ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Σήμερα σχολιάζω για τη Ν.Δ. Ημαθίας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Σήμερα σχολιάζω για τη Ν.Δ. Ημαθίας

Θα εντοπίσατε προφανώς τη χρονική καθυστέρηση σε σχέση με την “άφιξη” του σημερινού κείμενου μου και θα σας εξηγήσω τον λόγο αμέσως. Είχα αποφασίσει να αποκαλύψω μια φωτογραφία μου. Ναι μια φωτογραφία μου. Μια σε πόζα “προφίλ” σαν αυτές που ανεβάζουν διάφοροι υποψήφιοι. Αφού δεν είμαι υποψήφιος σκέφτηκα, πρέπει να βρω έναν άλλο τρόπο για να παρουσιάσω τη “φάτσα” μου και αποφάσισα να το κάνω ως αρθρογράφος. Θα δίνονταν έτσι κι ένα τέλος στα κατά καιρούς σενάρια και στις διάφορες εικασίες που κυκλοφορούν στον Γιδά (τώρα και στη Βέροια, σύντομα και στη Νάουσα…) για την “ταυτότητα” του “άγνωστου” Αλεξανδρινού, που -τηρουμένων των αναλογιών- κοντεύει να εξελιχθεί σε υπόθεση ωσάν το μυστήριο που εξυφαίνεται πέριξ της πόλεως του Λοχ Νες με το γνωστό “τέρας”.

Τερατώδης όμως, δεν νομίζω πως είμαι ούτε βέβαια και λειτουργώ κάτω από διαταραχές που κατά την άποψη κάποιων τακτικών αναγνωστών μου, κατηγοριοποιούνται ως “ψυχικές” (όπως χαρακτηρίζομαι από κάποιους επειδή δεν τους αρέσουν αυτά που γράφω). Το γράφω αυτό για να αντιληφθούν ορισμένοι ότι διαβάζω όλα τα σχόλια με προσοχή, τα λαμβάνω υπόψη μου σίγουρα ως κολακεία (διότι ασχολείστε μαζί μου) και κατανοώ πλήρως τους πολλαπλάσιους που θέλουν μεν να σχολιάσουν αλλά δεν το επιχειρούν για λόγους δικούς τους. Να σας δηλώσω επίσης ότι εκτιμώ κάθε άποψη, ακόμη και την πλέον ακραία, ένθεν κακείθεν, θεωρώντας ότι ο καθένας μου δίνει αφορμή σκέψης κι αυτό είναι πολύτιμο  όπως και αν διατυπώνεται. Συνεπώς… keep commenting no matter how. U R very welcome.

Έγραφα λοιπόν ότι αποφάσισα να “κοτσάρω” στο κείμενό μου μια προσωπική φωτογραφία μου και για να είμαι στο πλαίσιο της εποχής, έδωσα τη φωτογραφία μου για… επεξεργασία. Η αλήθεια είναι πως είδα μια τέτοια, επεξεργασμένη προεκλογική φωτογραφία, σε ανάρτηση ενός τοπικού υποψηφίου και η ματαιοδοξία της εικόνας που εξέπεμπε σε αφθονία, “κόλλησε” αμέσως και σε μένα. Αυτή ήταν η αιτία και η αφορμή. Παρατήρησα την επίπλαστη φωτεινότητα, το αφύσικο της δήθεν παντοτινής νεότητας, το υποκριτικό της ανύπαρκτης ρυτίδας και αμέσως αναρωτήθηκα: “Ποιος ο λόγος να μην κάνω μια τέτοια φωτογράφηση κι εγώ”. Στο κάτω- κάτω (σκέφτηκα) εάν πετύχω ένα αποτέλεσμα σαν το παράδειγμα που σας προανέφερα, υπάρχει περίπτωση να μη με αναγνωρίζουν κι εμένα όταν με βλέπουν στο φυσιολογικό μου.

Να μη τα πολυλογώ, με αυτά και με άλλα, ανέθεσα στον “μακετίστα” του alexandreia-gidas.gr να επεξεργαστεί με παρόμοιο τρόπο, μια “προφίλ” φωτογραφία μου. “Θα χρειαστεί χρόνος διότι πρέπει να σβήσουμε πολλά” μου απάντησε και όταν του έδειξα, ως παράδειγμα, τη φωτογραφία του υποψηφίου που σας ανέφερα παραπάνω, ο μακετίστας μου επιβεβαίωσε ότι κι εκεί σβήστηκαν πολλά. Αναρωτήθηκαν προς στιγμή εάν σε μια φωτογραφία, εκτός από τη γήρανση, ένας μακετίστας μπορεί να σβήσει μνήμες και συνειδήσεις. Η απάντηση είναι “ίσως” και εξαρτάται από την ευκολία που το πρόσωπο της φωτογραφίας, επιδίδεται σε μεταμορφώσεις (περισσότερα μπορούν να σχολιάσουν οι αναγνώστες που έχουν άποψη περί συμπεριφορών).

Εκεί κάπου τα χάλασα με τον μακετίστα μας. Στον χρόνο. Δεν μπορούσα να περιμένω μέχρι να τελειώσει την επεξεργασία της φωτογραφίας μου, να καθυστερήσω κι άλλο τη στήλη. Αποφάσισα να του δώσω “άκυρο” και να’ μαι σήμερα εδώ, χωρίς φωτογραφία. Δεν ξέρω πόσο σημαντικό είναι αυτό όμως σίγουρα δεν επηρεάζει αυτό που θέλω να γράψω και αφορά κυρίως τον χώρο της τοπικής Νέας Δημοκρατίας. Πίτα που δεν τρως, τι σε νοιάζει κι αν καεί, λένε στο χωριό μου όμως έχω εντοπίσει κάποια “πράγματα” που θέλω να τα σχολιάσω κι αυτός είναι ο λόγος που ασχολούμαι.

Θα ξεκινήσω με την εκδήλωση που έγινε πρόσφατα στη Βέροια για την προβολή της υποψηφιότητας του Στέλιου Κυμπουρόπουλου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές. Αξιοπρεπέστατος ο γιατρός, διαχειρίζεται την ανέλπιστη φήμη που το πρόσφερε απλόχερα ο Παύλος Πολάκης και έχει εκτοξεύσει στα ουράνια, την υποψηφιότητά του. Δεν θα ήθελα να είμαι με τίποτα π.χ. στη θέση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που κατά τα φαινόμενα χάνει την πρώτη, ίσως και τη δεύτερη θέση εκλογής, ενώ να θυμηθείτε και κάτι ακόμη: Ο Μεϊμαράκης παρ΄ότι θα εκλεγεί δεύτερος, τρίτος ή τέταρτος, δεν θα έχει την ευθιξία να αποποιηθεί του “αξιώματος” του επικεφαλής της γαλάζιας ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας, που του πρόσφερε απλόχερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να χρυσώσει την πολιτική αποστρατεία του και το “σουτ- ξουτ” που του έκανε για να τον ‘εξορίσει” και να τον “βγάλει” από τα πόδια του. Κι αυτό θα είναι άλλη μια απόδειξη του παλαιοκομματισμού που εν πολλοίς χαρακτηρίζει τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και μιας καθεστωτικής νοοτροπίας στελεχών που δεν μπόρεσε να “αποτινάξει” ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης διότι προτίμησε να γίνει και ο ίδιος “μέρος” της, αλλάζοντας απλώς τους “φρουρούς” με δικούς του “Κυριακο-φρουρούς που ανέλαβαν καθήκοντα παρόμοια με αυτά των γνωστών “πρασινοφρουρών”. Διότι στις πολιτικές ανακαινίσεις αυτό που τελικά αλλάζει είναι μόνο το “χρώμα” και τίποτα περισσότερο. Και δεν εννοώ εσωκομματικές ανακαινίσεις αλλά κυβερνητικές. Αν βέβαια υπάρξει κυβέρνηση, αμέσως μετά τις ερχόμενες εθνικές εκλογές και δεν κληθούμε να ξανα-κάνουμε εκλογές για τον ίδιο λόγο. Όμως αυτό είναι άλλο θέμα συζήτησης.

Όμως εκείνο που θα ήθελα να σχολιάσω, σε σχέση με την παρουσία του Στέλιου Κυμπουρόπουλου στη Βέροια είναι ο τρόπος που έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του, όλα τα στελέχη της ντόπιας Νέας Δημοκρατίας. Μου έδωσαν την εντύπωση ότι το έκαναν όχι από θαυμασμό για τον ίδιο αλλά από ιδιοτελή σκοπό για να αντλήσουν και να οικειοποιηθούν δημοσιότητα από την εικόνα και από τη φήμη του. Με άλλα λόγια, βλέποντας το facebook, το twitter, το instagram και τα ΜΜΕ, να γεμίζουν από στελέχη της ΝΔ Ημαθίας που “στήνονταν” επιδεικτικά για μια φωτογραφία τους μαζί με τον Κυμπουρόπουλο, μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι θέλησαν να τον… χρησιμοποιήσουν. Αυτό ακούγεται ως κάτι.. “αδίστακτο”, αναρωτιέμαι όμως τι είναι πιο αδίστακτο. Είναι η σκέψη μου ή μήπως είναι ο τρόπος που κάποιοι αντιμετωπίζουν την πολιτική παρουσία τους;

Αυτό θα το δούμε και όσο πλησιάζει ο χρόνος διεξαγωγής των εθνικών εκλογών και θα αυξάνεται όσο εξακολουθεί να υπάρχει ένας τέτοιος “συνωστισμός” στελεχών που θέλουν να είναι υποψήφιοι για μια θέση στο κοινοβούλιο. Εκεί γίνεται πραγματική μάχη, όπως μαθαίνω. Υπάρχουν μάλιστα και κάποιες “μετρήσεις” όπως έμαθα που δείχνουν ότι μια τριάδα έχει αρχίσει να ξεχωρίζει για τη δυναμική της και για το εκλογικό προβάδισμά της. Είναι τρία πρόσωπα που θα είναι σίγουρα στο ψηφοδέλτιο της Ημαθίας. Ο νυν βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο πολιτευτής Τάσος Μπαρτζώκας και ο πρώην βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης .

Υπάρχει βέβαια και μια γυναικεία παρουσία που ξεχωρίζει και μπορεί να φέρει τα “πάνω- κάτω” σε σχέση με άλλα πρόσωπα που διεκδικούν μια θέση στην εξάδα του ψηφοδελτίου. Είναι η νεαρή Βεροιώτισσα επιχειρηματίας Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, που ακούγεται ότι σχεδόν “επιστρατεύεται” για να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο όχι μόνο για λόγους ποσόστωσης αλλά και για λόγους ουσίας. Το μέχρι τώρα γαλάζιο γυναικείο δυναμικό για υποψηφιότητες, σε όλη την Ελλάδα γενικώς, φαίνεται πως έχει αρκετές ελλείψεις. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ουδέποτε ανακοινώθηκαν τα περίφημα 30 ή 50 ή δεν θυμάμαι πόσα “πρώτα ονόματα γυναικών”, που όλο και διαδίδονταν (από συγκεκριμένους κύκλους) ότι πρόκειται να ανακοινωθούν και τελικά ποτέ δεν ανακοινώθηκαν και ξέμειναν μόνον ως ευσεβείς πόθοι ορισμένων.

Αυτές τις “ελλείψεις” θέλει τώρα να καλύψει η Νέα Δημοκρατία που σύμφωνα με πληροφορίες ανανεώνει το γυναικείο δυναμικό της, με “προσθέσεις” κυρίως νέων στελεχών, όπως η Ιφιγένεια Βλαχογιάννη ενώ μη σας φανεί παράξενο εάν μέχρι τον Οκτώβριο που αναμένεται να γίνουν οι εθνικές εκλογες, προστεθεί σε αυτά κι άλλο ένα πρόσωπο από το γυναικείο δυναμικό της “νέας γενιάς” των τοπικών στελεχών. Είναι η νεαρή και δραστήρια δικηγόρος, Συρμούλα Τζήμα- Τόπη, πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής της ΝΔ στη Βέροια, που ναι μεν εποχικά έχει στραμμένο την προσοχή στις δημοτικές εκλογές όπου είναι υποψήφια με τη Γεωργία Μπατσαρά όμως ακούγεται ότι το ενδιαφέρον της, για την κεντρική πολιτική σκηνή, παραμένει πάντα σε υψηλά επίπεδα.

Αφήνω τη Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές στην Ημαθία και την “πιάνω” σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια. Τις γενικές  εκτιμήσεις, σας τις μετέφερα σε προηγούμενο σχόλιο. Εκείνο που θέλω σήμερα να σχολιάσω είναι η εκτίμηση για τις προτιμήσεις που δείχνει να έχει η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με υποψήφιους δημάρχους της Ημαθίας, που προέρχονται από τον χώρο της.

Αφορμή πήρα απο την πρόσφατη επίσκεψη της Μαρίας Σπυράκη στη Νάουσα όπου έδειξε ανοιχτά την υποστήριξή της, στο πρόσωπο του Νικόλα Καρανικόλα. Η Μαρία Σπυράκη, πρώην εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, δεν είναι τυχαίο κομματικό στέλεχος. Θεωρείται από τα εξ απορρήτων στελέχη του κόμματος, χαίρει μεγάλης εμπιστοσύνης από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και συχνά έχει αποδειχθεί ότι είναι στέλεχος “ειδικών αποστολών” διότι ξέρει να τα βγάζει εις πέρας και να κάνει εύκολα, τα δύσκολα. Συνεπώς εάν συνδεθεί με κάτι αντίστοιχο και η προτίμηση που έδειξεν στο πρόσωπο του Νικόλα Καρανικόλα, δεν θα θεωρηθεί καθόλου “εξωπραγματικό”.

Και πάμε τώρα στον Δήμο Βέροιας. Μήπως έχετε την εντύπωση ότι δεν θα πανηγυρίζουν στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας εάν εκλεγεί δήμαρχος ο Παύλος Παυλίδης; Να είστε σίγουροι ότι θα το κάνουν. Κι αυτό που σας γράφω είναι τόσο σίγουρο, όσο σίγουρο είναι και ότι ο Παύλος Παυλίδης έχει επισκεφθεί τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας κι έχει συζητήσει με κορυφαία στελέχη. Το “τι” έχει συζητήσει μην περιμένετε να το ακούσετε από εμένα, όμως από εμένα να περιμένετε να διαβάζετε αληθινές πληροφορίες και προσεγμένες εκτιμήσεις. Ούτε είναι τυχαίο ότι ολόκληρος Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε βόλτες στη Βέροια, επισκέφθηκε την πόλη, μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση και αναφέρθηκε σε όλα όμως “ξέχασε” να αναφερθεί στην υποψηφιότητα της Γεωργίας Μπατσαρά.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην πολιτική φίλες και φίλοι αναγνώστες, για να περάσουμε και στα δικά μας. Ούτε είναι τυχαίο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν επισκέφθηκε πρόσφατα την Αλεξάνδρεια, στάθηκε στο πλευρό του Παναγιώτη Γκυρίνη και επισκέφθηκε μαζί του ένα από τα κορυφαία έργα που προβάλει στην προεκλογική εκστρατεία του, το Πνευματικό Κέντρο. Λέτε να μην ήξερε ο Μητσοτάκης ότι εδώ έχουμε τρεις υποψήφιους που προέρχονται από τον χώρο του κόμματός του και άλλον έναν που στηρίζεται από ισχυρά κομματικά στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας; Το ήξερε και το πάρα ήξερε, επέλεξε όμως να πάει με τον Παναγιώτη Γκυρίνη. Όπως επέλεξε να χαιρετήσει από μακριά κάποιους άλλους που περίμεναν την ευκαιρία για να πέσουν στην αγκαλιά και τους άφησε στα κρύα του λουτρού. Λέτε να μη γνωρίζουν στη Νέα Δημοκρατία για το μεγάλο προβάδισμα του Παναγιώτη Γκυρίνη έναντι όλων των υπολοίπων “γαλάζιων” υποψηφίων δημάρχων της Αλεξάνδρειας;

Σας υπογράφω λοιπόν ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Τίποτε από όσα σας προανέφερα παραπάνω δεν είναι τυχαίο και κρατήστε αντίγραφο για να τα θυμάστε ότι τα λέγαμε και τα σχολιάζαμε. Έχω βέβαια και για το ΠΑΣΟΚ έχω και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε όμως και χρόνο για να τα πούμε προσεχώς.

Αλεξανδρινός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *