ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Ανακοίνωση – διαμαρτυρία των δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας προς τον Αλέξη Τσίπρα

Ανακοίνωση – διαμαρτυρία των δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας προς τον Αλέξη Τσίπρα

Έντονη διαμαρτυρία εκφράζουν προς τον Αλέξη Τσίπρα εκφράζουν οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας. Η διαμαρτυρία έχει να κάνει με το γεγονός πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει, όπως αναφέρει η ανακοίνωση τους δημάρχους, αρνούμενος να συναντηθεί μαζί τους στα πλαίσια της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε το κείμενο:

Το «βαρύ» πρόγραμμα της ετήσιας επίσκεψης του κυρίου Αλέξη Τσίπρα, Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν του «επιτρέπει», για μια ακόμη φορά, να αφιερώσει ελάχιστο από τον πολύτιμο χρόνο του, για να συναντηθεί με τους Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, να συνομιλήσει με την συλλογική θεσμική έκφραση των 38 Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), να ακούσει την φωνή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να αφουγκραστεί τα αιτήματα και τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών.

Κατά την αντίστοιχη επίσκεψή του, του 2018, όταν η ΠΕΔΚΜ για πολλοστή φορά διατύπωνε το αίτημά της να δεχτεί, ως Πρωθυπουργός, σε ακρόαση μια Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της, ο κύριος Τσίπρας έδινε την απάντηση πως το πρόγραμμά του, στην Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνει συναντήσεις μόνον με τους «παραγωγικούς φορείς». Προφανώς οι τότε επιτελείς του κατέτασσαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στους «μη παραγωγικούς φορείς».

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και την εύλογη αγανάκτησή μας για την, εκ μέρους του κυρίου Α. Τσίπρα, συνεχιζόμενη (συστηματική και μεθοδευμένη) απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπενθυμίζουμε στον κύριο Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πως, εκτός από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης (με τον οποίο καθηκόντως συναντάται στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του) υπάρχουν άλλοι 13 Δήμαρχοι στον Νομό Θεσσαλονίκης και, συνολικά, άλλοι 37 Δήμαρχοι στην Κεντρική Μακεδονία.

Αρνούμενος να συναντηθεί μαζί τους ο κύριος Τσίπρας δεν προσβάλλει μόνον τους συναδέλφους Δημάρχους και την συλλογική τους έκφραση, την ΠΕΔΚΜ, αλλά περιφρονεί επιδεικτικά τις τοπικές κοινωνίες, που πρόσφατα τους εξέλεξαν και απαξιώνει συνολικά το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

3 Σχόλια

  • Καλα σας κανει…Σας πληρωνει με το ιδιο νομισμα που τον πληρωσατε….

  • Μαζέψτε κανά σκουπίδι πρώτα , κόψτε και κάνα χορτάρι που μας έχουν φάει τα φίδια και μετά θα σας δει ο Ηγέτης μας!

  • Τα σκουπίδια από τις 18 Αυγούστου έχετε να τα μαζέψετε..αφήστε τις διαμαρτυρίες και κάντε κανένα καλό για το δήμο μας γιατί δε σας βλέπω για τετραετία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up