ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

“Η γιαγιά μου και ο παππούς μου”: Το παιδικό βιβλίο της POWER BOOK Girl για αυτήν την εβδομάδα

“Η γιαγιά μου και ο παππούς μου”: Το παιδικό βιβλίο της POWER BOOK Girl για αυτήν την εβδομάδα

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Συγγραφέας: Ράνια Μπουμπουρή

Προτεινόμενη ηλικία: 2+ ετών

Το μικρό κορίτσι της ιστορίας μας μιλάει με αγάπη για όσα κάνει η γιαγιά και ο παππούς της για την ίδια αλλά και για όσα κάνουνε όλοι μαζί. Η γιαγιά κάνει σφιχτές αγκαλιές και βλέπει μαζί της ταινίες βαρετές. Διαβάζουν βιβλία και μαγειρεύουν με μανία. Από την άλλη ο παππούς αστράφτει από χαρά όταν την βλέπει αλλά και στο πάρκο λαχανιασμένος τρέχει. Φτιάχνει για την εγγονή του νόστιμο χυμό και την κερνάει στα κρυφά χωνάκι παγωτό. Όμως σίγουρα και οι δυο τους είναι τυχεροί που την έχουν εγγονή, εξίσου νιώθει και εκείνη τυχερή που έχει εκείνους για παππού και γιαγιά.

Ένα παραμύθι που βοηθάει όλα τα εγγόνια να καταλάβουν την αξία των παππούδων και των γιαγιάδων, πολλές φορές όμως βοηθάει και τους ενήλικες γονείς να ανακαλύψουν και να κατανοήσουν τη σχέση που δημιουργείται ανάμεσα σε εκείνους και τα εγγόνια τους. Πόσα πράγματα μαθαίνουν και πόση αγάπη παίρνουν. Όμορφη εικονογράφηση, ελάχιστο κείμενο αλλά και η απλή προσέγγιση του θέματος κάνουν το βιβλίο να αξίζει να χαριστεί δώρο σε κάθε παππού και γιαγιά που κάνει το μεγάλωμα των παιδιών λιγάκι διαφορετικό. Να τους αγαπάτε και να αφήνετε τα παιδιά σας να τους έχουν στην ζωή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *