ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ posted by

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Στοίχημα και δημοτικές εκλογές, με τον δήμο Αλεξάνδρειας να θυμίζει Πρέμιερ Λιγκ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ: Στοίχημα και δημοτικές εκλογές, με τον δήμο Αλεξάνδρειας να θυμίζει Πρέμιερ Λιγκ

Χαίρομαι που ξεκίνησαν να διαβάζουν και εκτός δήμου Αλεξάνδρειας τη στήλη, να σχολιάζουν τα όσα γράφω αλλά και να αμφισβητούν κάποια που αποκαλύπτω κατά καιρούς. Για παράδειγμα, όπως μαθαίνω, σχολιάστηκε επικριτικά από αναγνώστες μας, στο εκλογικό κέντρο της Γεωργίας Μπατσαρά (υποψήφιας δημάρχου Βέροιας) η πληροφορία που μετέφερα ότι και ο δήμος Βέροιας περιλαμβάνεται πλέον στους δήμους όπου η Νέα Δημοκρατία ΔΕΝ βαδίζει με “χρίσματα”, δεν έχει “επίσημο” υποψήφιο με “χρίσμα” αλλά αφήνει ελεύθερα τα μέλη και τους φίλους της, να επιλέξουν τον δήμαρχο που προτιμούν, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και άλλου τύπου καθοδηγήσεις.

Η αρχή, αυτής της απόφασης, κατά την άποψή μου φάνηκε ξεκάθαρα όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στη Γεωργία Μπατσαρά, κατά την επίσκεψή του στη Βέροια. Μαθαίνω τώρα ότι παρόμοιες ενδείξεις πληθαίνουν κι έχουν εκνευρίσει πολλαπλά το στρατόπεδο της Γεωργίας Μπατσαρά που κατά τα φαινόμενα έβλεπε την κομματική στήριξη ως “σωσίβιο” για να μπορέσει να επιβιώσει εκλογικά σε μια “τρικυμία” που εν πολλοίς την έχει “υποστεί” επειδή “σπρώχθηκε” και “πιέστηκε” από κομματικούς παράγοντες και όχι τόσο επειδή την επιθυμούσε. Το γράφω αυτό διότι σύμφωνα με πληροφορίες που άκουσα προ ημερών, παρά τις συνεχείς “οχλήσεις” του περιβάλλοντός της, να βρεθεί κομματικό στέλεχος πρώτης γραμμής, για να μιλήσει σε εκδήλωση τελευταίας στιγμής του συνδυασμού τους, όπου θα τονίσει ότι η Μπατσαρά έχει το “χρίσμα” στη Βέροια, δεν βρίσκεται κανένας πρόθυμος, με ότι μπορεί να συμβαίνει αυτό.

Λάθος τακτική κατά την άποψή μου διότι η επιμονή να φανεί “ντε και καλά” το κομματικό πρόσημο του συνδυασμού τους, πρώτα και πάνω από όλα (να φανταστείτε πως ούτε πρόγραμμα δεν ανακοίνωσαν ακόμη παρότι φτάσαμε στις εκλογές) αδικεί τόσο τα προσόντα της ίδιας της υποψήφιας όσο και των προσώπων που απαρτίζουν τον συνδυασμό της.

Είχαμε μάλιστα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και μια ακόμη δήλωση, ιδιαίτερης βαρύτητας, που επιβεβαιώνει πλήρως τα όσα σας είχα μεταφέρει προ καιρού, περί “αναίρεσης” του κομματικού χρίσματος της ΝΔ, στις δημοτικές εκλογές της Βέροιας, του μοναδικού δήμου στην Ημαθία όπου κάποιοι βιάστηκαν να οδηγήσουν τα πράγματα σε “χρίσμα”. Αναφέρομαι σε δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη τόνισε ξεκάθαρα ότι: “

Η εντολή του Κυριάκου για όλες τις πόλεις της Ελλάδας είναι μία. Στις δημοτικές εκλογές η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας είναι «δεν επιλέγουμε, δεν παρεμβαίνουμε στους Δήμους». ”Η ΝΔ δεν στηρίζει κανέναν υποψήφιο δήμαρχο, συνειδητά φεύγει από τη λογική των χρισμάτων στους δήμους και αφήνει τους πολίτες να αποφασίσουν, οι οποίοι έχουν άποψη για την καθημερινότητά τους και μπορούν να αποφασίσουν” υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη. Συνεχίζοντας η Ντόρα  τόνισε οτι “στους Δήμους υπάρχουν συνδυασμοί στους οποίους συμμετέχουν άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας κι έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια, ότι η παρέμβαση στις δημοτικές εκλογές είναι λάθος”. Δεν είναι πολιτικό θέμα οι δημοτικές εκλογές, ανέφερε η κ. Μπακογιάννη , προσθέτοντας οτι οι Δήμοι είναι ένα θέμα για το ποιόν εμπιστεύεσαι να σου κάνει την δουλειά να σου κάνει τη λάντζα , να αλλάξει το πρόσωπο της πόλη σου και να είναι καθαρή”.

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά σημαίνει ότι οι νεοδημοκράτες του δήμου Βέροιας μπορούν άνετα να επιλέξουν, εκτός από τη Γεωργία Μπατσαρά και άλλους υποψήφιους δημάρχους που περιλαμβάνουν στελέχη της ΝΔ στα ψηφοδέλτιά τους. Του Παύλου Παυλίδη για παράδειγμα, όπου δεκάδες επώνυμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μετέχουν ως υποψήφια και υποψήφιες στον συνδυασμό του ή του Γιάννη Παπαγιάννη ακόμη και του Κώστα Βοργιαζίδη (που έχουν επίσης στελέχη της ΝΔ στους συνδυασμούς τους) ενώ τα ίδια θετικά μηνύματα μπορούσαν να υπάρχουν και για τον Απόστολο Εμμανουηλίδη όμως αυτός αποσύρθηκε από την κούρσα των δημοτικών εκλογών, σχετικά νωρίς.

Τι σημαίνει αυτό για τη Γεωργία Μπατσαρά; Το ερμηνεύουν εύγλωττα οι στοιχηματικές εταιρείες, οι οποίες σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές περιλαμβάνουν και τον δήμο Βέροιας στις προβλέψεις τους (τον μόνο από την Ημαθία). Στο 1,75 κυμαίνετε η απόδοση για να εκλεγεί δήμαρχος ο Κώστας Βοργιαζίδης, στο 4,75 ο Παύλος Παυλίδης, στο 6,50 ο Αντώνης Μαρκούλης, στο 8,00 ο Γιάννης Παπαγιάννης και μετά ακολουθεί η Γεωργία Μπατσαρά για την οποία η πιθανότητα να βγει δήμαρχος Βέροιας δίνει απόδοση 15,00 . Δεν είναι βέβαια τελευταία, αλλά προτελευταία διότι στην τελευταία θέση βρίσκεται ο Γιώργος Μελιόπουλος με απόδοση 50,00.

Όπως μάλιστα γνωρίζουν οι περισσότεροι, στις προηγούμενες εθνικές εκλογές δεν βγήκαν τα ποσοστά που έδιναν οι διάφορες δημοσκοπήσεις παρά επιβεβαιώθηκαν τα ποσοστά των στοιχηματικών εταιρειών, που ποτέ δεν διαφέρουν μεταξύ τους (σε αντίθεση με τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων). Διότι εδώ υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θα πληρωθούν ακόμη και λάθος να κάνουν ενώ οι στοιχηματικές εταιρείες εάν κάνουν λάθος θα πληρώσουν απο το ταμείο τους. Συνεπώς δεν είναι για να “παίζουν” με τα ποσοστά και τις προβλέψεις τους και όταν ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές, δίνουν ποσοστά που σχετίζονται με πρόβλεψη μάλλον ξέρουν κάτι παραπάνω.

Ίσως ξέρουν κάτι παραπάνω και κάποιοι άλλοι που μου μετέφεραν και την πληροφορία ότι στο ενδεχόμενο αποτυχίας στις δημοτικές εκλογές, η Γεωργία Μπατσαρά ενδέχεται να είναι και πάλι υποψήφια βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ημαθίας. Εκεί όπως σας ενημέρωσα και τις προάλλες, η Νέα Δημοκρατία αναζητεί γυναικείες συμμετοχές για να καλύψει την ποσόστωση (χρειάζονται δύο γυναίκες υποψήφιες στην Ημαθία) και με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα, αναζητείται μία ακόμη. Να είναι η Γεωργία Μπατσαρά αυτή; Θα δείξει….

Πάντως στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ημαθίας ήδη υπάρχουν τρέχουσες ειδήσεις από την κίνηση των υποψηφίων, με τον Απόστολο Βεσυρόπουλο να ανεβάζει συνεχώς της μετοχές του για τον κεντρικό κυβερνητικό ρόλο που μπορεί να διεκδικήσει σε περίπτωση που η αναμενόμενη επανεκλογή του συνδυαστεί και με σχηματισμό κυβέρνησης από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, τον Τάσο Μπαρτζώκα να δείχνει ότι μπορεί να είναι η “νέα επιλογή” για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της “γαλάζιας” Ημαθίας και της νέας γενιάς της και τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη να επανέρχεται δυναμικά στις εκλογικές προτιμήσεις της νεοδημοκρατικής Ημαθίας. Όλα τα στελέχη βέβαια, από τα 8-10 που ακούγεται ότι διεκδικούν θέση υποψηφίου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ημαθίας, έχουν κάτι να δείξουν, έχουν κάτι για το οποίο ξεχωρίζουν ως πρόσωπα, όμως το προβάδισμα μάλλον ανήκει στους τρεις που προανέφερα κι αυτό φαίνεται απο τον κόσμο και τις αντιδράσεις του.

Το ίδιο προβάδισμα νομίζω ότι εμφανίζει, σε άλλο όμως πολιτικό στρατόπεδο και ο Νίκος Μπρουσκέλης, σε σχέση με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας. Ο γιατρός έχει ήδη ανακοινωθεί ως υποψήφιος (όπως και οι Μπάμπης Γκιόνογλου και Θοδωρής Παπακωνσταντίνου) κι αυτό του δίνει ένα πλεονέκτημα επικοινωνίας με τον κόσμο της Ημαθίας. Με δεδομένο μάλιστα το εύρος της αποδοχής που έχει τόσο στο Ρουμλούκι όσο και στην υπόλοιπη Ημαθία,  ως επιστήμονας και ως άνθρωπος, ο Νίκος Μπρουσκέλης είναι αυτή τη στιγμή  μπροστάρης του ΚΙΝΑΛ στους πολιτικούς αγώνες του Κινήματος στην Ημαθία (αυτοδιοικητικούς και ευρωεκλογικούς) κι αυτό το γνωρίζει προσωπικά η Φώφη Γεννηματά, με την οποία ο Ρουμλουκιώτης πολιτικός έχει δημιουργήσει ένα προσωπικό δίαυλο επικοινωνίας που μπορεί να σηματοδοτήσει πολλές εξελίξεις σε σχέση με το άμεσο μέλλον.

Άφησα για το τέλος τα δικά μας.

Τα δημοτικά της Αλεξάνδρειας. Οι στοιχηματικές εταιρείες μπορεί να μην περιλαμβάνουν τον δήμο Αλεξάνδρειας στις προβλέψεις τους, όμως εδώ η υπόθεση των εκλογών θυμίζει έντονα την Πρέμιερ Λιγκ της Αγγλίας όπου Μάντσεστερ Σίτυ και Λίβερπουλ έδωσαν τη μάχη για το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική και τελικά κέρδισαν τον τίτλο στο νήμα οι “Πολίτες”.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει στον δήμο Αλεξάνδρειας με τους Παναγιώτη Γκυρίνη και Κώστα Ναλμπάντη όμως μη μου βάζετε να κάνω την προσομοίωση ποιος από τους δύο είναι η Μάντσεστερ Σίτυ και ποιος η Λίβερπουλ. Εδώ το πρωτάθλημα δεν έχει λήξει ακόμη. Μεταξύ των δύο θα κριθεί, σίγουρα, όμως ακόμη δεν έχει παιχτεί η τελευταία αγωνιστική. Κι αυτή θα είναι η αγωνιστική της Δεύτερης Κυριακής όπου εκεί θα κριθούν όλα μεταξύ των δύο.

Κι αν κάποιος έχει αντίρρηση μπορώ να ακούσω το “στοίχημα”, έστω κι αν δεν υπάρχουν διαθέσιμες κάποιες επίσημες αποδόσεις. Έχοντας πάντα ανοιχτά “μάτια” και “αυτιά”, διατηρώντας σε συνεχή εγρήγορση τα “σπουργίτια” μου και ζητώντας κατανόηση από τον πανόπτη “Επίκαιρο” του alexandreia-gidas.gr που πάλι μπήκα στα χωράφια του και ποδοσφαιροποίησα την πολιτική, σας χαιρετώ και τα ξαναλέμε σύντομα.

Αλεξανδρινος

3 Comments

  • Στην ιδιαίτερη πατρίδα μου λένε στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό και ο Αργύρης Πανταζόπουλος σαν καλός γαμπρός περιμένει την νύφη στην εκκλησία τώρα οποία και να ετοιμάσεις αυτός θα είναι ο νέος δήμαρχος Αλεξάνδρειας

  • Νομίζω ότι στο θέμα τον εκλογών του Δήμου Αλεξάνδρειας είσαι εκτός θέματος και γενικά εκτός ΄΄κλίματος΄΄….Απορώ τι θα γράφεις μετά τις εκλογές….Θεωρώ οτι Γκυιρίνης , Χαλκίδης και Ναλμπάντης έχουν τις ίδιες πιθανότητες να είναι στο δεύτερο γύρο με τον Πανταζόπουλο να είναι λίγο πιο πίσω. Κοντός ψαλμός αλληλούια……..

  • Η Γεωργια Μπατσαρα πηρε το οκ απο την Νεα Δημοκρατια προκειμενου οδηγησει την Κεντροδεξια Παραταξη στην νικη που της στερηθηκε οχι με εντιμο τροπο το 2014 , θα ειναι η πρωτη γαλαζια Δημαρχος και θα τιμηθει με ιδιαιτερα υψηλα ποσοστα απο τους Πολιτες του Δημου Βεροιας , η Νικη της θα γινει μελλοντικα παραδειγμα και για τον Δημο Ναουσας και για τον Δημο του ιστορικου Ρουμουλκιου.Οσο για τις αποδοσεις των στοιχηματικων εταιρειων να γνωριζεις φιλε Αλεξανδρινε οτι τα ποσοστα με 15 συντελεστη δινουν παντα την γκανιοτα στους Μπουκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *