ΑΓΡΟΤΙΚΑ posted by

Φρ. Καρασαρλίδου: «Καμία ουσιαστική απάντηση από την κυβέρνηση για την ΕΒΖ στο Πλατύ»

Φρ. Καρασαρλίδου: «Καμία ουσιαστική απάντηση από την κυβέρνηση για την ΕΒΖ στο Πλατύ»

Η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου ανακοίνωσε τα παρακάτω: 

Καμία ουσιαστική απάντηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στα ερωτήματα που υπέβαλλε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου με Ερώτησή της στη Βουλή – και συνυπέγραψαν 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- σχετικά με τη λειτουργία του εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ για την “εν λευκώ” διαδικασία παράδοσης-παραλαβής υλικών αξίας εκατομμυρίων ευρώ και την εν λευκώ παράδοση εργοστασίων στην RoyalSugar, και εις βάρος των πιστωτών της ΕΒΖ. Όπως επίσης για τη μεταφορά χρήσιμων μηχανημάτων, σπόρων και σκραπ εις βάρος των πιστωτών της ΕΒΖκαι επ’ ωφελεία του μισθωτή

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ για το αν θα προβούν τα αρμόδια υπουργεία άμεσα στην παραβολή των εναπομεινάντων υλικών του εργοστασίου Πλατέος σε σχέση με αυτά που περιγράφονται στους πίνακες των παραρτημάτων της σύμβασης και στην άμεση κοστολόγηση στην Συνεταιριστική Τράπεζα των αφαιρεθέντων υλικών. Ούτε και για το πως θα κοστολογηθεί το αφαιρεθέν σκραπ που δεν περιγράφεται στα παραρτήματα και δεν μπορεί να αποτιμηθεί.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ για το αν είναι σύμφωνο με την πολιτική της κυβέρνησης το να καταστεί το εργοστάσιο μη λειτουργικό με την αφαίρεση των χρήσιμων μηχανημάτων από την μισθώτρια εταιρεία και αν για τις παραπάνω ενέργειες θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ για το αν νομιμοποιείται η μισθώτρια εταιρία να μην υπογράψει με τους παραγωγούς τεύτλων τα συμβόλαια αγοράς για την απορρόφηση της παραγωγής του 2019. Και γιατί δεν πλήρωσε την παραπάνω παραγωγή ζημιώνοντας έτσι τους παραγωγούς κατά 3,7 εκατομμύρια ευρώ. ΜΟΝΟ το ότι η εταιρεία Royal Sugar με την ιδιότητα της υπομισθώτριας οργανώνει την καλλιέργεια τεύτλων του 2020, τα οποία έχουν ήδη σπαρθεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ για το αν περιλαμβάνεται το εργοστάσιο σπόρων στο Μίσθιο,ούτε για ποιον λόγο υπεκμισθώθηκε και αυτό στην Royal Sugar στην τιμή του ενός, αφού ως γνωστό δεν πρόκειται να παράγει σπόρο. Ούτε για ποιον λόγο η Royal Sugar εγκαταστάθηκε και σε αυτό το εργοστάσιο.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ γιατί δεν έγινε καταγγελία της συμφωνίας μίσθωσης και δεν ακολούθησε απομάκρυνση της Royal Sugar και αναζήτηση νέου ενδιαφερόμενου, αφού δεν τηρήθηκε η συμφωνία μίσθωσης και σε τίποτα δεν εξυπηρετήθηκαν οι κοινωφελείς σκοποί της.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ για το πως εξηγείται το κλείσιμο ενός λειτουργούντος εργοστασίου και η ενεργοποίηση ενός παροπλισμένου εδώ και επτά χρόνια. ΜΟΝΟ ότι η Royal Sugar πραγματοποιεί επενδύσεις και εκσυγχρονίζει το εργοστάσιο των Σερρών, προκειμένου να είναι έτοιμο να επεξεργασθεί τα τεύτλα της φετινής παραγωγής και να παράξει ελληνική ζάχαρη.

ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ για την εξόφληση των οφειλόμενων δεδουλευμένων προς τους εναπομείναντες εργαζόμενους της ΕΒΖ…… ΟΤΙ σχετικά με τους εργαζόμενους της ΕΒΖ, η διαδικασία μεταφοράς τους στο Δημόσιο βρίσκεται στην τελευταία της φάση με την υπογραφή και έκδοση των τελικών διοικητικών πράξεων και παράλληλα αναζητούνται και τρόποι καταβολής των δεδουλευμένων…..

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ για ποιον λόγο χρησιμοποιείται από την Royal Sugar το brandname της ΕΒΖ αλλά χωρίς το προϊόν, με συνέπεια να προκαλείται σύγχυση και πιθανή πλάνη στο καταναλωτικό κοινό. Ούτε για ποιον λόγο-και παρά το γεγονός ότι είναι γνώστης της κατάστασης εξ αρχής-ηδιοίκηση της ΕΒΖ κωφεύει και αδρανεί και δεν προστατεύει το ενεργητικότης σε βάρος των συμφερόντων των πιστωτών της αλλά και της ίδιας.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ σχετικά με την πρόσφατη επικυρωτική του σχεδίου εξυγίανσης της ΕΒΖ κρίση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που είχε καταθέσει η Τράπεζα Πειραιώς, και για το πως είναι δυνατόν να εφαρμοστεί αυτό το σχέδιο για την επαναφορά της ΕΒΖ σε κερδοφορία, όταν ήδη αυτό έχει εγκαταλειφθεί συνεπεία της ενοικίασης των δύο εργοστασίων.

Παραμένουν συνεπώς τα ερωτήματα για τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας παραχώρησης της χρήσης των εγκαταστάσεων της ΕΒΖ, ενώ παράλληλα επιδεινώνεται μια ήδη προβληματική κατάσταση στην Ημαθία και τις υπόλοιπες περιοχές τευτλοπαραγωγής της χώρας, η οποία πλήττεται από την αποβιομηχάνισή της, καθώς σε σύντομο χρόνο διέκοψε τη λειτουργία του και άλλο εργοστάσιο.

6 Σχόλια

  • ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ,ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕ ΤΟΥΣ 200 ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ 200 ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ,ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΥΣ 250 ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ 5 ΜΕΧΡΙ 7 8 ΜΗΝΕΣ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΛΛΟΥΣ 500,ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ ΠΗΡΕ Η ΜΠΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ,ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΕΣΑ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΑΛΛΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ,

  • anonymous Διάβασες και κατάλαβες καθόλου το κείμενο ή απλώς σχολιάζεις. Γιατί δεν νομίζω να κατάλαβες ούτε τις τελείες.

  • Μια ΕΒΖ που έπρεπε να έχει κλείσει από το 2009 συνεχίζει να μας απασχολεί ως το 2020. Αυτοί είμαστε. Και μην μ’ αρχίσετε τα «τι θα κάνουν οι παραγωγοί», αν ήμασταν άνθρωποι, θα είχε δοθεί λύση μέσω επιδοτήσεων αλλαγής καλλιέργειας. Αλλά άλλοι δεν είχαν το θάρρος, άλλοι ήθελαν πελάτες και άλλοι ένα μέσο να κάνουν φτηνή αντιπολίτευση.

  • ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ Κ Η ΛΟΥΛΟΥ
    ΛΟΥΖΕΤΑΙ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΡΙ ΜΑΣ ΤΩΡΑ;

  • ΠΡΟΣ 9-52 ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΞΥΠΝΕ ΕΣΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ ΣΥΡΙΖΟΓΑΛΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΕΣ

    • ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΤΗΝ GREEK ΓΛΏΣΣΑ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll Up