ΤΟΠΙΚΑ posted by

Αναγνώστης για το παζάρι της Αλεξάνδρειας: Κύριε δήμαρχε εφαρμόστε τον κανονισμό καθαριότητας

Αναγνώστης για το παζάρι της Αλεξάνδρειας: Κύριε δήμαρχε εφαρμόστε τον κανονισμό καθαριότητας

Κύριε Δήμαρχε,  ήρθανε οι παζαρτζίδες, πήρανε τα λεφτά μας και μας άφησαν τα σκουπίδια τους.

Αλεξάνδρεια 2019. Τριτοκοσμικές εικόνες αντίκρισα το Σάββατο 28-11-2019 στο χώρο της λαϊκής αγοράς. Δεν είναι βέβαια πρώτη φορά αλλά νομίζω ότι η ανοχή μου σα πολίτης αυτής της πόλης εξαντλήθηκε πια. Είσοδος της πόλης και ο επισκέπτης του Σαββατοκύριακου θα αντικρίσει μια άθλια εικόνα που δεν αρμόζει πλέον σε κανένα Δήμο της χώρας. Η ώρα είναι 3 μ.μ , το παζάρι έχει τελειώσει και οι υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου προσπαθούν φιλότιμα να καθαρίσουν το χώρο. Έλεος!!! αυτό είναι απαράδεκτο να συμβαίνει. Ήρθανε οι παζαρτζίδες , πήρανε τα λεφτά του Αλεξανδρινού πολίτη και του άφησαν τα σκουπίδια τους. Τράβηξα φωτογραφίες γιατί αυτό δεν περιγράφετε με λέξεις.

Οι πωλητές όση ώρα πουλούσαν τη πραμάτεια τους είχαν τον πάγκο τους καθαρό αλλά με το τέλος του παζαριού μαζέψανε τα προϊόντα τους και τα σκουπίδια που είχανε μαζεμένα σε χαρτοκιβώτια τα άδειασαν στο οδόστρωμα, οι μανάβηδες χτύπησαν με μανία τις κλούβες με τα υπολείμματα από τα λαχανικά αδειάζοντας και αυτά στο οδόστρωμα. Τις κλούβες τις φόρτωσαν καθαρές στα οχήματά τους και φύγανε χωρίς να κοιτάξουν πίσω τους . Η δουλεία τους τελείωσε. Η είσπραξη έγινε. Και ο χώρος που τους παραχωρήθηκε βρωμάει στην κυριολεξία. Αλλά αυτούς τι τους νοιάζει? Η δουλειά τελείωσε… πάμε σπίτι και άσε τους εργάτες καθαριότητας να τυραννιούνται με ήλιο με βροχή με χιόνι και αέρα. Κι αυτός ο αέρας, και που δεν πήγε τα χαρτιά τις σακούλες και εκείνα τα κρεμυδόφυλλα. Αυτούς όμως τι τους νοιάζει? Η δουλεία τελείωσε! Η είσοδος της Αλεξάνδρειας δεν τους ενδιαφέρει. Άλλωστε οι περισσότεροι είναι από άλλους Δήμους.

Κύριε Δήμαρχε, σας παρακαλώ εφαρμόστε τον κανονισμό καθαριότητας. Οι υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου για το παζάρι είναι υπεύθυνοι για την αποκομιδή των σκουπιδιών και όχι για να σκουπίζουν τις βρομιές που χωρίς ντροπή αφήνουν οι παζαρτζίδες. Ξέρετε τις θέσεις του καθενός πωλητή. Εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί ποιος άφησε το χώρο του βρώμικο. Βάλτε πρόστιμα για να συμμορφωθούν όπως κάνουν πχ στο παζάρι της Βέροιας. Κι αν δε συμμορφωθούν μη τους επιτρέψετε να ξαναέρθουν στο παζάρι της πόλης μας. Θεωρώ αυτονόητο την εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας. Επιτρέψτε κ. Δήμαρχε στην ταλαίπωρη Αλεξάνδρεια να έχει μια αξιοπρεπή εμφάνιση τουλάχιστον στην είσοδο της δίνοντας στον επισκέπτη μια πρώτη καλή εντύπωση.

Αναγνώστης

ΒΙΝΤΕΟ: 

ΕΙΚΟΝΕΣ: 

5 Σχόλια

  • Υπάρχει δήμαρχος;

  • κοινωνια υπαρχει

  • Τσίπουρο στη γωνία…

  • Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΑΝΩΝΥΜΕ 09:42; ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΕΔΏ ΜΕΣΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΆ ΑΠΟΡΩ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΑΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΙΔΕΊΑ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΠΟΥ ΒΡΟΥΝ Κ ΜΕΤΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΚΑΛΕΊΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΎΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΕΤΑΤΕ ΟΠΟΥ ΒΡΕΙΤΕ.

  • Δεν ευθύνεται ο Δήμαρχος, αλλά η Δημοτική Αρχή γενικά. Υπάρχει τρόπος να συνετιστούν οι πωλητές των λαϊκών αγορών. Θέληση υπάρχει: Γιατί το θέαμα είναι θλιβερό. Βλέπουμε επίσης ότι χρησιμοποιείτε ολόκληρο συνεργείο για τον καθαρισμό της λαϊκής αγοράς!! Φαντάζομαι με υπερωριακή απασχόληση και επιπλέον μισθοδοτικό κόστος για τον δήμο και τους δημότες. Επίσης νομίζω ότι οι πωλητές της λαϊκής αγοράς δεν θα έπρατταν τον ίδιο εξευτελισμό μπροστά σε κατάστημά τους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up