ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ posted by

Η βιβλιοπρόταση από την POWER BOOK Girl για αυτήν την εβδομάδα

Η βιβλιοπρόταση από την POWER BOOK Girl για αυτήν την εβδομάδα

H Ράνια η Power Book Girl μας συστήνεται και στο Αλεξάνδρεια-Γιδάς εκτός από τις προσωπικές της σελίδες σε Facebook και Instagram.

Για μαμάδες και μπαμπάδες με σκοπό την δημιουργική απασχόληση στο σπίτι αλλά και για παιδαγωγούς με σκοπό την παραγωγική παρουσίαση του εκάστοτε βιβλίου στην τάξη.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε και να κατασκευάσουμε όλα αυτά όμως με οδηγό μας το παιδικό βιβλίο!

Για σήμερα η Power Book Girl προτείνει:

ΜΙΚΡΟΣ ΕΛΙΟΤ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ

Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

Συγγραφέας: Mike Curato

Προτεινόμενη ηλικία: 3+ ετών

Ο μικρός Έλιοτ είναι ελέφαντας, ένας ελέφαντας λιγάκι διαφορετικός. Του αρέσει η μεγάλη πόλη όμως είναι μικρός για αυτήν. Δυσκολεύεται να “υπάρχει” εκεί. Το ίδιο συμβαίνει και στο σπίτι του. Ο ίδιος όμως δεν τα παρατάει. Αγαπάει τους μικρούς θησαυρούς…και τα κεκάκια. Μια μέρα προσπαθεί να αγοράσει ένα αλλά κανείς δεν τον προσέχει. Λυπημένος παίρνει το δρόμο για το σπίτι. Ξαφνικά συναντά μπροστά του ένα ποντικάκι πιο μικρό από εκείνον που προσπαθεί να φτάσει λίγο φαγητό. Βοηθώντας το νιώθει σαν να είναι ο πιο ψηλός ελέφαντας του κόσμου. Μήπως τώρα το ποντικάκι μπορέσει να βοηθήσει τον ελέφαντα να αγοράσει το κεκάκι που τόσο αγαπάει;

Μια ιστορία γεμάτη ουσία και βαθιά μηνύματα με τις εικόνες να απλώνονται σε όλο το πλάτος του βιβλίου αλλά και με το ελάχιστο κείμενο που βοηθάει να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του μικρού αναγνώστη περνάει έμμεσα αξίες που είναι απαραίτητες στην καθημερινότητα των παιδιών. Στη φιλία και τη συνεργασία. Στο εμείς και όχι στο εγώ. Βοηθήστε τα παιδιά σας να αγκαλιάσουν το “εμείς” και να μπορέσουν να κατανοήσουν την σημαντικότητα του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *