ΠΟΛΙΤΙΚΗ posted by

Προληπτικούς ψεκασμούς για τον κορονοϊό στα σχολεία πρότεινε ο Γ. Κιρκιλιαννίδης – τι απάντησε ο δήμαρχος

Προληπτικούς ψεκασμούς για τον κορονοϊό στα σχολεία πρότεινε ο Γ. Κιρκιλιαννίδης – τι απάντησε ο δήμαρχος

Συζήτηση σχετικά με τους προληπτικούς ψεκασμούς για τον κορονοϊό σε σχολεία και κτίρια του δήμου Αλεξάνδρειας έφερε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξάνδρειας Γιάννης Κιρκιλιαννίδης.

Ο κ. Κιρκιλιαννίδης ζήτησε να γίνουν προληπτικοί ψεκασμοί στα σχολεία και σε δημοτικά κτίρια όπως έχει γίνει και σε άλλους δήμους της χώρας.

Παίρνοντας τον λόγο ο Παναγιώτης Γκυρίνης  αναφέρθηκε στις οδηγίες του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) που λένε πως από την στιγμή που δεν υπάρχει ούτε ύποπτο ούτε επιβεβαιωμένο κρούσμα, όπως δεν υπάρχει στον δήμο Αλεξάνδρειας, δεν τίθεται θέμα απολύμανσης. Ωστόσο ο δήμαρχος δεν απέκλεισε τους προληπτικούς ψεκασμούς λέγοντας πως ο δήμος είναι καθόλα έτοιμος να τους ξεκινήσει άμεσα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα του βίντεο που πήραμε από το κανάλι του δήμου Αλεξάνδρειας (ολόκληρο το βίντεο της συνεδρίασης κλικ ΕΔΩ):

5 Comments

  • Πόσο σίγουρος είσαι Δήμαρχε ότι οι εκπαιδευτικοί που έρχονται στα σχολεία μας από άλλες περιοχές (μέσα σ’ αυτές και η Θεσσαλονίκη) δεν έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό από άτομα του περιβάλλοντός τους? Γνωρίζετε ότι οι μαθητικές κοινότητες έχουν αυξημένη ικανότητα διασποράς του ιού? Καλή η ετοιμότητα Δήμαρχε αλλά το να προλαμβάνεις είναι ασύγκριτα καλύτερο. Προφανώς αυτό σκέφτηκαν και οι Δήμοι της χώρας μας που προχώρησαν σε απολυμάνσεις. Πράξε λοιπόν και συ ανάλογα….

  • “Συν Αθηνά και χείρα κίνει”!
    Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τον ΕΟΔΥ!!
    Και δεν μπορώ να πω ότι οι συμβουλές του ΕΟΔΥ ήτανε πάντα οι καλύτερες..
    Ας δούμε την μέχρι τώρα πορεία του κορωναιού στην χώρα μας..
    Όταν έγινε η έξαρση του ιού στην Κίνα, οι οδηγίες του ΕΟΔΥ έλεγαν να προσέχουν όσοι ταξιδεύουν στην Κίνα.. Και ερωτώ:
    Ήρθε ο ιός στην χώρα μας από την Κίνα???
    ΟΧΙ ! !
    Ήρθε από χώρα που ούτε καν το φανταζόμασταν, την Ιταλία!
    Υπήρξε καμιά σοβαρή πρόληψη για αυτούς που επέστρεψαν από Ιταλία από τότε που ξέσπασαν τα κρούσματα στην γειτονική χώρα??
    ΟΧΙ ! !
    Να μην αρχίσω να αναρωτιέμαι πόσοι συντοπίτες μας επέστρεψαν από Ιταλία (είτε γιατί σπούδαζαν, εργάζονταν ή ταξίδεψαν για αναψυχή) και κανείς δεν τους έχει ” ιχνηλατήσει” ή τουλάχιστον να τους συμβουλέψει ότι πρέπει να περιορίσουν τις κινήσεις τους και γιατί όχι να φοράνε μάσκα για τουλάχιστον 14 ημέρες για να μην αποτελούν κίνδυνο για εμάς τους υπόλοιπους..
    Διότι θεωρώ ότι όταν φτάνουν στο σημείο να εμφανίσουν συμπώματα είναι ήδη πολύ αργά και έχουν ήδη μεταδώσει τον ιό στους περισσότερους από αυτούς με τους οποίους έχουν συναναστραφεί..!
    Και τώρα θα αναφερθώ στο δεύτερο και πιο ισχυρό “μπαμ” (στην κυριολεξία) του κορωναιού στην χώρα μας!!
    Ήρθε από χώρα που είχε προβλέψει ο ΕΟΔΥ??
    ΟΧΙ, βέβαια ! !
    Γιατί κανείς από τους αρμόδιους του ΕΟΔΥ δεν φαντάζονταν ότι οι Άγιοι Τόποι με τόση επισκεψιμότητα από τα πέρατα του κόσμου θα αποτελούσε εστία μόλυνσης για όλο τον πλανήτη πόσο μάλλον για την χώρα μας!!!!
    Και ερωτώ, κύριε δήμαρχε:
    Ποια η πρόληψη από τις αρμόδιες αρχές του τόπου μας για τους δικούς μας προσκυνητές που επέστρεψαν πρόσφατα από τους Άγιους Τόπους??
    Ναι, δεν είναι μυστικό ότι και πολλά άτομα από την περιοχή μας είχαν πρόσφατα ταξιδέψει εκεί (δεν τους κατηγορώ γι’ αυτό.. κι αυτοί σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ταξίδεψαν σε χώρα χωρίς κρούσματα του ιού..)
    Τι έχουνε κάνει οι δικές μας αρμόδιες αρχές για να προστατέψουν αυτούς τους ανθρώπους και τους οικείους τους από την πιθανότητα μόλυνσής τους και κατά συνέπεια εξάπλωσης του ιού στην πόλη μας εν αγνοία τους??
    Διότι, ταπεινή μου άποψη είναι, ότι όταν θα επιβεβαιωθεί το πρώτο κρούσμα στην περιοχή μας θα είναι πλέον αργά για “προληπτικούς ψεκασμούς” και αυτοί θα μετονομαστούν πλέον σε ψεκασμούς μάλλον καραντίνας..

    Δεν θέλω να κινδυνολογώ και θεωρώ πώς όλοι μας πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι..

    Όπως, όμως, εμείς σαν απλοί πολίτες πρέπει να τηρούμαι τους κανόνες υγιεινής στους εαυτούς μας, στα σπίτια μας και στις επιχειρήσεις μας έτσι πρέπει κι εσείς να φροντίζετε να υπάρχει σωστή μέριμνα για όλους τους δημόσιους χώρους, πόσο μάλλον για τα σχολεία μας.
    Συγχωρείστε με αν είπα πολλά..
    Και κάτι τελευταίο:
    Μπράβο σε όσους έχουν το θάρρος να φοράνε μάσκα όταν το κρίνουν απαραίτητο.

  • Όλα καλά όσα λες φίλε μου αλλά κατα την ταπεινή μου άποψη οι προληπτικοί ψεκασμοί δε θα βοηθήσουν. Και να γίνουν ψεκασμοί σε χώρους μετά απο λίγες ώρες εάν πάει κάποιος που νοσεί (χωρίς να το ξέρει) εκεί, τότε η μετάδοση του ιού θα γίνει. Δυστυχώς απότι φαίνεται απολυμάνσεις μπορούν να γίνουν και να πιάσουν τόπο μόνο εάν παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα και απολυμανθεί ο χώρος αργότερα. Ο ιός αυτός έχει κατασκευαστεί έτσι ωστε να έχει εξαιρετική μεταδοτικότητα και να αφανίσει τους πολίτες των χωρών που δεν είναι πλέον παραγωγικοί και κοστίζουν στις χώρες. Και άμα δεν τους βγει και αυτό, τότε θα ανεβάσουν το όριο συνταξιοδότησης στα 80. Δυστυχώς είμαστε έρμαιο των καιρών…

  • Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφει ο Ανώνυμος (Μάρτιος 07, 2020 8:42:39 μμ).

    Επί πλέον, ο κορωνοϊός είναι μεν πολύ μεταδοτικός, αλλά προξενεί ίωση ελαφρύτερη, ηπιότερη των στελεχών του ιού της κοινής γρίππης. Επί πλέον, δεν «προτιμά» τα παιδιά. Συνεπώς, δεν πρέπει να υπάρχει πανικός ακόμη και σε περίπτωση εξαπλώσεως, πολλώ δε μάλλον τώρα, που τα κρούσματα είναι ελάχιστα.

  • Μία ερώτηση τι θα γίνουν τελικά με τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά ή όχι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *