ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ posted by

Κυρίως οι οδηγοί και όχι οι πεζοί οι παραβάτες στην Ημαθία μετά την απαγόρευση

Κυρίως οι οδηγοί και όχι οι πεζοί οι παραβάτες στην Ημαθία μετά την απαγόρευση

Συστηματικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργεί η Αστυνομία σε όλη την Ημαθία για άσκοπες μετακινήσεις πολιτών, έπειτα από το μέτρο περιορισμού που επέβαλε η κυβέρνηση με σκοπό την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ από το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου στις 06:00, με τα κλιμάκια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας να διενεργούν εκατοντάδες ελέγχους οχημάτων και πεζών.

Την πρώτη ημέρα επιβολής του μέτρου, ο ρόλος της Αστυνομίας ήταν περισσότερο συμβουλευτικός, με τους Αστυνομικούς να δείχνουν ανοχή και να δίνουν τις απαραίτητες διευκρινήσεις στα ερωτήματα των πολιτών.

Όπως επεσήμανε στο Veriotis.gr, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας Διονύσιος Κούγκας ο σκοπός επιβολής του μέτρου δεν είναι εισπρακτικός αλλά για να αναλογιστεί ο καθένας την ατομική ευθύνη και τον λόγο που πρέπει να παραμείνει στο σπίτι και να μην κυκλοφορεί άνευ αιτίας.

Ερωτήματα και προβληματισμοί την πρώτη μέρα – Συστάσεις και διευκρινήσεις

Όπως ανέφερε ο κ. Κούγκας, σχετικά με τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Ημαθία, στην πλειοψηφία τους οι πολίτες ήταν πειθαρχημένοι και διέθεταν τα προβλεπόμενα έγγραφα που αιτιολογούσαν τους λόγους μετακίνησής τους. Τα μόνα προβλήματα, στην ουσία ερωτήματα και προβληματισμοί που παρατηρήθηκαν, ειδικά τις πρωινές ώρες της πρώτης μέρας εφαρμογής του μέτρου, ήταν σε πολίτες που ο λόγος μετακίνησής τους δεν περιγραφόταν σε κάποια από τις κατηγορίες των εγγράφων.

Όπως σημείωσε ο κ. Κούγκας, ο ρόλος των Αστυνομικών της Ημαθίας, κατά την πρώτη μέρα επιβολής του μέτρου, ήταν κυρίως συμβουλευτικός, ενώ από το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε στην ουσία η επιβολή του μέτρου και των προβλεπόμενων ποινών.

6 παραβάσεις – 1 πεζός και 5 οδηγοί

Στους ελέγχους που διενεργήθηκαν την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 στην Ημαθία, διαπιστώθηκαν 6 παραβάσεις, σε έναν πεζό και σε 5 οδηγούς οχημάτων, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούν την παρουσία τους στο σημείο, είτε για επαγγελματικούς είτε για προσωπικούς λόγους και βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα που ανέρχονται σε 150€ ανά περίπτωση.

3 Σχόλια

  • Ας έρθουν και στα σούπερ για έλεγχο να δουν τι ωραία 150αρια θα γράψουν σε πολλούς…

  • Μήπως έβαλαν στό στόχαστρο τα αυτοκίνητα;

  • Από πεζούς έλεγχαν και «μετανάστες «?οι αυτοι κυκλοφορούν ελεύθερα παιζουν διπλα στο γηπεδο και λιαζονται?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up