ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Τάσος Μπαρτζώκας: «Άκρως πετυχημένη η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ»

Τάσος Μπαρτζώκας: «Άκρως πετυχημένη η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ»

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας Τάσου Μπαρτζώκα, ανακοινώθηκαν τα εξής: 

Άκρως επιτυχημένη θεωρείται η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε, τόσο με τον Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, όσο και με επιφανείς αξιωματούχους. Τα θετικά αποτελέσματα της εκτείνονται σε πλείστους τομείς: στρατηγικό, πολιτικό, αμυντικό και οικονομικό.

Η Ελλάδα διεκδίκησε και κατάφερε να αναγνωριστεί, όχι μόνο ως σταθερός και προβλέψιμος παράγοντας στην πολυτάραχη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, αλλά και ως υπολογίσιμος σύμμαχος των ΗΠΑ. Παράλληλα, απέσπασε πολύ θετικά σχόλια για την οικονομική ανάκαμψη της, η οποία δημιουργεί ιδιαίτερα γόνιμο έδαφος για την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο Πρωθυπουργός επέμεινε στις ελληνικές θέσεις για την τουρκική προκλητικότητα, αναφέροντας ότι τα παράνομα μνημόνια που πρόσφατα σύναψε η γειτονική χώρα Τουρκία, εκτός ότι παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, λειτουργούν ως παράγοντας αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, πολύ θετικό κλίμα δημιουργήθηκε για την εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, καθώς εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα αναβάθμισης αμυντικού εξοπλισμού. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει τη δυνατότητα ενίσχυσης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων απέναντι προκλητικές διεκδικήσεις.

Η επιτυχία του ταξιδιού αναδεικνύει εκ νέου το γεγονός ότι η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων δε γίνεται με ιαχές και κενά λόγια, αλλά με κατάστρωση στρατηγικής, αξιοποίηση των διπλωματικών εργαλείων και συνεργασία σε κομβικούς τομείς.

Με αφορμή το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αμερική, ο Τάσος Μπαρτζώκας δήλωσε:

«Η επιτυχία από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ είναι αδιαμφισβήτητη.  Ανέδειξε σε παγκόσμιο επίπεδο την άκυρη διάσταση των παράνομων Μνημονίων μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης, επιβεβαίωσε την καλύτερη από ποτέ σχέση μεταξύ Ελλάδας- Αμερικής, διασφάλισε την

εμβάθυνση της  αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών, εξασφάλισε ενίσχυση της συνεργασίας τους στον τομέα της εκπαίδευσης. Όλα αυτά μεταφράζονται σε όφελος για τον ελληνικό λαό.»

2 Σχόλια

 • Η «άκρως επιτυχημένη» επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Η.Π.Α., κρίθηκε από τους μεγαλύτερους πολιτικούς αναλυτές της χώρας (βλ. Μιχάλης Ιγνατίου, Τριαντής Γιάννης κ.α) καθώς και της Ευρώπης ως «απόλυτα αποτυχημένη».

  Παραθέτω μέρος των αναλύσεων του κ. Τριαντή:
  Διαβάζουμε χαρακτηριστικά σε ένα σημείο του blog του:

  «Ιδού, λοιπόν, μετά από όλα αυτά, η… απομόνωση της Τουρκίας: Εκεχειρία στο Λιβυκό μέτωπο, κατόπιν πρωτοβουλίας Ρωσίας Τουρκίας. Στη Μόσχα οι Σάρατζ-Χαφτάρ και μαζί τους ο Τσαβούσογλου και ο επικεφαλής της ΜΙΤ! Μη βιάζεστε, υπάρχει και συνέχεια:

  Ο Ιταλός πρωθυπουργός Κόντε στην Άγκυρα για συνομιλίες με τον Ερντογάν, ενώ λίγες ημέρες πριν πήγε στην Τουρκία και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας. Πότε πήγε; Αμέσως μετά το τελετουργικό για την υπογραφή του EastMed. Παρίστατο ως παρατηρητής, αλλά δεν (συν)υπέγραψε…

  Επίσης: ο Ερντογάν θα πάει σε λίγο στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με την Μέρκελ για το Λιβυκό και τα συναφή, ενώ σήμερα (13.1.2020) έγινε γνωστό ότι ο Πομπέο τηλεφώνησε στον Τσαβούγολου, προτού αναχωρήσει για την Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

  Όχι! Ο Αμερικανός δεν του είπε ότι αναλαμβάνει… διαμεσολαβητικό ρόλο για τη ελληνοτουρκικά, όπως διέδιδε η δική μας ασύστολη και χαζοχαρούμενη προπαγάνδα. Για το ΝΑΤΟ του είπε, για τη Λιβύη κλπ. Ενδεχομένως να του είπε και για τον αγωγό με τη Ρωσία, που εγκαινίασαν προσφάτως οι Ερντογάν και Πούτιν, προκαλώντας την δυσαρέσκεια των ΗΠΑ».

  Ενώ πιο κάτω αναφέρει:

  «Η Τουρκία έχει δύναμη και ρόλο. Γι αυτό και κινείται αυτόνομα, αλαζονικά και ηγεμονικά. Τα συμφέροντα των μεγάλων τους υποχρεώνουν να κάνουν τεμενάδες στον Ερντογάν ακόμη κι όταν τους εξοργίζει, τους ειρωνεύεται ή τους χλευάζει. Ακόμη κι όταν αδιαφορεί για το Διεθνές Δίκαιο και ενεργεί παρανόμως ή απειλεί ευθέως γειτονικές χώρες, όπως η Ελλάδα.

  Ζόρικα τα πράγματα για μας. Κι αυτό το ξέρουν όλοι. Και πρώτοι, εκείνοι που φλυαρούν για την… στήριξη από Ευρώπη και Αμερική ή επικαλούνται το δίκιο μας. Όπως ξέρουν επίσης ότι η Τουρκία έχει αναδειχθεί σε ρυθμιστικό παράγοντα της περιοχής, με ο,τι αρνητικό συνεπάγεται για την πατρίδα μας.»

  Όσον αφορά τα γλυκόλογα των Αμερικανών για την ανάκαμψη της οικονομίας : Προφανώς εννοούν απλώς ότι καταφέρνουμε τις αποπληρωμές των τόκων και τίποτα παραπάνω.

  Αν βέβαια διαβάσατε και ξένους αναλυτές θα σας προκαλέσουν κατάθλιψη γι αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας. Διεθνής απομόνωση. Μοναδικός σύμμαχος η Κύπρος. Για το Ισραήλ δε (ουδέν σχόλιο).

  Λέτε ακόμη ότι: Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο Πρωθυπουργός επέμεινε στις ελληνικές θέσεις για την τουρκική προκλητικότητα, αναφέροντας ότι τα παράνομα μνημόνια που πρόσφατα σύναψε η γειτονική χώρα Τουρκία, εκτός ότι παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, λειτουργούν ως παράγοντας αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή.

  Γνωρίζετε πιστεύω ότι αυτό που φαίνεται σε εμάς Τουρκική προκλητικότητα, για Αμερικάνους , Ρώσους, Ιταλούς, Γάλλους κτλ ακούγετε σχεδόν αστείο. Για τα δικά τους συμφέροντα αρχίζει να φαντάζει ως «Τουρκική εξυπηρετικότητα».

  Στη συνέχει της ανακοίνωσή σας κ. Μπαρτζώκα λέτε:
  -Παράλληλα, πολύ θετικό κλίμα δημιουργήθηκε για την εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, καθώς εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα αναβάθμισης αμυντικού εξοπλισμού. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει τη δυνατότητα ενίσχυσης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων απέναντι προκλητικές διεκδικήσεις.

  ….Που με λίγα λόγια σημαίνει : Αγοράστε μερικά ακόμη αεροπλάνα 2ης και 3ης γεννιάς και τι νομίζετε; ‘Οτι θα σταθούν έτσι στο πλευρό μας;;;;

  Γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν ανέφερε απολύτως τίποτα – στην άκρως αποτυχημένη – συνάντηση με τον κ. Τραμπ για τα πυρηνικά εργοστάσια που θα εγκαινιαστούν στην Τουρκία το 2021 (σε σεισμογενείς περιοχές μάλιστα) και σε απόσταση αναπνοής από τη χώρα μας. Για τα οποία ο «Σουλτάνος» έχει πείσει τόσο Τραμπ όσο και Πούτιν ότι κατασκευάζονται για «ειρηνικούς σκοπούς»!!!! (αντιθέτως στο Ιραν τα πάντα γίνονται με σκοπό την απειλή!!!)

  Γι αυτό αξιότιμε κύριε Μπαρτζώκα, εσάς που σας επέλεξε ο ελληνικός λαός για να υπερασπίζεστε τα συμφέροντά του, όσο και σε εσάς τα «αξιότιμα 13 likes» δείτε λίγο τι συμβαίνει γύρω μας και πείτε την αλήθεια. Τον ξύλινο πολιτικό λόγο τον έχουμε βαρεθεί όλοι μας.

  Με εκτίμηση.

 • και που το ξερει?ηταν εκει?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up