ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

“Τα φτερά του Νόρμαν”: Το βιβλίο της POWER BOOK Girl για αυτήν την εβδομάδα

“Τα φτερά του Νόρμαν”: Το βιβλίο της POWER BOOK Girl για αυτήν την εβδομάδα

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΡΜΑΝ

Εκδόσεις: Ψυχογιός Παιδί

Συγγραφέας: Τομ Πέρσιβαλ

Προτεινόμενη Ηλικία: 3+ Ετών

Ο Νόρμαν είναι ένα παιδί απόλυτα φυσιολογικό. Μια μέρα όμως έβγαλε φτερά και αποφασίζει να τα δοκιμάσει. Πετάει και αισθάνεται καταπληκτικά. Αυτό όμως που τον ανησυχεί είναι πως θα καταφέρει να κρύψει τα φτερά του τώρα που πρέπει να γυρίσει στο σπίτι του. Αποφασίζει πως μια καλή ιδέα είναι να φοράει ένα μεγάλο μπουφάν και αυτό κάνει. Όμως αυτό τον δυσκολεύει στο μπάνιο, στον ύπνο, στο παιχνίδι, στο πάρκο, στην πισίνα, παντού. Είναι αφόρητη η ζέστη που αισθάνεται με το μπουφάν. Μια μέρα ένα αγόρι προσπαθεί να του βγάλει το μπουφάν και ο Νόρμαν τρέχει μακριά και εύχεται να μην είχε βγάλει ποτέ αυτά τα φτερά. Ξαφνικά βλέπει στον ουρανό πουλιά να πετούν και θυμάται την χαρά που ένιωσε στην πρώτη πτήση του. Τι λέτε θα ανοίξει το πελώριο μπουφάν του για να φανούν τα φτερά του; Θα καταφέρει να απελευθερωθεί;

Μια ιστορία που μιλάει για την διαφορετικότητα που αισθάνεται ένα παιδί, πως την βιώνει και πως καταφέρνει να απελευθερωθεί από αυτή αφού πρώτα την αποδεχθεί. Αυτό αποτελεί «τα φτερά» που θα το κάνουν να πετάξει ψηλά και μακριά στο δρόμο που το ίδιο διαλέγει. Ο διδακτικός χαρακτήρας είναι διακριτικά «κρυμμένος» πίσω από τις λέξεις της ιστορίας με σκοπό να αγαπήσουν τα παιδιά τις ιδιαιτερότητες τους. Τέλος η ιδιαίτερη εικονογράφηση του βιβλίου, ασπρόμαυρες εικόνες, με χρώμα μόνο γύρω από το μικρό αγόρι που καταφέρνουν να χρωματιστούν ολόκληρες την στιγμή που ο Νόρμαν αποδέχεται την ιδιαιτερότητα του, το απλό λεξιλόγιο και η υπέροχη προσέγγιση του θέματος κάνουν το βιβλίο να αξίζει να διαβαστεί παρέα με τα παιδιά ξανά και ξανά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *