ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Η πρόταση παιδικού βιβλίου από την POWER BOOK Girl για αυτήν την εβδομάδα

Η πρόταση παιδικού βιβλίου από την POWER BOOK Girl για αυτήν την εβδομάδα

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΝΑ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΠΟΥ ΓΙΑΤΡΕΥΕΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ

Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη

Συγγραφέας: Jean – Pierre Simeon

Προτεινόμενη ηλικία: 4+ ετών

Ο Άρθουρ βλέπει το ψάρι του, τον Λιόν, να κοντεύει να πεθάνει από την βαρεμάρα. Τότε η μαμά του λέει να πει στο ψάρι του ένα ποίημα. Ο Άρθουρ αναρωτιέται τι είναι το ποίημα. Ψάχνει παντού αλλά απάντηση δεν παίρνει. Τότε ρωτάει όποιον ξέρει. Ο Λόλο ο ποδηλατάς του λέει πως ποίημα είναι όταν είσαι ερωτευμένος και έχεις τον ουρανό μέσα στο στόμα σου, ενώ η φουρνάρισσα η κυρία Ροντυ λέει πως είναι ζεστό σαν το ψωμί και όταν το τρως, πάντα κάτι μένει. Τόσοι και άλλοι τόσοι που ο καθένας δίνει τον δικό του ορισμό και αντίληψη στον Άρθουρ για το τι είναι το ποίημα. Έτσι λοιπόν γυρνώντας πια στο ψάρι του ο Άρθουρ ξέρει πια τί είναι το ποίημα εκείνο που δεν ξέρει είναι πως θα αντιδράσει το ψάρι του.

Ένα βιβλίο που αποτελεί μια μοναδική εξερεύνηση της ποίησης, της αντίληψης και της οπτικής γωνίας του καθένα για το που βρίσκεται και που όχι η ποίηση. Έχει άραγε θεραπευτικό χαρακτήρα η ποίηση, όπως θέλει να περάσει ο συγγραφέας. Ένα βιβλίο που κλείνοντας το σου γεννά τα δικά του ερωτήματα μικρέ αναγνώστη για το που εσύ ο ίδιος κατατάσσεις την ποίηση, την δική σου οπτική γωνία. Αξιοθαύμαστη εικονογράφηση, λυρικός λόγος και το ιδιαίτερο θέμα πραγματεύεται κάνουν το βιβλίο να έχει λόγο ύπαρξης σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *