ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Η πρόταση παιδικού βιβλίου από την POWER BOOK Girl για τώρα που μένουμε σπίτι!

Η πρόταση παιδικού βιβλίου από την POWER BOOK Girl για τώρα που μένουμε σπίτι!

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΑΝΑΠΟΔΑ

Εκδόσεις: Ίκαρος 

Συγγραφέας: Θοδωρής Παπαϊωάννου

Προτεινόμενη Ηλικία: 4+ Ετών

Το μικρό σκαθάρι, ο Μέλιος, αγαπάει να φτιάχνει και να κυλάει χωματένιες μπάλες. Μια μέρα όμως βρίσκεται στο δρόμο του ένα μικρό πετραδάκι και ξαφνικά όλα αναποδογυρίζουν. Ο Μέλιος φωνάζει για βοήθεια. Ένας τζίτζικας που τραγουδά τον ακούει όμως για να τον βοηθήσει να επιστρέψει στην κανονική του θέση ζητάει αντάλλαγμα και η “αμοιβή” δεν τον ικανοποιεί. Έτσι αφήνει το Μέλιο ανάποδα και φεύγει. Τότε ξαφνικά ο Μέλιος αρχίζει να παρατηρεί τον κόσμο από την ανάποδη πλευρά. Το φως μέσα από τα πέταλα μιας παπαρούνας, το πελώριο δέντρο του οποίου τα φύλλα παίζουν παιχνίδια με το φως αλλά πάντα ανάποδα. Μια ακρίδα, μια μέλισσα και μια πεταλούδα πλησιάζουν τον Μέλιο, δίχως όμως να τον βοηθήσουν. Τι λέτε θα βρεθεί κάποιος να τον βοηθήσει να γυρίσει;

Μια τρυφερή ιστορία που σκοπό έχει να περάσει “δυνατά” μηνύματα. Καταφέρνει να διδάξει στα παιδιά πως μια αναποδιά, όσο μεγάλη ή μικρή και αν είναι, μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε καθαρά ή ακόμη και διαφορετικά. Η εξαιρετική εικονογράφηση, το ευκολονόητο λεξιλόγιο αλλά και το ανάποδο κείμενο κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον και την προσήλωση του μικρού αναγνώστη. Ένα βιβλίο έτοιμο να βοηθήσει τα μικρά παιδιά να κατανοήσουν την αξία της δυσκολίας στο “δρόμο” της ζωής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *