Γκυρίνης θεωρείται σίγουρος για πρόκριση στον επόμενο γύρο των δημοτικών εκλογών και θα έχει ως αντίπαλο τον Κώστα Ναλμπάντη. Βουίζει ο δήμος Αλεξάνδρειας για αυτή τη δυάδα, όπου πηγαίνω και με όποιους έχω συναντήσεις ακόμη και από επιτελεία άλλων υποψηφίων.

Ποια όμως είναι τα βασικά στοιχεία που θεωρώ ότι καταγράφονται στο ενεργητικό αυτών των δύο υποψηφίων και τους κατατάσσουν αναμφίβολα μεταξύ των δύο που θα διεκδικήσουν τον δήμο Αλεξάνδρειας στη Β΄ Κυριακή των εκλογών; Θα σας εξηγήσω τι εννοώ. Ο Παναγιώτης Γκυρίνης δείχνει να έχει τον χρόνο με το μέρος του και όσο περνάει ο καιρός φαίνεται ότι η δυσμενής εικόνα που θέλησαν να δημιουργήσουν σε βάρος του κάποιοι εσωκομματικοί αντίπαλοί του, ήταν απλώς μια fake κατάσταση, που δεν βρήκε ανταπόκριση στην πλατιά μάζα των ψηφοφόρων του δήμου Αλεξάνδρειας. Ο Παναγιώτης Γκυρίνης εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος που τον εξέλεξε δήμαρχο, αυξάνει επιρροές μέσω νέων συνεργασιών που αναπτύσσει, κερδίζει έδαφος όσο περνάει ο καιρός και ήδη έχει πάρει σημαντικό προβάδισμα έναντι των άλλων υποψηφίων της δεξιάς, προβάδισμα που κατά την άποψή μου, δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει μέχρι τις εκλογές. Αυτός θα είναι που θα περάσει στη Β΄ Κυριακή εκεί όπου είναι ήδη γνωστός ο αντίπαλός του.

Είναι ο Κώστας Ναλμπάντης. Ο υποψήφιος που από την πρώτη στιγμή, που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, φίλοι και αντίπαλοι τον κατέταξαν σε έναν από τους δύο, που θα περάσει σίγουρα στη Β’ Κυριακή. Αυτό νομίζω βρίσκει όλους σύμφωνους ακόμη κι αυτούς που δεν θέλουν να το παραδεχθούν. Οι λόγοι αυτής της δυναμικής είναι εμφανείς. Ο Κώστας Ναλμπάντης είναι νέος, έχει φρεσκάδα, είναι πλατιά κοινωνικός και ευρύτερα αποδεκτός,, εκφράζει μια διαφορετική αντίληψη για τον δήμο Αλεξάνδρειας, εκφράζει την «αλλαγή» και είναι ο μόνος που κατόρθωσε να πείσει τον κόσμο που αναζητά έκφραση σε όλα αυτά. Επιπλέον είναι ένας άνθρωπος της Αλεξάνδρειας που έχει δώσει αυτοδιοικητικές μάχες για τον τόπο, ξέρει να κρατάει αποστάσεις μεταξύ κομματικής πολιτικής και αυτοδιοίκησης και πείθει ως ένας επικεφαλής πολυσυλλεκτικού συνδυασμού, νέος σε ηλικία και αντιλήψεις. Κάπως έτσι ένωσε την κεντροαριστερά της περιοχής χωρίς να απομακρύνει τους σημαντικούς κεντροδεξιούς υποστηρικτές του, που στέκονται στο πλευρό του επειδή εμπιστεύονται τις δεσμεύσεις του και την αυτοδιοικητική ανιδιοτέλεια του, στηρίζοντας κι αυτοί τον προγραμματικό λόγο του.

Δεν χρειάζονται περισσότερα για να αιτιολογηθεί η αντίληψη ότι Γκυρίνης και Ναλμπάντης θα είναι οι υποψήφιοι που θα αναμετρηθούν στη Β΄ Κυριακή για τον δήμο Αλεξάνδρειας. Κι αυτό ακριβώς το δίδυμο (Ναλμπάντης και Γκυρίνης) είναι ίσως η δυάδα που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό επιβεβαίωσης σε σχέση με τα άλλα «δίδυμα» υποψηφίων που σας ανέφερα για τους δήμους Βέροιας και Νάουσας.

Προφανώς δεν… κομίζω γλαύκας εις Αθήνα κι αυτό είναι κάτι που το συζητούν και το παραδέχονται σχεδόν όλοι. Ακόμη κι αυτοί που συνεχίζουν για την τιμή των όπλων, προσδοκώντας «ανάσταση νεκρών». Αυτό όμως μόνο στη «Δευτέρα Παρουσία». Μέχρι τότε προηγούνται οι δημοτικές  εκλογές κι εκεί το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς όπως καταγράφεται από τη σημερινή πραγματικότητα. Αυτό που πριν λίγο σας περιέγραψα δηλαδή, αυτό που έχει παγιωθεί με το δίδυμο που προανέφερα για τον δήμο Αλεξάνδρειας και που σχεδόν έχει παγιωθεί με τα δίδυμα που προανέφερα για τους δήμους Βέροιας και Νάουσας.

Κρατείστε αρχείο το σημείωμα αυτό. Θα με θυμηθείτε το βράδυ της Κυριακής 26 Μαΐου. Με τη στήλη θα επανέλθουμε όμως πολύ πιο σύντομα. Διότι πλησιάζουν και οι εθνικές εκλογές κι εκεί ήδη συννεφιάζει για κάποια φαβορί και οι ανατροπές που θα συμβούν θα κάνουν μεγάλο κρότο. Υπομονή διότι θα τα πούμε και γι αυτό πολύ σύντομα.

Αλεξανδρινός  

10 Comments

  • Να λοιπόν που τελικά μέσω Αλεξάνδρειας γράφτηκε αυτό που δεν γράφτηκε μέχρι τώρα σε κανένα ΜΜΕ της Νάουσας ούτε της Βέροιας. Ότι ο Τάσος Καραμπατζός στηρίζει για υποψήφιο δήμαρχο Νάουσας πρόσωπο που προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και δεν στηρίζει την εκλεκτή του ΚΙΝΑΛ Ίλια Ιωσηφίδου.
    Γιατί έχω την εντύπωση ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος που συντάχθηκε το συγκεκριμένο άρθρο; Εξ ου και αναλυτική η σπουδή για την αυτοδικητική πορεία της κεντροαριστεράς στο δήμο, προφανώς…
    Γιατί έχω την εντύπωση ότι το συγκεκριμένο link της ιστοσελίδας έχει φθάσει ήδη στο γραφείο της Φώφης Γεννηματά και άλλων εκλεκτών στελεχών του Κινήματος; Τόσες λέξεις για μια “σταύρωση”;

  • Πόσα πήρες για να γράψεις αυτές τις μ@λ@κίες αγόρι μου? Στις 26 Μάη θα πάρεις λαξοτανίλ και στις 2 Ιούνη θα πάρεις να βάλεις υπόθετα γλυκερίνης, για να απαλύνεις τον πόνο σου.

  • Λοιπόν Αλεξανδρινέ, με αυτές τις αθλιότητες- γελοιότητες που γράφεις μόνο γέλιο και οίκτο προκαλείς. Αλήθεια εσύ που τα γνωρίζεις όλα που κάνεις και…. Γκάλοπ δεν άκουσες τίποτα για τον τιμοκατάλογο που κυκλοφορεί στην πιάτσα για υποψηφίους? Θα σου θυμίσω όμως πως και άλλος υποψήφιος το 2014 διέθεσε πακτωλό χρημάτων αλλά έχασε στο τέλος. Πάντως κάνεις και ένα καλό. Δίνεις πολλά κλικ στο Αλεξάνδρεια- γιδάς, αυτό το βάζω στα θετικά σου. Πάντα οι κωμικοί και οι ταχυδακτυλουργοί είχαν πέραση.

  • Για την Βεροια θα πεσεις εξω ,την πρωτια θα την εχει η Μπατσαρα και για την δευτερη θεση θα παλεψει ο νυν Δ ημαρχος με τον Παπαγιανη και την Δευτερη Κυριακη θα εκλεγει η Μπατσαρα.

  • καλός εκλογομαγειρας εισαι ….τους δύο που δεν τους αναφέρεις καθόλου
    ΕΊΝΑΙ τα φαβορί….Αλλά ρτδι νομιζειε οτι κανετε καλο…..

  • Μαύρα μεσάνυχτα έχεις αλεξανδρινέ

  • Οτι να ναι.

  • Οι λανθασμενες κινησεις του ΚΙΝΑΛ για τον Δημο Αλεξανδρειας θα οδηγησουν μαθηματικα στην τριτη θεση τον υπο αμφισβητηση απο τον κοσμο του ΠΑΣΟΚ υποψηφιο του και οχι μονο λογω στηρηξης του απο τον τοπικο Συριζα.με αποτελεσμα στην πρωτη Κυριακη να εχουν τερματισει στις δυο πρωτες θεσεις υποψηφιοι της Κεντροδεξιας παραταξης και να διεκδικουν εξ ισου τον Δημο την β.Κυριακη με νικητη αυτον που θα εχει τα πιο δυνατα αντανακλαστικα .

  • Τους μεν κενούς ασκούς τους φουσκώνει ο άνεμος, τους δε ανόητους ανθρώπους η αλαζονεία. Τα άδεια σακιά ο αέρας τα φουσκώνει τους ανόητους όμως ανθρώπους η έπαρση. Δεν ξέρω αν καταλάβεις κάτι από αυτά που σου γράφω αλεξανδρινέ αλλά αν δεν μπορείς να το ερμηνεύσεις ρώτα κάποιο να σου το εξηγήσει.

  • Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *