ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

“Το μυστικό του μαύρου βράχου”: Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK Girl

“Το μυστικό του μαύρου βράχου”: Το παιδικό βιβλίο που προτείνει η POWER BOOK Girl

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΒΡΑΧΟΥ

Εκδόσεις : Petita Demas

Συγγραφέας: Joe Todd Stanton

Προτεινόμενη ηλικία: 4+ Ετών

Η Έριν ζει σε ένα μεγάλο ψαροχώρι μαζί με την μαμά της και το σκύλο της. Η ίδια ονειρεύεται ένα ταξίδι στη θάλασσα αλλά αυτό είναι επικίνδυνο σύμφωνα με τις διηγήσεις για το θρύλο του μαύρου βράχου. Ώσπου μια μέρα κρύβεται στο καΐκι της μητέρας της και βγαίνει στη θάλασσα. Ξαφνικά το καΐκι στρίβει απότομα και η Έριν βυθίζεται στη θάλασσα. Ο μαύρος βράχος ξυπνάει και την μαζεύει για να την σώσει. Δίπλα στο βράχο υπάρχουν όλα τα πλάσματα της θάλασσας. Ημιδιάφανες μέδουσες, τεράστιοι κυπρίνοι με μουστάκια αλλά και απομεινάρια χαμένων πλοίων και μπλεγμένα δίχτυα. Στο ταξίδι της επιστροφής η Έριν είναι σίγουρη πως πρέπει να μοιραστεί αυτό το γεγονός με όλους τους χωριανούς της. Φτάνοντας στην ακτή διηγείται την ιστορία του μαύρου βράχου όμως κανένας δεν την πιστεύει. Οι χωριανοί αποφασίζουν να καταστρέψουν τον βράχο. Η Έριν ακούγοντας τους τρέχει να προλάβει να μην συμβεί αυτό και να σώσει το μαύρο βράχο. Θα τα καταφέρει; Θα καταλάβουν οι χωριανοί την αξία του βράχου;

Μια μαγευτική ιστορία περιπέτειας με ένα μήνυμα διαχρονικό. Όμορφη εικονογράφηση, απλό αλλά όχι απλοϊκό λεξιλόγιο, ανατρεπτική πλοκή και τα δυνατά μηνύματα του βιβλίου το κάνουν άξιο ανάγνωσης και επιλογής για τα ράφια της παιδικής βιβλιοθήκης.

Η βιβλιοπρόταση έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Petita Demas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *